Een aantal weken geleden kon je in mijn blog lezen hoe ik ons heb voorbereid op de autoreis naar Italië. Ben jij benieuwd hoe de reis is gegaan en vind je het leuk om over ons kampeeravontuur te lezen? Lees dan gauw verder! 

De autoreis

Hier begint het kampeeravontuur natuurlijk al, midden in de nacht Yuna en Otis wakker gemaakt want we gaan op vakantie! Uiteraard hadden wij de avond ervoor alles ingepakt en klaargezet zodat we alleen nog maar de laatste spulletjes hoefden te pakken (lees koffie haha). Wij zijn 03.00 uur opgestaan en 03.30 uur zaten wij in de auto. De kids waren heel relaxed en na een uurtje vielen zij beiden weer in slaap, yay! Heerlijk in alle stilte het eerste stuk gereden.

Yuna en Otis hebben beiden tot een uur of 06.00/06.30 uur geslapen en konden zich daarna nog even vermaken met een filmpje en een ontbijtje! Bij de eerste stop hebben ze dus even lekker kunnen spelen en rondlopen. Heel fijn dat er in Duitsland bij de meeste benzinestations en restaurants wel een klein speeltuintje of speelhoekje te vinden is.

Otis was echt super relaxed tijdens de reis, die heeft onafgebroken naar Dribbel gekeken. Bedankt Dribbel! Hij heeft gelachen, lekker gegeten en gedronken en vooral heel weinig geslapen. Maar hij was gezellig dus ik klaag niet. Yuna vond het soms wel lastig om zo lang stil te zitten dus lang leve de kleine kadootjes die ik had ingepakt. Ik vertelde hierover in mijn eerdere blog en het was een succes. Even de aandacht afleiden werkt geweldig. Verder had ze mazzel dat de airbag uit kan en ze dus ook even een stukje voorin mocht zitten. Wat een avontuur! Naast wat wegwerkzaamheden in Duitsland en kort stil staan voor de Gotthardtunnel, ging de reis heel voorspoedig waardoor we al rond 15.30 uur in ons hotel in Zwitserland aankwamen.

Kampeeravontuur

De tussenstop in Zwitserland

In een heel klein dorpje, net na de Gotthardtunnel. Een familiehotel, gedateerd, maar schoon en met een grasveld en een klein speeltuintje. Top! We hebben lekker buiten gespeeld en het restaurant heeft voor de kids een lekkere pasta gemaakt.

De volgende ochtend vertrokken wij rond 07.30 uur om de laatste +- 450 km te rijden. Ook dit ging heel relaxed en zonder vertragingen. We kwamen rond 12.30 uur aan op de camping. Al met al een geslaagde heenreis!

Het kampeeravontuur

Een leuke camping aan de Adriatische kust, veel vaste plekken met voornamelijk Italianen, veel sociale controle dus. Wij kregen een plek toegewezen, maar deze bleek al gauw veel te klein voor onze tent. Gelukkig waren ze niet moeilijk, waren er zat plekken beschikbaar en dus kozen wij ons eigen plekje tussen 2 stacaravans en een heg dus lekker wat privacy. Dit vroeg wel enig geduld van de kids, maar een ijsje maakt alles goed! Ik ben met de kids op pad gegaan en Wesley heeft de tent verplaatst. Dit ging gelukkig heel soepel, al ben je toch wel even bezig met helemaal installeren. Je wilt een kampeeravontuur of niet? Halverwege hebben we dan ook alles gelaten voor wat het was en zijn we met de kids naar het zwembad gegaan. Super fijn zwembad waar Yuna goed kon staan en zo onstond onze eigen waterrat haha.

Kampeeravontuur

De camping was fijn; aan het strand, een zwembad, 2 speeltuintjes, 2 restaurantjes. Kortom alles wat je nodig hebt. Helaas was het dorpje zelf niet zo heel leuk, maar op het strand waren gelukkig een aantal leuke tentjes met speeltuin. De kids hebben zich goed vermaakt. Lekker weer, elke dag een ijsje, zwemmen en naar het strand. Wat wil je nog meer?

Kampeeravontuur

Eat, sleep, repeat

Eten dat kunnen onze kids wel! Zij vinden eigenlijk alles wel lekker en waar kun je beter eten dan in Bella Italia? Watermeloen, nectarines, tomaatjes, visje van de bbq, pasta, pizza en piadine. Voor ons een lekker wijntje erbij en dat is genieten!

Kampeeravontuur

Dat slapen daarentegen was een drama, een waar kampeeravontuur! Otis heeft heel erg last van doorkomende tanden en kiezen met als gevolg elke ochtend tussen 05.00 en 05.30 uur wakker. En weer gaan slapen, nee natuurlijk niet! Dus daar zat manlief elke ochtend in de auto Dribbel te kijken, die goede oude Dribbel ;). Gelukkig was Otis wel vrolijk, maar wij iets minder haha. We hebben dan ook besloten om een aantal dagen eerder naar huis te gaan. Otis lekker in zijn eigen bed en mocht hij weer zo vroeg wakker worden, maakt hij in ieder geval niet de halve camping wakker. Gelukkig zijn Italianen  gek op kinderen en was Otis met zijn blonde koppie een ware hit, che bello!

Uitstapjes

Eerlijk is eerlijk, de kids vinden het toch het leukste om lekker te zwemmen en te spelen. Maar we hebben toch nog 2 uitstapjes gemaakt, naast de dagelijkse wandeling naar het strand voor een ijsje en een bezoekje aan de supermarkt. Ravenna is een hele leuke stad op maar een half uurtje rijden vanaf de camping, gezellig en perfect om een ochtend rond te lopen. Wij kozen een bewolkte dag uit waardoor het voor Yuna en Otis ook nog prettig was. Waar Ravenna een wat kleinere stad is, is Bologna een stuk groter maar echt de moeite waard om een uur te rijden. Een prachtige stad met veel historie en leuke winkeltjes. En 2 kids in een bolderkar zijn een attractie op zich, tevens een tip van ons. Bolderkar mee is heel fijn, kids erin, spullen erin en gaan!

Kampeeravontuur

De terugreis

We hebben er voor gekozen om terug geen overnachting te doen. Althans als we niet te moe zouden zijn. Dus vertrokken we rond 09.00 uur vanuit Italië naar huis. En ook de terugreis ging heel goed, we konden goed doorrijden. Stonden wederom stil bij de Gotthardtunnel, maar gelukkig ook dit keer maar een half uurtje. De kids hebben zich goed vermaakt met filmpjes en dansen op K3. Beide hebben overdag goed geslapen in de auto en dat betekende voor ons doorrijden. In de avond hebben we een stop gemaakt om te eten, te spelen en te tanken. Om vervolgens een lang stuk te kunnen rijden en yes beide vielen ze rond 21.00 uur in slaap tot zo goed als thuis waar we rond 01.30 uur aankwamen.

Kampeeravontuur

Al met al een heel geslaagd kampeeravontuur! Vind je het leuk om meer foto’s van onze vakantie te zien, ga dan naar mijn instagram madebyjoene en check #yunaenotisopvakantie.

 

Liefs Joene

 

Fotocredits: Joene