Weer zo’n leuk Nederlands kidsfashion merk, Tough Cookie! Hippe kleding, leuke mama, leuke kids. Get ready for MOODSWINGS, deze nieuwe collectie komt bijna online en is echt heel tof! Heb jij ook een Tough Cookie thuis? Lees dan zeker mee! 

Tough Cookie

Ik heb Tough Cookie leren kennen via Instagram en volg dit account met liefde, wat een toffe kleding! Haar nieuwe collectie MOODSWINGS gaat bijna online en oh wat worden wij hier blij van! Reden genoeg voor een Q&A met mama Yvonne.

Tough Cookie

 

Q&A

Vertel eens kort over jezelf, wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Yvonne Yu, 34 jaar. Samen met mijn vriend Daniel en 2 kindjes (Noëlle ’14 en Roan ’16) woon ik sinds kort in IJsselstein, Utrecht. In 2014 heb ik mijn baan in de retail opgezegd en ben ik voor mijzelf begonnen.

Tough Cookie

Hoe is (de naam) Tough Cookie ontstaan?

Tough Cookie is een beetje vanzelf ontstaan. Vlak na de geboorte van Noëlle begon ik met het maken van schoentjes voor haar en zo is het een beetje gaan groeien. We kregen leuke reacties op de schoentjes en ik vond het zelf ook heel erg leuk om weer creatief bezig te zijn en nieuwe dingen te leren. Vrij snel na het maken van de eerste schoentjes hebben we een webshop geopend. Uiteraard hoorde daar een naam bij en dat werd ‘Tough Cookie’. Ik zocht iets wat kinderen omschreef en deze term paste daar perfect bij; eigenwijze donders die niet van opgeven weten.

Tough Cookie

Tough Cookie

Inspiratie & Kracht

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Mijn ontwerpen komen voort uit de (kleine) dingen uit ons dagelijks leven. De nieuwe wintercollectie ‘Moodswings’ is hier een goed voorbeeld van. Ik was net bevallen van Roan toen ik deze collectie ontwierp en de hormonen gierden door mijn lijf. Daarnaast had Noëlle (toen 2 jaar) ook zo haar nodige ups en downs door de nieuwe gezinssituatie. Ik had eigenlijk een heel ander concept in gedachte voor de collectie, maar de Moodswings namen de overhand :). Zo werkt het ook wel bij mij, het ontwerpen is voor mij een uitlaatklep en de items die hieruit ontstaan vormen samen mijn verhaal.

Wat is de kracht van Tough Cookie?

Mijn idee achter Tough Cookie is eenvoud en comfort, gecombineerd met een beeldend verhaal. Herkenbaar voor de kleintjes en met een knipoog naar de ouders.

Tough Cookie

Hoe combineer jij het runnen van jouw eigen business met het mama zijn?

Ik probeer met de flow mee te gaan, maar het blijft zoeken naar de juiste aanpak. Soms heb ik echt GEEN idee hoe ik alles moet rondbreien, maar gelukkig heb ik lieve mensen om mij heen die mij met van alles willen helpen. Dus ik probeer nu steeds meer uit handen te geven en prio’s  te stellen. Twee dingen waar ik ontzettend slecht in ben, maar het begin is er. Ook gaan Noëlle en Roan sinds kort 2 dagen per week naar het kinderdagverblijf. Hierdoor heb ik echt 2 werkdagen en kan ik daarnaast ook meer tijd vrij maken voor hen.

Last but not least, wat is jouw favoriete item van de nieuwe collectie?

De Keep It Up print!

Tough Cookie

 

Vind jij de collectie net zo leuk als ik, hou dan hier de site in de gaten!

Zoals je ziet waren Yuna en Otis voor Tough Cookie model, voor Yuna was dit niet de eerste keer. Vind je het leuk om over haar eerste fotoshoot te lezen, klik dan hier!

Liefs, Joene