De feestdagen zijn jammer genoeg weer achter de rug. Hoog tijd dus om de kerstversiering weer voor een jaartje op te bergen. Dit is zeker niet de leukste bezigheid na de drukke feestdagen, maar door het nu op een goede manier te doen, bespaar je jezelf veel tijd in december 2018!

Enkele tips om je kerstversiering op te bergen:

– Bekijk voor je de kerstversiering weer begint op te ruimen alles wat nog in de dozen zit. Met andere woorden: hetgeen je deze kerstperiode niet hebt gebruikt. Je kan ervan uitgaan dat je dit nooit meer zal gebruiken, dus dit kan weg.

– Werk voor het opbergen van decoratie best met doorzichtige boxen. Zo zie je in een oogopslag wat er in de box zit. Met een label erop is het helemaal af.

– De lichtjesslinger is elk jaar een hels werk om uit elkaar te halen. Rol deze dus bij het opbergen op een oude kapstok. Begin en uiteinde laat je vrij. Geen gedoe volgende kerstperiode!

– Kerstballen zijn soms zeer fragiel, dus je kan ze best wegbergen in eierdoosjes. De minder breekbare kerstballen kan je naast elkaar in een doos bewaren door elke kerstbal in een individueel cupcake-papiertje te leggen. Zo schuren ze niet tegen elkaar.Opbergen kerstdecoratie

– Voor mensen die werken met twee tinten versiering: berg op per kleur. Dit geeft je een duidelijk overzicht van wat je hebt en wat je nog kan/wil bijkopen voor volgend jaar.

Succes allemaal, en hou vooral in het achterhoofd dat je aan het einde van het jaar zo blij gaat zijn dat je dit consequent hebt gedaan! ūüėČ

Voor meer tips en technieken rond het opruimen van allerlei dingen kan je vrijblijvend terecht op de Facebookpagina 365x opruimen.

Veel succes!

Tina, Opruimcoach