Vakanties vieren wij het liefst op de camping. Naast dat er op de camping vaak voldoende te beleven valt voor de kids, vinden we het heerlijk om veel buiten te zijn. Meestal kiezen we er voor om te overnachten in een luxe glamping of in onze eigen caravan. Zo hebben we alle voorzieningen bij de hand. Iets wat erg praktisch is met twee kleine kids! Afgelopen jaar besloten we echter om de “Meadowood 4L BlackOut familietent” van Coleman uit te testen. Deze tent is speciaal ontworpen voor comfortabele gezinsvakanties. Aangezien kamperen in een tent natuurlijk écht een vakantiegevoel oproept, gingen we de uitdaging (een klein beetje zenuwachtig) aan. Lees meer over Coleman én onze ervaring.

Over Coleman

Coleman is een Amerikaans merk dat zich al 120 jaar richt op het ontwerpen van handige items voor onderweg. Het eerste design was een gaslantaarn die een belangrijke football wedstrijd mocht bijlichten. Later voegde het merk allerlei andere musthaves aan de collectie toe, waaronder tenten en slaapzakken. Alle producten zijn kwalitatief sterk én super praktisch. Zo staan de tenten er om bekend om binnen no time opgezet te kunnen worden. Dat biedt hoop voor alle mensen met twee linkerhanden of weinig kampeerervaring. Dit was dan ook zeker een reden waardoor wij nieuwsgierig werden naar de familietent. Want een gezellige vakantie beginnen met geruzie over tentstokken en haringen? Dat willen we graag vermijden.

MEER INFO LEES JE HIER!

 

Meadowood 4L BlackOut

De tent die wij hebben uitgetest is de Coleman Meadowood 4L BlackOut. Deze vierpersoons tent is royaal en beschikt over een lang leefgedeelte, een luifel en twee slaapcabines. De Meadowood is licht van gewicht, biedt uitstekende ventilatiemogelijkheden en genoeg ruimte voor al je (kampeer)spullen. De luifel kan worden afgesloten met de los verkrijgbare Porch Closure. Zo creëer je een extra (beschutte) plek om te zitten of te spelen. Aangezien het weer in Nederland vrij onvoorspelbaar is, besloten wij de Porch Closure aan te schaffen. Zo zouden we ook op een regenachtige dag genoeg ruimte hebben in de familietent. En eerlijk is eerlijk, wij vonden de Porch Closure zijn geld dubbel en dwars waard.Meadowood 4L BlackOut review | Coleman familietent

Royale familietent met handige features

De familietent is niet alleen royaal, de tent beschikt ook over een aantal handige features. Denk hierbij aan BlackOut slaapcabines waardoor je altijd in een koele en donkere omgeving slaapt. Dit is ideaal in de zomer of als de kids overdag een dutje doen. Ook is de tent voorzien van een horrengaas en grondzeil met opstaande randen dat alle vervelende muggen en andere beesten buiten houdt. Tussen de slaapcabines vind je een handige organizer voor al je spullen. Tijdens het kamperen neem je namelijk veel meer spullen mee dan eigenlijk handig is. Tot slot is de familietent brandveilig én wordt hij geleverd in een handige draagtas. Je neemt hem hierdoor snel en makkelijk overal mee naar toe.
Meadowood 4L BlackOut review | Coleman familietent

Onze vakantie met Coleman Meadowood 4L BlackOut

Zoals we eerder schreven, stiekem vonden we het best een beetje spannend om op vakantie te gaan met onze Meadowood 4L BlackOut van Coleman. Wat als we de comfort en ruimte van de caravan zouden missen? Gelukkig bleek de familietent in de praktijk super goed te bevallen. Zo hadden we de tent binnen 25 minuten opgezet (een record!) terwijl de kids lekker aan het spelen waren. Ook het leven en slapen op de camping vonden we erg gezellig, zelfs op regenachtige dagen. Gelukkig maar, we hadden qua weer namelijk weinig geluk afgelopen zomer. We hebben mede door de regen geen seconde spijt gehad van de Porch Closure. Zo genoten we van net wat meer luxe en ruimte tijdens het kamperen. En de hangmat naast de tent zorgde ook voor een extra relaxmoment. Voor de kids was het bovendien fijn om net wat meer speelruimte te hebben.

Meadowood 4L BlackOut review | Coleman familietent

Volgend jaar weer?

Al met al hebben we 5 weken super comfortabel gekampeerd in de familietent. De absolute voordelen wat ons betreft? Dat zijn onder andere het feit dat de tent zo snel en makkelijk op te zetten is en de ventilatiemogelijkheden op warme dagen. Kamperen staat natuurlijk een beetje bekend als “back to basic”, maar dit hebben wij absoluut niet zo ervaren. Ongetwijfeld hebben de heerlijke luchtbedden van Coleman die we hadden gekocht hier ook wel een beetje aan bijgedragen. Wat ons betreft gaan we volgend jaar absoluut weer op pad met de Maedowood!
Meadowood 4L BlackOut review | Coleman familietent