Yay. Bijna weekend en dat betekent een nieuwe Q&A online. Vandaag deelt Evelyne haar ervaringen omtrent het moederschap. Zij deelt waarom zij hebben gekozen voor de NIPT test, of zij een zwangerschapscursus volgde en meer. 

Even voorstellen: mom Evelyne

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Evelyne, prille dertiger en trotse mama van de 5 maanden oude Charlotte. Gelukkig verloofd en binnenkort getrouwd met mijn grote liefde Litse. Wij wonen te Kapellen en genieten graag van het leven. Etentjes en af en toe een reisje of weekendje weg vinden we helemaal het einde.
Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Geloof in jezelf. Je bent een goede mama, ongetwijfeld. Ikzelf had het soms heel moeilijk met alle goed bedoelde tips en opmerkingen. Dat deed me erg twijfelen of ik het wel goed deed. Niet doen dus! 🙂
Volg je een cursus?
Ik heb tijdens mijn zwangerschap enkel zwangerschapsyoga gevolgd en ook 1 les relaxatietechnieken met mijn partner. Dat leek me allemaal prima zo. Acheraf gezien had ik beter ook een cursus gevolgd waarbij ik zou leren om correct druk te zetten bij de bevalling. Ik had blijkbaar teveel druk op mijn gezicht gezet en stond vol rode plekjes en had weken lang bloedrode ogen :s Maar dat trok gelukkig allemaal wel weg hoor!
Weet je het geslacht en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te horen?
Wij hadden voor een NIPT test gekozen en wilden hierbij ook meteen het geslacht weten. We vonden dat gemakkelijk zodat we meteen de naam konden vastleggen, kleding kopen, de kamer inrichten, etc. Geen gedoe met twee geboortekaartjes! We hebben meteen aan iedereen verteld dat het een meisje ging worden, want ik vind het vreselijk ook iets geheim te moeten houden.

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Charlotte kan niet zonder haar speentje! En ze wil enkel de natural van Difrax 🙂 Een wipstoeltje is ook echt een topper. Om in te wippen, eten te geven of gewoon te rusten. Oh en een babynestje! In het begin wou Charlotte niet slapen in haar bedje, dat was niet gezellig genoeg. Dan kwam het nestje goed van pas. En nu leg ik haar in het nestje terwijl ik douche, daar kan ze gelukkig nog niet uitrollen! 😀
Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Luiers, flesjes water en melkpoeder. En ook een thermosje met warm water om bij het koud water te gieten en zo warme melk te maken. Luierdoeken zijn ook ongelooflijk handig en multi inzetbaar!

Lievelingsspeeltje

Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
Charlotte heeft een soort leeuw die een muziekje maakt, en dat kan haar altijd kalmeren, ook als ze helemaal overstuur is! En de tijger en het uiltje van haar speelmat zijn ook haar beste vrienden 😀
Wat waren haar eerste hapjes?
Aardappel met venkel. Versgemaakt! Venkel omdat dit goed zou zijn voor de darmpjes en Charlotte wel eens last heeft van krampjes. Ze trok heel grappige gezichten bij die eerste hapjes, maar leek het verder best oke te vinden.
Fotocredits: Evelyne