Boekentips Februari

Elke maand delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. We hebben van alles geselecteerd in de “Boekentips Februari 2023”. 

Boekentips Februari 2023

Voor deze maand hebben we voor diverse leeftijden kinderboeken geselecteerd voor de ‘Boekentips Februari’.

Boekentips Februari #1 Wat ziet Ellie op de boerderij?

Wat ziet Ellie op de Boerderij | Kinderboekentips bij Kinderfavorites

Klik op de foto voor meer info!

Dit leuke boekje is voor kids vanaf 1 jaar. Heerlijk lezen en plaatjes kijken. Ouders met jonge kids kennen Ellie wellicht van televisie? Ongeacht of je Ellie kent, dit boekje is hartstikke leuk. Ellie Olifant gaat naar de boerderij waar allemaal dieren te ontdekken zijn. In dit boekje worden de lezers actief betrokken door middel van vragen. 

Boekentips Februari #2 101 Geweldige Franks – Therese Julian

101 geweldige pranks van Theresa Julian | Kinderboekentips bij Kinderfavorites

Klik op de foto voor meer info!

Wie ons op Instagram volgt heeft dit boek al voorbij zien komen. Ook hier thuis een groot succes! Zo doen we zelfs soms samen een prank uit het boek. Wat een lol hebben we samen!  Dit boek bevat 101 hilarische grappen, en alle mogelijke tips en tricks om ze zelf te bedenken!

Boekentips Februari #3 Gevaarlijk water – Marte Jongbloed

Gevaarlijk water van Marte Jongbloed | Watersnoodramp 1953 | Kinderbooek over watersnoodramp | Boekentips bij kinderfavorites

Klik op de foto voor meer info!

Helemaal actueel natuurlijk, een boek over de watersnoodramp van 1953. Zo is deze ramp zeventig jaar geleden gebeurd. Een enorme ramp die vele mensen vandaag de dag nog steeds op het netvlies staat en vind ik het belangrijk om mijn kinderen er iets over mee te brengen over de geschiedenis van Nederland. Maarten is twaalf jaar als op zaterdag 31 januari 1953 een storm opsteekt. Hoewel het wel vaker hard waait, beukt de wind nu als een grote, onzichtbare reus tegen zijn huis. Midden in de nacht breken de dijken door, en samen met zijn ouders en zusje vlucht hij naar de zolder. Buiten drijft van alles langs: planken, stoelen en zelfs een dode man.. Maarten wordt gek van het wachten en wil iets dóén. Die kans krijgt hij, maar pas dan beseft hij hoe ernstig de ramp is. Maar waar zijn alle huizen gebleven? Waarom hangt die vrouw in een lantaarnpaal? En wat zit er in het koffertje dat hij uit het water vist? En belangrijker nog: kan hij zijn familie op tijd redden?

Boekentips Februari #4 Dodemansrit – M.G. Leonard & Sam Dedgman

Dodemansrit - M.G. Leonard & Sam Dedgman | Kinderboek in de Boekentips Februari

Klik op de foto voor meer info!

Wanneer de Baron Essenbach de hulp in van Alex en oom Ben inschakelt, vertelt hij hen over de griezelige familie Kratzensteins, invloedrijke spoorwegmagnaten, volgens een oude legende vervloekt. Alex en Ben nemen de trein naar de top van de Brocken-berg. Hier ontdekt Alex de waarheid achter de familievloek. Kan hij de geheimen ontrafelen? Intussen is dit alweer Deel 4 in de razendpopulaire serie Dader op het spoor.

Boekentips februari #5 Ondertussen op aarde – Oliver Jeffers

 

 

Klik op de foto voor meer info!

 

Een nieuw kunstwerk van illustrator Oliver Jeffers. Hij heeft zijn naam waargemaakt door onder andere de populaire boekenserie van ‘de krijtjes’ en zijn prentenboeken zijn inmiddels weergegeven in meer dan 30 talen. Ook hebben zijn boeken inmiddels meerdere internationale prijzen gewonnen. Dit boek moest hoe dan ook weer een succes zijn! Dit boek gaf hier thuis ook mooie inzichten. Het gaat over twee kinderen die ruzie maken op de achterbank. Hun vader neemt ze mee op een reis door tijd en ruimte, en laat ze zien dat ‘het verschil maken’ op kleine schaal begint. Hij nodigt hen uit om terug te kijken naar de aarde en de conflicten die sinds het begin der tijden hebben plaatsgevonden.

Oliver Jeffers verbindt een korte geschiedenis van de wereld met informatie over ons universum; verteld vanuit een bijzonder perspectief, maar met humor en prachtige illustraties.