Afgelopen week deelde Kelly deel 1 en deel 2 van haar scheidingsverhaal. Hier deelde zij hoe haar relatie strandde doordat haar ex-man vreemd ging en hoe zij haar leven op probeerde te pakken. Vandaag in deel 3 kun je teruglezen hoe zij de liefde hervond, hoe zij een heftige ziekte overwon en meer.

Vandaag dus wederom een mooi maar heftig verhaal.

Scheiding deel 3 van Kelly

“ Wees dapper genoeg om naar je hart te luisteren “

Mijn hart ging tekeer. Ik stond aan mijn voordeur en recht tegenover mij stond hij. Jelle, mijn jeugdliefde. De jongen waarop ik smoorverliefd was zo een 20 jaar terug in de tijd. Ik had hem in die tijd wel eens gezien, maar nooit gesproken. We wandelden samen, we hadden elkaar immens veel te vertellen.scheiding deel 3

Aandacht

Ik kreeg opeens aandacht van iemand. Dat was ik allemaal niet zo gewend meer. Het was een heerlijk gevoel. We spraken nog een paar keer af, ons twee of samen met de kinderen. We gingen samen zwemmen, fietsen, iets eten of drinken, …allemaal superleuk en erg gezellig. We babbelden vaak uren aan een stuk. Het is waar wat ze zeggen: je eerste liefde vergeet je nooit. Het is een bevroren gevoel dat voor altijd bij je blijft en soms ineens ontdooit. In mijn gedachte had ik het nooit verwacht. Nooit verwacht dat ik hem nog zou spreken.scheiding deel 3

Jelle

Jelle had een lief, een lieve, frisse meid die heel wat jonger was. Ze wist dat we af en toe iets gingen drinken en uitstapjes maakten al dan niet met de kinderen. Soms ging ze mee. Zijn wereld lag aan haar voeten, hij was er om haar te troosten, hij droeg haar wensen in de palm van zijn handen, hij luisterde naar haar lach en haar verdriet, hij hield van haar….scheiding deel 3

Opnieuw sloeg het noodlot toe

Ondertussen ging het goed met mij en de kinderen, we genoten van weer van elke dag. Toen plots het noodlot toesloeg. Ik kreeg te horen dat ik twee tumoren op mijn eierstok had. Machteloos en opnieuw verslagen, voelde ik mij. Ik kreeg zware medicatie waarvan ik echt ziek, moe en zwak werd. De tumoren waren erg groot, ik werd met spoed opgenomen en onmiddellijk geopereerd. Ik herstelde gelukkig goed en werd beetje bij beetje weer gezond.scheiding deel 3

Zijn relatie

Was het nu het verschil in leeftijd ? Of was zij uit gedroomd ? Uit gedroomd over hem wiens naam zij zo krampachtig vast had gehouden. Ze zei zijn hart vaarwel. Jelle voelde zich gevangen in een donkere tunnel waar geen einde aan leek te komen. Ik wist dat ik hem uit die donkere tunnel moest halen. Ik wilde hem niet kwijt.
Een mix van gevoelens vonden zich een weg in mijn hoofd. Een machtig gevoel van liefde, maar ook een vreselijk gevoel van angst. Het was alsof ik tussen rozen op een donkere wolk zat. Ik had soms geen idee meer waar ik liep of waar ik naartoe ging, maar ik was vastberaden ik moest en zou Jelle hier door helpen.scheiding deel 3

Het begin van iets heel speciaals

Ik zat en genoot, het was een zomerse zaterdagmorgen. Ook genoot ik van de zon die straalde op mijn gezicht. Ik sloot mijn ogen en als ik ze weer open deed voelde ik zijn koele adem in mijn nek. Vervolgens draaide ik me om en daar zat hij dan, zijn ogen hadden eindelijke weer die ont – deugende fonkel. Hij kwam dichter bij me zitten en gaf me zomaar een kus. Ik keek hem aan en vroeg of we samen waren. Hij knikte en legde zijn hand op mijn been en ik mijn hoofd op zijn schouder en dat was het begin van iets heel speciaals…scheiding deel 3

“ Echte liefde is….. twee mensen allebei niet perfect die weigeren elkaar op te geven… “

Huwelijk

Ondertussen zijn Jelle en ik bijna twee jaar gehuwd, onze liefde is puur, breekbaar, en tegelijkertijd zo ijzersterk. De kinderen hebben nu een plus-papa. Hun biologische vader zien ze niet meer, die koos voor een ander gezin en liet hen in de steek.scheiding deel 3

Maar dat is weer een ander verhaal….

 

Fotocredits: Kelly