Een nieuwe fiets, een smartphone, die game waar ze al zo lang naar vragen. Allemaal toffe cadeaus voor een kind dat z’n eerste communiefeest of lentefeest viert, maar niet echt origineel. Of misschien krijgen ze een van die dingen al van de grootouders? Wil je echt scoren bij je feestvarken? Geef ze dan een compleet nieuwe slaapkamer. Een heuse room makeover, een kamer die past bij de nieuwe fase van zijn of haar leven. Zo begin je eraan!  

Schone lei in de kinderkamer

Voor deze make-over begin je echt met een blanco blad. Haal alles uit de kamer, verwijder de gordijnen en tapijten en begin helemaal opnieuw. En haal dan maar de verfborstel en/of behangrol boven. Want geef toe: dat kleurtje of patroon dat er nu op zit, is toch niet echt meer geschikt voor de leeftijd van je kind? Wil je de make-over als verrassing houden, dan is het een zaak om het feestvarken op voorhand stiekem uit te horen over zijn of haar voorkeuren. Kijk eens in woonmagazines en vraag de mening, vraag wat ze vinden van bijvoorbeeld jouw raamdecoratie in de woonkamer, zoek uit wat de lievelingskleur is… En ga aan de slag! 

Op de groei voor het communiefeest

Nu je toch helemaal opnieuw begint, kan je ook wat vooruitdenken. Je kind zal wel nog een paar keer van idee veranderen en andere leeftijden hebben nu eenmaal andereslaapkamer voorkeuren. Zo houden jongere kinderen wel van nog wat licht in de kamer, dus kan je voor inbetween gordijnen gaan, die het licht niet helemaal afsluiten. Pubers daarentegen slapen graag al eens uit – voor hen zijn compleet verduisterende gordijnen ideaal.

Het perfecte lente- of communiefeest cadeau? Een nieuwe kamer! 

Denk ook aan het bed. Nee, we verwachten niet dat er al liefjes komen slapen bij je twaalfjarige kind, maar dat moment zal er wel snel genoeg zijn. Is het dan geen idee om meteen een dubbel bed te voorzien? Tja, anders wordt het later toch sukkelen met luchtmatrassen op de grond. De extra ruimte is in tussentijd gewoon mooi meegenomen, niet? 

En wat voor twijfelaars?

Wat als je zo’n kind hebt dat fan is van 1001 dingen en elke week een nieuwe hobby heeft? Dan zit je daar met een kamer in eenhoorn-thema en is het de volgende maand fan van heavy metal… Voor die kinderen is een blanco blad als kamer ideaal. Ga voor kwalitatieve meubels in een neutrale stijl en houd de muren wit. Voorzie een wand in kurk of magneetverf zodat al die interesses gemakkelijk gewisseld kunnen worden en laat je eeuwige twijfelaar vooral zelf verder de inrichting bepalen. Die eenhoorns passen ook wel in een heavy metal decor, hoor!

 

*Fotocredits: Shutterstock, Jafara