Ook voor de maand september 2017 hebben we een aantal boektoppers voor je geselecteerd. Leuke kinderboeken voor diverse leeftijden. Ook hebben we dit keer verschillende soorten geselecteerd. Zo vind je vandaag een luisterboek, een spelletjesboek, een boek met geluiden en een ‘normaal’ leesboek terug in de boekentips van deze maand. Lees je mee welke wij hebben geselecteerd? 

Boekentips September 2017

boekentips septemberHet eerste boek is Zeno & Camiel Cijfers.

Leren tellen is leuk! Zeno de zebra laat zien hoe lenig hij wel is. Hij beeldt alle cijfers uit, van 1 tot 10! En Kamiel de kameleon? Dat is een échte circusartiest. 1 bal, 3 ballen, 8 ballen… Hij gooit ze zwierig de lucht in. Tel je mee?
In dit speelse telboek leert je kindje op verschillende manieren cijfers herkennen. De gekleurde vlakken in reliëf nodigen uit tot voelen en hardop tellen, waardoor het onthouden gestimuleerd wordt.

Dit boekje was direct een favoriet. Ik merk dat Olivia al ontzettend bezig is met cijfers en dit boekje biedt het oefenen hiermee op een leuke manier aan. Het zijn eenvoudige illustraties maar zorgen wel voor groot vermaak. Je koopt het boekje hier voor €12,99.

LEES OOK: filmtip + winactie

Milo ziet de wereld in zwart-wit

boekentips septemberHet tweede boekje wat wij hebben geselecteerd is ‘Milo ziet de wereld in zwart-wit’.

Milo de kat ziet de wereld in zwart-wit. Ook een pasgeboren baby ziet de wereld in zwart-wit. Daarom houden baby’s van contrasterende zwart-witpatronen. Hoe sterker het contrast, hoe beter ze het zien. De zwart-witte illustraties in dit boekje zijn ideaal voor pasgeboren baby’s. Door naar de beelden te kijken, worden de hersenen en de visuele ontwikkeling gestimuleerd. Ga mee op stap in de zwart-witte wereld van Milo en geef je baby de beste start. Want lezen begint op schoot, niet op school.

Dit boekje wordt al aangeraden voor pasgeboren baby’s. Hij heeft bijzondere illustraties en ikzelf was heel blij om ook boekjes te zien die al voor pasgeborene worden aangeboden. Wij lezen hier thuis namelijk al graag vanaf de geboorte. Ondanks dat het bij Boekstart via de bibliotheek pas vanaf 7,5 maand wordt geadviseerd. Je koopt hem hier voor €9,99. Hiermee een leuke prijs om bijvoorbeeld als kraamcadeau te geven.

Sneeuwwitje

Vandaag hebben we 6 kinderboeken voor je uitgelicht in de boekentips van september. Welk boek is bij jullie thuis favoriet?Wie kent dit sprookje niet?

Lang geleden werd er een prinses geboren.
Haar velletje was zo wit als sneeuw.
Daarom kreeg ze de naam Sneeuwwitje.
Xavier Deneux giet het klassieke sprookje van Sneeuwwitje in een speelse en verrassende vormgeving. Om te (her)ontdekken en te koesteren

Xavier Deneux heeft dit sprookje in een mooi jasje gestoken. Een prachtig kinderboek om te zien én te lezen. Hele aparte bladzijden die jouw kleine spruit van begin tot eind van het verhaal zullen boeien. Het heeft een soort van 3D-effect. Zo gaaf! Je koopt het boekje voor €13,99.

Dadoe

Vandaag hebben we 6 kinderboeken voor je uitgelicht in de boekentips van september 2017. Welk boek is bij jullie thuis favoriet?Dit is het eerste kinderboek van Jim Bakkum.

Dadoe, dadoe, dadoe!
Opgelet, daar is Dadoe met zijn politie-loopwagen. Met zijn buurmeisje Didi en zijn ondeugende hondje Toby beleeft hij allerlei avonturen. Hij racet door de woonkamer, springt op de trampoline, houdt een superstepwedstrijd en is aan het eind van de dag nog lang niet moe!

Zelf ben ik nog altijd verbaasd hoe Jim Bakkum het allemaal doet. Ik vind dat hij absoluut niet kan zingen maar ondanks dat, heeft hij een succesvolle carrière. En dat valt natuurlijk te prijzen. Nu heeft hij zijn eerste kinderboek uitgebracht. En ook daarvan ben ik onder de indruk, maar dit keer in positieve zin. Hij heeft voor dit boek samengewerkt met grote talenten. Een talentvolle schrijver en en nog talentvollere illustrator, Sam Loman. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik laaiend enthousiast ben over dit boek. Extra leuk detail: er zit ook een cd bij met leuke kinderliedjes. Je koopt het boekje voor €12,99.

Waar zitten ze?

Vandaag hebben we 6 kinderboeken voor je uitgelicht in de boekentips van september 2017. Welk boek is bij jullie thuis favoriet?Tot slot het boek ‘Waar zitten ze?’.

De dierentuin gaat ervandoor! Alle dieren zijn ontsnapt en oppasser Job moet ze terug zien te vinden. Help je mee? Met de magische lens zie je olifanten op de bouwplaats, gorilla’s in de trein en zelfs slangen in de ruimte!

Dit leuke spelletjesboek mag absoluut niet ontbreken in de boekentips van september. Het is een educatief spelletjesboek. Er wordt een lens bij het boek geleverd waarmee we zelf op zoek konden gaan naar alle ontsnapte dieren. Een interactief boek dus en dat lezen (lees: doen) we hier thuis heel graag. Je koopt het boek voor €12,50.

Welke boekjes lees jij graag met kids? En vanaf welke leeftijd ben jij begonnen met voorlezen?