Vandaag deelt Kathy haar bevallingsverhaal. Waar de bevalling bij de een uren duurt, ging het bij Kathy allemaal iets sneller dan verwacht. Ze was helemaal alleen thuis toen haar vliezen braken. Zou haar vriend op tijd zijn? Of heeft zij dit helemaal alleen moeten doen?

Even voorstellen: mom Kathy over haar bevallingsverhaal

Ik ben Kathy Vranckx, ik ben 30 jaar ik heb drie kinderen: Fie (2010), Kyari (2014) en Steffi (2016). Fie is uit mijn vorige relatie en Kyari en Steffi kreeg ik met mijn huidige vriend. Samen wonen we in het Belgische Zichem. Ik werk als huishoudhulp omdat dit momenteel het makkelijkst te combineren is, maar als alle kids naar school gaan, ga ik terug studeren voor bejaardenverzorgster.

>> TIP: TOFFE ZOMERJASSEN MET WINACTIE

De bevalling

Ik ben bevallen van mijn derde dochter Steffi op 8 maart 2016. Het verhaal dat ik jullie wil vertellen, gaat over deze bevalling. Die bewuste dag ging ik nog naar de gynaecoloog, die vaststelde dat ik 5 cm ontsluiting had. Ze stuurde me naar huis met de boodschap dat de bevalling waarschijnlijk pas voor die avond of de volgende dag zou zijn. Eenmaal thuisgekomen, voelde ik lichte weeën. Ik vroeg aan mijn vriend om Fie van school te halen, Kyari mee te nemen en hen allebei weg te brengen, Fie naar een vriendin en Kyari naar haar meter en moeke. Zo gezegd zo gedaan, mijn ventje vertrok.

Gebroken vliezen

Intussen begon ik steeds meer last te krijgen van mijn weeën. Toen ik rechtstond, zag ik een druppeltje in de zetel. Niet veel later braken mijn vliezen. Ik belde mijn vriend op om te vragen waar hij in hemelsnaam bleef. Hij zei dat hij er binnen 10 minuten zou zijn. Dat bleek echter niet snel genoeg … Ik perste twee keer en toen was mijn dochter geboren, gewoon daar, in de living. Ik deed mijn vinger in haar mond om de slijmen weg te doen en wikkelde haar in een handdoek. Ik belde eerst mijn vriend op om te vertellen dat ik bevallen was, en vervolgens de hulpdiensten. Mijn vriend arriveerde 5 minuten later, de ziekenwagen was er na 10 minuten. Steffi en ik werden verzorgd en naar het moederhuis gebracht, waar ze ons nog verder onderzocht hebben.

De dag na de bevalling

De dag erna was ik alweer thuis. Ik vond al mijn bevallingen speciaal, maar deze zeker. Ik heb de bevalling namelijk helemaal alleen gedaan. Buiten mezelf was er immers niemand thuis. Ik heb er wel aan gedacht om op de klok te kijken. Steffi is geboren om 14.25 uur. Ook heb ik vlak na de bevalling een foto gemaakt, die je hierboven kan zien.

 

Fotocredits: Kathy