Elke maandag deelt een leuke moeder haar baby- of kinderkamer. Vandaag heb ik wederom een hele leuke kamer, om met jullie te delen. Aylin deelt haar mooie kamer graag met ons. Zo had zij dat leuke kastje al tijdens haar studententijd en wist altijd al dat zij deze voor de kinderkamer wilde gebruiken. Daarnaast is echt een interieurjunkie en dat zie je ook wel terug in deze kamer. Echt aan alle details zijn gedacht.

De voorbereiding

Toen wij onze kinderwens naar elkaar toe hadden uitgesproken, was ik er eigenlijk al direct mee bezig. Je bent een interieur junkie of je bent het niet, haha. We zijn toen naar de VTwonen beurs geweest, om inspiratie op te doen en hebben daar op de valreep ons laten adviseren door een styliste. Uiteindelijk is het heel anders geworden dan toen besproken is.Aylinn

Inspiratie van Aylin

Van Pinterest ben ik een groot fan en op Instagram heb ik ook mijn ogen uitgekeken, voor de inspiratie van de babykamer. Elke keer als ik wat moois zag, sloeg ik dat plaatje op en zo ontstond er een sfeerbeeld waar ik vanuit wilde gaan.Aylinn

Voor welke kleuren heb je gekozen?

We hebben gekozen voor mint, wit en grijs. Dit was voordat we wisten of we een meisje of jongen kregen. Toen we eenmaal wisten dat het een meisje was, hebben we daar verschillende tinten roze aan toegevoegd. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar volgens mij vindt Evy haar kamer prachtig, ze wordt er altijd heel rustig.aylin

De meubels

De commode is een Queen Anne kastje, die had ik al sinds mijn studententijd. Voordat ik zwanger was, wist ik al dat ik die wilde gebruiken als commode en heb ik die opgeschuurd en mooi grijze geverfd. De kast en het bedje komen bij Ikea vandaan, beide wel een beetje opgeleukt. Het pootjes van het bedje heb ik in een mint kleur ‘gedipt’ en de kast heeft leuke mintgroene rozenknopjes gekregen.

AylinFavoriete accessoires

Mijn favoriete accessoires zijn grappig genoeg niet in winkels speciaal voor babykamer decoratie te vinden. Bij Xenos, Kwantum en Hema ben ik goed geslaagd, maar ook bij Dille en Kamille heb ik leuke dingetjes kunnen vinden. Het leuke punnikwoordje is wel speciaal voor baby’s, die heb ik gekocht bij Mientje Fröbel.Aylinn

 Tips voor toekomstige ouders

Probeer de decoratie in de babykamer functioneel te houden. Dus bijvoorbeeld een hele leuke lamp uitkiezen of opbergdozen die een leuke sfeer creëren. Verder zou ik de basis rustig houden, zodat je naar lusten kunt variëren, ook als je kindje straks een eigen smaak krijgt.Aylin

Enthousiast geworden over de babykamer van Aylin? Je kunt haar ook volgen op Instagram. Dit is de link naar haar profiel.