Elke week deelt een leuke mama haar ervaringen omtrent het moederschap. Ook deze week mag ik jullie blij maken met een inspirerende mama, Lore. Zij is graag te vinden in Knokke, dol op shoppen en weet haarfijn uit te leggen waar je leuke shops vindt. Zij stelt zich eerst graag aan ons voor.

Even voorstellen: mom Lore

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Hallo, ik ben Lore, 32 jaar, getrouwd met de liefste en beste echtgenoot die ik kon wensen, leef en werk in Brugge maar vertoef ook veel aan zee (Knokke). Mijn papa woont er en we zijn er wel bijna elk weekend te vinden voor wandelingetjes, shoppen of pannenkoeken op zondag. In de zomer vind je ons heel vaak op het strand. We hebben 2 kindjes, Louis is mijn winterbaby van 3,5 jaar, en Victoria is ons zonnetje van 13 maanden. Ik ben leerkracht in het middelbaar en geef Frans aan 12 tot 14 jarigen, mijn andere kindjes. Veel van mijn tijd gaat naar shoppen en trends voor mijn kids maar ook voor mezelf en ons huis. Mijn twee bengeltjes zijn mijn alles en door mijn job kan ik ook veel tijd met hen doorbrengen, waar ik enorm van geniet.Lore

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Zoals ik reeds zei, ik ben een enorme shopaholic, daarom is het moeilijk om 1 favoriete shop te kiezen. Ik kan het wel beperken tot 3 winkels, nummer 1 is Zara Woman en Zara Kids. Voor vrouwen is het altijd classy en toch vernieuwend, en niet onbelangrijk, budgetvriendelijk! Ook voor de kids vind ik er altijd mijn gading, de verschillende stijlen, en prijs-kwaliteit top.  Een  andere winkel waar ik graag shop voor de kids is Jacadi, ik hou enorm van hun zachte klassieke look. Louis en Victoria zijn alletwee heel licht van huid dus ze staan ook allebei enorm goed met alle tinten blauw, wat Jacadi wel een beetje typeert. Wat in de zelfde lijn ligt en ook heel betaalbaar is is Buissonière. Ik koop enorm veel online, wat zo gemakkelijk is met een gezin!Lore

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Moet ik werkelijk 1 kiezen? 🙂 Dan kies ik voor de fopspeen. Elke baby heeft zijn of haar lastigere momentjes, als ze moe zijn of gewoon wat meer aandacht willen. Met een fopspeen worden ze kalmer, het geeft hen troost, en als je druk bezig bent en even minder tijd hebt voor je baby dan kan het een wondermiddel zijn. Ik sla al helemaal in paniek als ik een fopspeen vergeten ben:) Bij Louis ging die fopspeen heel gemakkelijk, vanaf dag 1. Victoria kreeg borstvoeding en dat botste in het begin met de fopspeen, maar de aanhouder wint en nu kan ze niet meer zonder 😉

Standaard mee in je tas

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Natte doekjes! Die doekjes zijn mijn beste vriend, als mijn kinderen 18 jaar zijn zal ik die waarschijnlijk nog bij hebben. Ze dienen werkelijk voor alles, vuile mondjes, vuile handjes, vlekken op de kleren, de auto kuisen vanbinnen 😉

Welk item heb je het meest gebruikt?
De eerste 4 maanden heb ik bij Victoria de Mamaroo heel vaak gebruikt. Dat is een soort van moderne automatische wipper en doordat ik al een peuter had rondlopen kwam dat vaak heel goed van pas. De Mamaroo wiegt je baby zoals je het zelf zou doen, en op drukke momenten lag ze daar wel een half uurtje in of viel ze in slaap. Ik was bang dat ze er te veel aan gewoon zou geraken om te gaan slapen maar dat vormde helemaal geen probleem.

Lievelingsspeeltje

Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
De spullen waar ze haar het langst mee kan bezig houden zijn net geen speelgoed, een plastiek fles, een stukje papier,.. Ons huis ligt vol met speelgoed, maar daar komt ze amper aan. Enkel haar doudou, daar kan ze niet zonder! Ik heb haar doudou (het lappenkonijn van Théophile et Patachou) in tweevoud gekocht, 1 voor in haar bedje, en 1 als we op stap zijn. Lore

Eerste hapjes

Wat waren zijn/haar eerste hapjes?
Louis zijn eerste hapjes waren de klassieke worteltjes met patatjes en dat vond hij heel lekker. Victoria weigerde dit echter heel resoluut en bij haar ben ik eerst met fruitpap begonnen. Nu eten ze allebei alles,  van boterhammen met choco tot alle groentjes, ze zijn eigenlijk heel makkelijke eters. Bij Louis was ik heel stipt op 4 maanden begonnen maar dat was vaak een vuile boel en er hingen meer patatjes rond zijn mondje dan er in. De tweede keer heb ik wat langer gewacht en Victoria ben ik pas rond 6 maanden vaste voeding beginnen geven en qua motoriek ging dat een stuk vlotter.

Uitstapjes

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?  
De Marie-Siska in Knokke, ze hebben een heel groot speelplein, voor grotere kinderen als zowel een afgesloten pleintje voor de allerkleinsten. Je kan er buiten zitten en gezellig eten terwijl de kids spelen. We gaan ook heel graag naar het strand in de zomer en het bos in de herfst. Lore

Schema

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Met mijn eerste had ik een strak schema, 2 dutjes per dag en 4 maal eten op vaste tijdstippen. Maar met Victoria is het allemaal wat nonchalanter, zij slaapt makkelijker overal en het eten steekt ook niet meer zo nauw qua tijdstip. Op een gegeven moment moet je ook wat loslaten of je komt het huis niet meer buiten met al die dutjes! 

Wat is het lievelingsgerecht?
Bij beide kids is dat zonder twijfel macaroni! En ik vind dat ook niet zo erg om vaak te maken, ik eet dan wel de restjes op 😉Lore

Tips voor toekomstige ouders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Het zal misschien een cliché zijn, maar forceer jezelf om soms te relativeren en niet alles te perfect te willen doen. Als je baby 2 verschillende kousen aanheeft zal ie er heus niet wakker van liggen. Hij heeft een fantastische moeder en is echt wel heel gelukkig 😉 

 

Fotocredits: Lore