Goedemorgen! Tijd voor weer een nieuwe binnenkijker! Deze mama is gek op zwart-wit en dat zie je in haar hele huis terug, dus ook in de kamers van haar zoontjes Javi en Lano. Lees gauw verder en laat je inspireren! 

Even voorstellen: mom Brenda

Ik ben Brenda en ik woon in het westen van het land, wat ze ook wel het Westland noemen. We wonen met z’n viertjes in een eengezinswoning vlakbij de kust, ik, mijn man Dave en onze zoontjes Javi en Lano. In huis ga ik altijd lekker los op interieurgebied, en ik verander dan ook regelmatig van interieur. De woonkamer moet er meestal het eerst aan geloven, want van mijn oudste zoon mag ik niet meer zoveel veranderen in zijn kamer ;-). Hoewel hij even geleden nog met een nieuwe indeling van z’n kamer kwam, doe ik er niet meer zo heel veel mee, behalve wat aanpassingen in de accessoires hier en daar. Ons interieur is niet zo kleurrijk. Doorheen het hele huis zijn de ‘kleuren’ zwart en wit te vinden. Dit wordt wel gecombineerd met houttinten, om de warmte in huis te behouden.

Lano

 

De kamer van Lano

Ik neem jullie mee naar de slaapkamer van de jongste, Lano. Ook daar koos ik overwegend voor zwart-wit. In het begin vonden sommigen het nog wel schokkend, zo’n zwart witte babykamer. Ondertussen is de baby iets groter geworden, hij wordt twee dit jaar. Dus ze groeien er vanzelf in ;-). Omdat het een kleine kamer is, is alles voornamelijk wit gebleven.

Lano

Behang en contrast

Om alles net wat spannender te maken, heb ik wel voor een behang gekozen aan één kant van de kamer. Dit is het ‘grid’-behang van Karwei. Het geeft de kamer net wat meer diepte! Aan de andere kant is de muur gewoon standaard wit.

Lano

LEES OOK; kinderkrukjes van Miniwoo

De kamer was iets te klein voor een kast. Daarom hebben we van de plankjes in de inkeping van de kamer een ‘kast’ gemaakt. Er is een rekje om de kleertjes aan te hangen, en mandjes om de rest in op te bergen. De plankjes werden zwart, voor het contrast.

Lano

Hetzelfde verhaal geldt voor de ledikant. Ik vind het toch wel belangrijk op contrast te creëren, en op deze manier knalt het bedje er lekker uit. Een zwart ledikant is bovendien best uniek, je ziet ze niet zoveel. Daar ben ik dus superblij mee, en ik heb hem gewoon gekocht bij de kringloop. Het is er een van Ikea. Hij was oorspronkelijk wit, maar ik heb er een likje zwarte verf overheen gedaan.

Lano

Konijnkussen: Studio Brenstijl (eigen ontwerp uit webshop)

Konijnknuffel: Doodkonijn

Dertig Zes commode

Om wat andere, natuurlijke tinten in de kamer te brengen, ging ik voor een houten commode van Dertig Zes. Ik heb hem op maat laten maken en juist omdat het een open commode is, wordt het niet zo’n bonk van een commode, maar is hij lekker luchtig. Ik zette er wat leuke accessoires in, een mand voor de luiers … Het vloerkleedje van Ferm Living maakte het plaatje ook weer helemaal perfect: leuk rond, niet te groot en lekker speels.

Lano

Opbergruimte

Voor extra opbergruimte heb ik een stoere munitiekist aan de kamer toegevoegd. Deze vond ik bij een brocantewinkel hier in eigen dorp. Met zo’n schuin plafond is het handig om die lage diepte toch nog even mee te pikken en te kunnen gebruiken.

Lano

Over het algemeen was het kamertje best budgetproof. Omdat we geen kast moesten aanschaffen, konden we het vrijgekomen budget gebruiken om uit te pakken met de op maat gemaakte commode. Voor deze kamer heb ik niet veel inspiratie gezocht, het zat al aardig in mijn hoofd. Ik wist dat ik zwart-wit wilde, met vooral de nadruk op licht en contrast. Vooraf heb ik er goed over nagedacht en ik had ook echt een plan: het was een kleine kamer, dus ik hield het luchtig, met niet teveel poespas. Door gebruik van diverse patroontjes en bepaalde accessoires werd het toch een kinderkamer!

Lano

Wandhaken: House Doctor

Bliksemlamp: A Little Lovely Company

Vind je het leuk om meer te zien van Brenda? Volg haar dan hier op Instagram!

Fotocredits: Brenda

2 Comments on Een kijkje in de kamer van Lano

  1. Super, leuk dat ik hier aan mee mocht doen! En zijn jullie nieuwsgierig naar de kamer van de oudste, dan hoor ik dat graag 😉

Comments are closed.