Afgelopen dinsdag deelde Nikita deel een van hun vakantie ervaring. Zij hoopte een camper vakantie te gaan doen met hun twee dochters. Eén van hun dochters is ernstig ziek. Helaas viste zij steeds achter het net met een geschikte camper, totdat onverwachts één van hun vrienden aan de deur stond. Lees mee voor deel twee over het vervolg van hun vakantie. 

Bijzonder verhaal: Deel 2 van de vakantie van Nikita

We genieten volop van de heerlijke vakantie. We bbqen, winkelen, liggen heerlijk aan ons privé zwembad, spelen spelletjes en genieten van het samenzijn. Het gaat met de dag beter met Eva en je ziet haar opbloeien. Na zes dagen besluit ik met haar te zwemmen, voor de eerste keer in haar leventje. Ze heeft alle andere nieuwe prikkels onder controle en ik denk dat ze het wel aankan om de zwem prikkels te verwerken. We duiken lekker in het water en dobberen wat rond. Ze trappelt heerlijk met haar voetjes en haar snoetje kijkt zo vrolijk. Het is onbetaalbaar, hoe mooi het is om haar te zien genieten.

De rest van de dag

Ze is vervolgens gesloopt van het zwemmen en slaapt de hele dag, op wat eten na.
Het is mooi om haar te zien genieten, maar het doet mij intens veel verdriet om te zien hoeveel energie het haar allemaal kost.
We pakken op dag acht van de vakantie alles weer in en laden de camper in. Het is tijd om
28 uur terug te reizen naar huis. Dankzij de liefste mensen die voor ons zoveel geweldige dingen regelen, is dit een onvergetelijke vakantie geworden. De terugreis gaat fantastisch met de kindjes. Ze slapen de hele reis en we hebben geen kind aan hen.

Thuiskomst

Als we midden in de nacht thuiskomen, zien we tot onze grote verbazing een mooie bos bloemen en een kaartje staan en zijn we weer blij verrast. We lezen een kaart van vrienden. Ze ze ons willen verblijden met een nieuwe loungeset voor in onze vernieuwde tuin, maar ook met een fotoshoot van het gezin. Ze willen iets voor ons betekenen na de ellende van het afgelopen jaar. Tranen springen in onze ogen. Wat een liefdevolle vrienden, zo ontzettend lief dat iedereen zo met ons meeleeft.

De reacties op vorige blog

De woorden van iedereen, ook na mijn vorige blog, zijn echt onbeschrijfelijk. Wij vinden daar enorm veel steun in en halen daar ook onze kracht uit om positief te blijven en door te vechten.
Het gaat met Eva na de vakantie heel voorspoedig. Ze gaat met hele kleine stapjes vooruit, haar oogjes kan ze nu aanzienlijk beter openhouden en ze begint weer rond te kijken. Ze zoekt interactie tijdens het eten, ze probeert met je te dollen door heel serieus stil te kijken en dan ineens giert ze het uit van het lachen. Geweldig om te zien! Zo mooi om haar te zien groeien in de ontwikkeling. Deze morgen wekte ik haar en ze spartelde in bed van vreugde. Ze had ineens ook door dat ze haar handjes kon zien en vol bewondering keek ze daar naar.
Geweldig om dat snoetje te zien genieten!

Eerste verjaardag

Inmiddels is Eva 1 jaar geworden en dat hebben we heerlijk kunnen vieren met vrienden en familie. Eva heeft enorm genoten van de aandacht. Op naar het volgende jaar!
De volgende stappen zijn revalideren met fysiotherapie, logopedie en een ergotherapeut, die gaat zorgen voor aangepaste hulpmiddelen om Eva te kunnen laten zitten met eten en in badje. Iedereen die ons geholpen heeft, willen wij heel erg bedanken. Er zijn geen woorden voor om te zeggen hoeveel het voor ons betekent dat iedereen zo met ons meeleeft.
Jullie woorden zijn mooi, lief en geven ons steun en kracht.
Deel 1 van het vakantieverhaal gemist? Je leest hem hier terug.

4 Comments on Bijzonder verhaal: op vakantie met ernstig zieke Eva deel 2

  1. Zo veel respect voor jullie en mooi dat je het met mensen deelt.
    Ik hoop dat jullie nog heel lang samen mogen genieten.
    Veel liefs

  2. Mooi kun je schrijven blijven doen! Zo fucking oneerlijk kleine lieve Eva,hoop op een wonder voor jullie. Prachtig gezinnetje ??

Comments are closed.