Het tijdperk dat roze voor een meisje en blauw voor een jongen staat zijn wij al lang voorbij. Dit geldt ook op interieur gebied is een blauwe kinderkamer hip. Als Interieur Architect en eigenaar van een jong en ambitieus bedrijf ben ik het liefst ieder moment van de dag bezig met alles wat betreft interieur. Ik zie veel verschillende woonstijlen en hou ik trends wat betreft kleuren, behang, meubels, accessoires e.d. goed in de gaten. Ik laat jullie zien dat blauw niet traditioneel of saai hoeft te zijn, maar juist als goede basis dient voor een stoere jongenskamer.

Wij delen tips voor een blauwe kinderkamer. Lees mee voor ideeën voor een mooie blauwe slaapkamer. Denk aan meubels en accessoires.

De kleur van 2017 voor blauwe kinderkamer

Waarom ik voor blauw ga? Natuurlijk niet omdat het een voor de hand liggende keuze is bij een jongens kamer. Ik kies voor blauw omdat het de kleur van 2017 is, maar ook omdat blauw zorgt voor rust en herkenning. Doordat er zo veel soorten kleuren blauw zijn kan je door de bomen het bos niet meer zien, maar ik help je. Eigenlijk zijn er maar 3 soorten: de intense kleuren, een verwitting en een vergrijzing. Vooral de vergrijsde varianten (ongeacht welke kleur) doen het de laatste seizoenen goed erg op interieur gebied.

Bij het denken aan een kinderkamer neig je snel naar intensere kleuren, maar het mooie van vergrijsde tinten is dat ze perfect combineren met andere vergrijsde varianten. Mijn favorieten vergrijsde kleuren zijn de kleuren van The Color Collection van Histor, ze hebben een Kalk matte uitstraling en er zijn maar liefst 56 prachtige kleuren. Mijn gekozen kleurenpallet voor de jongenskamer bestaat uit deze 6 kleuren.

   

( 1. Expression Blue –  2. River Blue – 3. Faded Turquoise – 4. Pencil Purple – 5. Hare Brown – 6. Plaster Grey )

Waar ik altijd fan van ben zijn grote gebaren in een interieur of ruimte, zo ook in een kinderkamer. Dit kan met materialen, duidelijke ontwerpen, kleur, maar ook met behang. Nu wordt er wel eens gezegd “ik ben geen behang type”, dit is vaak omdat je als je aan behang denkt je het oude, saaie en iets wat tuttige behang voor je ziet. Anno 2017 is behang al lang niet meer het behang van vroeger maar wordt het nu gezien als een heuse wandbekleding. Één tip, kijk voor kinderkamers eens buiten de traditionele “kinderboeken” voor mooi en uniek behang.

Inspiratie  voor een blauwe kinderkamer

Aan de hand van een gekozen kleurenpalet met een passend behang heb ik een blauwe kinderkamer samengesteld die niet alleen mooi is maar ook eens heel functioneel. Met deze 10 items creëer je op een eenvoudige manier toch een stoere en moderne blauwe jongenskamer.

Wij delen tips voor een blauwe kinderkamer. Lees mee voor ideeën voor een mooie blauwe slaapkamer. Denk aan meubels en accessoires.

  • 1. Dit behang van Rebel Walls zorgt voor een perfecte basis. Je koopt hem hier voor € 45,- per m2.
  • 2. De houten design haken van Muuto zijn als set van 5 stuks hier verkrijgbaar voor€ 99,95
  • 3. In een stoere jongenskamer mag een dinosaurus natuurlijk niet ontbreken. Deze lamp van Disaster Designs koop je hier voor € 45,-
  • 4. Hij komt vaak voorbij dus deze topper mag natuurlijk niet ontbreken. Deze slinger van Kidsdepot vind je hier voor € 19,95
  • 5. Wat is hij gaaf, dit bed van Lef zorgt toch voor de tipi sfeer die zo leuk is. Je koopt hem hier voor € 129,-
  • 6. Ideaal voor het opbergen van diverse spullen, de industriele bakken van Kidsdepot. Je koopt ze hier voor € 34,95 per stuk
  • 7. Deze papieren origami lamp van studio Snowpuppe is een echte toevoeging en is hier te koop voor € 63,-
  • 8. Wat is een bed of stoel zonder wat extra kussens. Dit exemplaar van Ferm Living is hier te koop voor € 34,-
  • 9. Het ronde kleed van Sebra past goed bij al die geometrische vormen. Hij is hier te koop voor € 119,-
  • 10. Een eigen bureautje is een must. Deze stoeltjes en tafel zijn hier los verkrijgbaar.