Vandaag een mooi succesverhaal in de rubriek ‘bijzondere verhalen’. Kim deelt haar verhaal over hoe zij al 20 kilo verloor. Een weg die behoorlijk pittig is, maar door haar ijzeren doorzettingsvermogen succesvol. Lees mee hoe zij haar doelen behaalde met afvallen.

Bijzonder verhaal: Kim en haar succesverhaal over afvallen

Ik ben Kim Ligtermoet – Vermeulen, geboren en getogen in het Brabantse Vlijmen en inmiddels 31 jaar oud. In 2007 zijn we verhuisd naar Putten. Ik ben mijn bedrijfje gestart in reclame en fotografie (studio), getrouwd en ben moeder van 2 prachtige dochters, Isa (5) en Noa (2). Ik werk parttime en mijn bedrijfje is inmiddels lekker aan het groeien. Een lekker druk leven!

-20 kilo

Eigen bedrijfje, jong gezin met 2 (heerlijke) pittige meiden en ook nog voor een werkgever werken. Tja, dan heb ik geen ’tijd’ voor mezelf. Ik ben soms al blij als ik alleen naar de wc kan. Hard werken en alle ballen hoog houden, dat was mijn doel, en vaak at ik later of haalde ik wel iets uit mijn werk. Na uren achter mijn laptop vond ik het ook dik verdiend, dat ik een hele zak chips mocht leeg eten. Als ik daar dan kotsmisselijk van was, at ik gewoon nog even een handje drop. Ik moest toch ergens mijn energie vandaan halen??

De geschiedenis met afvallen

Al vaker ben ik een kilo of 10 afgevallen en steeds was er wel iets (lees: zwangerschappen, verhuizingen, etc.) waardoor ik toch de mist in ging. En als ik daar aan dacht, werd ik zo boos dat ik zo weer een hele brie zat weg te eten.

Van jongs af aan ben ik dol op sporten en ik heb ik mijn jeugd veel gesport, turnen, zwemmen en voornamelijk dansen. Ik ben stevig gebouwd en nooit echt dun geweest. Maar toen ik vorig jaar op mijn dertigste de 100 kilo passeerde, terwijl ik niet zwanger was, was voor mij de maat letterlijk vol. Nog twee verjaardags- en frustratiekilo’s erbij. Toen heb ik vanaf 1 oktober 2016 de knoop doorgehakt. Het moest anders! Ik was er echt zo klaar mee!

Eten noteren in een app

Ik ben mijn eten gaan noteren in een app, ging hierdoor bewustere keuzes maken en de kilo’s vlogen er af. Vooral die eerste 5 gingen echt super snel. Mijn ouders waren 3 december 35 jaar getrouwd. Dat was een mooi doel om voor die tijd 10 kilo af te vallen. En dit lukte!
Ik was enorm trots op mezelf, maar ik kon het nauwelijks zien. Ik merkte wel iets aan mijn kleding, maar met de naderende feestdagen en dus heel veel shoots, afspraken en lekker eten, werd mijn doorzettingsvermogen behoorlijk op de proef gesteld.
Gelukkig ging het redelijk goed en kwam ik maar een enkele kilo aan. Ik besloot het de laatste dagen van 2016 los te laten en in januari te beginnen aan de nieuwe 10 kilo.

Stabiel gewicht

Ik kon het niet! Het lukte me niet om verder af te vallen. Elke maandag begon ik weer en elke dinsdag zat ik alweer ’s avonds aan een cracker met kaas en dat werden er dan 2, daarna 3 en dan toch maar een zak nootjes erbij, herkenbaar? Ik bleef een beetje schommelen rond die 92 kilo en ik wilde er zo graag onder. Dit bleef een maand of 3 zo doorgaan, daarna kwam ik zelfs weer langzaam aan. Voor een heerlijke vakantie eind mei wilde ik graag weer wat kilo’s kwijt zijn, maar ook hiervoor had ik niet de kracht. Ik bleef excuses bedenken waarom ik mocht snacken en waarom ik geen tijd had om te sporten. Zelfs de bruiloft van een van mijn beste vriendinnetjes kon mij niet stimuleren de draad weer op te pakken.

Nieuwe start met sporten en afvallen

Op maandag 19 juni 2017 begon ik op een nieuwe afdeling van mijn werk. Ik besloot dat dit de dag zou zijn dat ik het roer om zou gooien. Mijn lichaam wilde zo graag sporten, ik verlangde naar tijd voor mezelf en ik ging dit vrijmaken! Mijn man besloot ook mee te doen met ons eetgedrag aan te passen, dit scheelde enorm! Ik startte weer met afwegen en keuzes maken wat betreft eten en noteerde alles weer netjes in de app. Ik woog me bijna dagelijks en bij elke 100 gram minder was ik weer trots. In onze zomervakantie ben ik weer gaan hardlopen en dit ging verbazingwekkend goed. Na een week of drie kon ik al 5 km hardlopen, soms iets minder hard want dan liep of fietste mijn oudste dochter mee.
Maar wat kreeg ik hier een goed gevoel van! Juist op de dagen dat ik sportte, had ik geen snackbehoeften. Het werkte echt dubbel!

Het weegmoment tijdens afvalperiode

Op 11 september was daar het moment, 82kg! 20 kilo afgevallen vanaf 1 oktober 2016! En oh, wat heb ik het soms moeilijk. Soms heel soms geef ik er gewoon even aan toe, dan eet ik weer een keer een hele zak chips leeg, maar nu kan ik me herpakken. Ik voel dat ik zoveel meer positieve energie heb door het afvallen, maar zeker ook door het sporten!

Het vervolg van mijn afvaltraject

Mijn streven is voor 1 oktober onder de 80 kilo te komen.Het zal er om hangen, maar ik ga er 200% voor! Voor mij is het echt een andere en bewustere leefstijl geworden, zonder gekke adviezen van het laten van voedingstoffen, zonder gekke diëten, maar gewoon door bewust te leven en lekker te bewegen! Geen tijd, is geen excuus!

Fotocredits: Kim