Olivia zit in groep drie zoals de meesten van jullie weten en daarmee is de tijd aangebroken om te leren klokkijken. We krijgen volop stencils mee van school, zien leuke oefenen in YouTube. Maar ook boekjes blijven hier thuis een succes. Daarom zetten we graag de leukste boekjes op een rij om te leren klokkijken. Hoe meer de kinderen immers vertrouwd raken met de wijzers van de klok, hoe sneller ze kunnen klokkijken.

Boekjes om te leren klokkijken

We hebben diverse soorten geselecteerd zodat iedereen hiermee uit de voeten kan. Om te leren klokkijken is tijdsbesef belangrijk. En hier hebben we dan ook diverse boekjes op geselecteerd. Doe er vooral je voordeel mee!

Hoe laat is het? | Deltas

Dit leuke boekje is een speelse eerste kennismaking met de klok. Hij wordt geadviseerd vanaf drie jaar tot ongeveer vijf. Maar Olivia is op dit moment van schrijvens jaar en vind het ook nog hartstikke leuk!

In dit boekje wordt het een drukke dag voor Lucas en Lina. Om zeven uur staan ze op, vervolgens door naar het ontbijt een uur later. En hierop volgend door naar school en ze nemen je mee gedurende de rest van de dag op hun overige avonturen. Eigenlijk net zoals de dag er bij ons thuis grotendeels uitziet. Kortom, niet alleen de klok en tijden leren maar ook een stukje structuur. Geen overbodige luxe in de meeste gezinnen, nietwaar?!

Leren klokkijken met leuke boekjes? Wij zetten onze favorieten op een rij. Hele uren, halve uren, kartieren en minuten. Alles komt aan bod. De eerste tip: het kinderboek 'Hoe laat is het?' van Deltas

(Meer informatie vind je via deze link)

Ik kan al klokkijken

(Meer informatie vind je via deze link)

Veterstrikken en klokkijken zijn voor jonge kinderen knap moeilijk. Deze vrolijke, inventieve boeken maken het een stuk leuker en gemakkelijker om deze nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen. Ook dit boekje, met echte wijzers, wordt hierom ook al geschikt geacht voor kinderen vanaf 3 jaar.

LEES OOK: Extra oefenen met de houten, duurzame klok van ZNoet! 

Oefenen met de klok

Word een kei in klokkijken en rekenen met tijd! Dit kleurrijke boek staat boordevol oefeningen en spelletjes over klokkijken, de analoge en digitale tijd, tijdlijnen, de 24 uurstijd en nog veel meer.  Met de snelle quizjes na elk hoofdstuk kun je je kennis op een leuke manier testen. Zo krijg je de leerstof helemaal onder de knie. Dit boek wordt geadviseerd vanaf acht jaar ongeveer.(Meer informatie vind je via deze link)