Afgelopen week mochten wij al meegenieten van de kamer van Lowie. Deze week deelt mama Gwen de kamer van haar dochtertje Lisa. En ook deze week is het wederom een adembenemende kamer. Lees en kijk mee en raak geïnspireerd! 

Even voorstellen: mom Gwen

Ik ben Gwen, ik ben getrouwd met Mark en samen zijn we de trotse ouders van Lisa (9 jaar) en Lowie (bijna 2 jaar). Na 12 jaar heb ik mijn werk als vroedvrouw stopgezet omdat het werken in shiften in combinatie met twee kindjes en het werk van mijn man te zwaar was.
Vorige keer heb ik de kamer van ons zoontje Lowie besproken, en vandaag ga ik iets meer vertellen over de leuke meisjeskamer van onze dochter Lisa.

De kamer van Lisa

Toen ik zwanger was van Lowie, hebben we ervoor gekozen om voor Lisa een kamer te maken op zolder. Dan kon Lowie op Lisa’s vroegere kamer slapen en was hij dus dichter bij ons. Een baby heeft namelijk meer zorgen nodig, uiteraard.

Lisa was toen 6 jaar, en ze vond het heel spannend om een nieuwe kamer te krijgen. Een volledig nieuwe kamer inrichten voor onze grote meid, helemaal van nul mogen beginnen, heerlijk vond ik het. Vooral omdat Lisa ook haar eigen ideeën had wat betreft de inrichting. De gulden middenweg vinden was toen vooral de grootste uitdaging.

Een roze kamer … Heel cliché voor een meisjeskamer, maar dat wou ze heel graag. En dus kozen we ervoor om één muur te behangen met PIP-behang. PIP heeft zoveel leuke prints, en dat is ideaal om dé grotemeisjeskamer voor Lisa in te richten. De rest van de muren hebben we geschilderd in een zachtroze kleur.

Behang

In het behang zie je bloemetjes en vlinders verwerkt, en heel toevallig zag ik bij La Redoute (een online shop) deze leuke nachtlamp met kleine vlindertjes. Op deze manier kwam er eigenlijk onbewust een thema in haar kamer, namelijk ‘vlinders’. Het nachtkastje kwam ik toevallig tegen in de kringloopwinkel en heb ik dan in het lichtblauw geschilderd om een frisse touch te creëren.

Mintgroene stoeltje

Het mintgroene stoeltje heb ik ook gevonden in de uitverkoop van een kinderwinkel. Puur geluk, dus!
Om het helemaal af te maken hangt er een roze hemel boven Lisa’s bed. Haar bed, dat trouwens van Ikea komt, past perfect in deze kamer, net zoals de bloemenwandlamp. Heel budgetvriendelijk en zó mooi.

Om de kleur roze te laten overheersen, kocht ik bij Zara Home een zachtroze beddensprei. 

Dankzij een tip op Instagram zag ik dat ze bij Wibra heel leuke opbergzakken verkochten. Die ben ik dan snel gaan halen. Zo budgetvriendelijk en mooi, en bovendien een perfecte match met deze kamer. Het sterrenkussentje komt daar trouwens ook van. De andere kussens komen van Zara Home. De wolkenwandhaakjes komen van het mooie Deense merkje Maseliving.

Lisa vindt het enorm leuk om zich te verkleden. Dat heeft ze altijd graag gedaan, en bijgevolg heeft ze ondertussen een hele verzameling verkleedkleding. Ik had eens op Pinterest een leuke manier gezien om verkleedkleding op te hangen. Het geluk is dat ik een schoonbroer heb die schrijnwerker is en hij heeft dan ook dit prachtige dressingkastje gemaakt. Het is trouwens geschilderd in dezelfde kleur blauw als het nachtkastje.

>> LEES OOK: Hoe bereid je je voor op een kinderfeestje?

De leuke vlinderwandlamp en spiegel komen ook weer van Maseliving. En de bijpassende leuke vlindermuurstickers komen van de mooie shop Juulz. Zij heeft naast muurstickers ook heel leuke shirts en accessoires voor kindjes.
De zwart-witte opbergzak komt ook weer van Wibra. De leuke naamsticker op het dressingkastje komt van Hippe naamkadootjes.

Dressingkast

Omdat deze kamer zich op zolder bevindt en er door de schuine wanden veel ruimte verloren gaat, kozen we voor een ingebouwde dressingkast. Die werd ook weer gemaakt door mijn schoonbroer, Luyts interieur.

En zo is deze kamer omgetoverd tot een echte meisjeskamer! Ik ben er zelf ook heel tevreden over. Eigenlijk is het een klein beetje mijn ‘droomkamer’ die ik vroeger als kind heel graag wou. En het is zo leuk om dat te kunnen uitwerken voor je eigen kleine ‘grote’ meid.

Wij zijn benieuwd wat je van deze kamer vindt? Leuk als je dit met ons deelt onder dit bericht of op social media (Facebook, Instagram)