Yes! Ik mag jullie wederom laten binnenkijken in een prachtige kinderkamer. Vandaag deelt Joyce de kamer van haar dochtertje Ise. Prachtige kleuren worden afgewisseld met stijlvolle accessoires. En wat een toffe items heeft zij gescoord via Marktplaats. Kijk en lees je mee? 

>> TIP: Weekvlog 3

Even voorstellen: Mom Joyce van Ise

Hallo! Ik ben Joyce, ik ben getrouwd met Dennis en samen hebben wij een dochtertje Ise van 2,5 jaar. Wij wonen sinds twee jaar met veel plezier in Scherpenzeel. Ise kreeg in november een éénpersoonsbed en aangezien ik nogal van verandering houd, vond ik dit een goede reden om haar kamer om te toveren in een ware peuterkamer.

Waar haalde je de inspiratie vandaan?

Ik was al een aantal maanden plaatjes aan het verzamelen op Pinterest. Alles wat ik leuk vond, sloeg ik op. Omdat ik na een tijdje totaal geen overzicht meer had van wat ik nou werkelijk wilde, gaf een vriendin een tip: maak een moodboard! Ik ging in tijdschriften op zoek naar kleuren en een stijl die me aansprak, plakte het allemaal bij elkaar op een papier en daar was Ises kamer.

Ik wilde graag kleur op haar kamertje. Toen ze een baby was, heb ik het heel rustig gehouden. En ik ben ook niet zo van de felle kleuren, maar er mocht nu wel wat meer kleur komen. Een vrolijke peuterkamer met persoonlijke spulletjes, daar ging ik voor.

Favoriete items

Eén van haar opa’s maakte haar ‘huisjesbed’, we zijn er zo blij mee. En niet onbelangrijk, vanaf dag één noemde Ise het haar grotemeisjesbed en ging ze elke avond vol trots meteen slapen (waar wij dan weer trots op waren). Op de grond ligt een lekker kleed (Roomblush). Deze kocht ik als eerste voor haar kamer. Ik was er meteen weg van, daarna heb ik pas de kleur voor de muur uitgekozen. Het rieten stoeltje komt uit Frankrijk. Soms loop je tegen dingen aan. Zo ook tegen dit lieve stoeltje. Vaak heb ik dan geen idee wat ik met iets ga doen, maar uiteindelijk vind ik er altijd een leuk plekje voor. In Ises bed heb ik lampjes (Xenos) opgehangen en een flamingo (H&M) aan de muur. Het wolkenkussen maakte ik voor haar babykamer en gebruiken we nog steeds als decoratie. Het grote konijn op het plankje (Kwantum) was het eerste knuffelkonijn dat ik voor haar kocht toen ik zwanger was.

Houten wolkje

Naast Ises bed hangt een verzameling van spullen. Het houten wolkje is zelfgemaakt en het houten huisje heb ik een keer op de kop getikt op Koningsdag. Haar boekjes staan mooi in een rekje (kruidenrekje Ikea).

Het leek me leuk om een oud schoolbankje in de kamer van Ise te zetten. Dit schoolbankje is van haar oma geweest en het stoeltje kregen we van vrienden. Het stond nog in hun garage. Het ijzer hiervan heb ik wit gespoten, samen met de pootjes van de tafel. Ises oma heeft een cactus gehaakt en die staat er nu gezellig op. De kaartjes (Roozje) maakten voor mij dit plekje compleet. Deze poster heeft Ise al sinds ze baby was en ik vind hem nog steeds leuk. Hieraan hangt haar naam (Happy creations). 

Marktplaats

De kast komt van Marktplaats. Dennis heeft ze opgeknapt met krijtverf. Ook zijn de knopjes vervangen. Zo past ze helemaal in Ises kamertje. De wolk (Intratuin) aan de rechterkant kon ik niet laten liggen. Bovenop de kast staan wat spulletjes bij elkaar: een houten bordje (Intratuin), een papieren zakje (Intratuin) en een spaarpot (Kwantum).

Favoriete hoekje

In mijn favoriete hoekje van haar kamer staat ons zelfgemaakte kledingrekje (DIY: ladylemonade). Ise vindt het prachtig om als een dametje iets van een hangertje af te halen om het vervolgens weer terug te hangen. Op de muur heb ik driehoekjes (Mevrouw Aardbei) geplakt en daar heb ik ook strikjes van gemaakt. Dit heb ik gedaan om echt een hoekje te creëren, omdat haar kamer vierkant is. Aan het rekje hangt een zelfgemaakte slinger. Ook staan hier spulletjes op uit haar oude kamertje. Af en toe wissel ik deze weer af met nieuwe dingen die ik tegen kom, zoals het bekertje (kwantum) met de I erop. 

Tips voor toekomstige ouders

Mijn tips voor toekomstige ouders:

  • Maak een moodboard.
  • Zet een speelgoedzak neer. Je hebt deze in allerlei varianten.                                  Ideaal om gauw een kamer op te ruimen.
  • Struin Marktplaats of een rommelmarkt eens af. Soms vind je er de tofste dingen voor kleine prijzen.
  • Met een plankje kun je makkelijk iets veranderen. Hierdoor heb je geen spijkers nodig. Daar is je partner misschien ook blij mee ;-).
  • Met muurstickers kun je een muurtje weer een totaal andere look geven of juist de puntjes op de i zetten.
  • Maak wat spulletjes zelf, dat maakt het meteen persoonlijk.
  • Wees creatief en doe waar jij je goed bij voelt!

Mochten jullie het leuk vinden om mij te volgen op Instagram kan dat hier.

Liefs Joyce