Je leven verandert drastisch wanneer je een kindje krijgt maar betekend dit dan ook dat je niet meer kunt reizen? Mijn partner woonde toen nog in Kaapstad en besloot hem 9 weken na de bevalling op te zoeken, alleen met Olivia.Omdat Regan nog in Kaapstad woonde en het afscheid zo kort na de bevalling best emotioneel is. Ons gezin werd noodgedwongen verscheurd, simpelweg omdat Zuid Afrika niet zo vlot is met papieren. Ik besloot hierom om samen met Olivia hem op te zoeken en natuurlijk haar aan onze familie voor te stellen. Maar wat was het spannend om 11,5 uur in een vliegtuig te stappen, alleen, met een baby.

Reizen met het vliegtuig

Na diverse stages in het buitenland was ik er wel een beetje op voorbereid om langer weg te gaan met niet zo heel veel bagage. Maar hoe ging ik alleen reizen met een jonge baby? Ik op zoek gegaan naar praktische reistips om mijzelf zo goed mogelijk voor te bereiden. Deze vond ik echter niet snel en daarom besloot ik om hier een blog over te schrijven in de hoop dat jij hier iets aan hebt als je ook een reis met baby voor de boeg hebt.

De vlucht was zo geboekt maar kreeg aardig veel merkwaardige blikken van mensen toen ik vertelde dat ik echt had geboekt. Maar ik wilde zo graag als gezin bij elkaar zijn dat ik vooral in oplossingen dacht en de problemen niet wilde zien waarschijnlijk. Achteraf gezien denk ik wel hoe ik dit allemaal heb kunnen regelen met zoveel bagage en een baby.

Ik ben op zoek gegaan naar vooral handige reistips voor reizen met baby. Ik begon mijn zoektocht bij de KLM wat ik allemaal mee mocht nemen in het vliegtuig. Ideaal is dat je baby tijdens de vlucht in een reiswiegje kan liggen. Dit moet je echter wel van te voren aanvragen. Ik vind dit echt een aanrader. Dit verschilt uiteraard per vliegmaatschappij.reizen met babyreizen met baby

Ik mocht de Maxi-Cosi meenemen met onderstel en de wieg van de kinderwagen, echt ideaal want deze gebruikte wij gelijk als autostoeltje. Verder mag je ruim handbagage meenemen waaronder een goed gevulde luiertas.

Het verblijf

In de meeste hotels zijn kinderen tot 2 jaar gratis. Wij hebben in diverse hotels in kaapstad gehuurd en bij alle hotels waren bedjes aanwezig. Wat mijn allerbeste vriend was daar was de wikkeldoek. Echt ideaal, zo kon Olivia overal mee naartoe, neemt weinig ruimte in en je hebt je handen vrij. Ook echt een aanrader voor de reis zelf. Ik had dit aan tot in het vliegtuig en zo had ik mijn handen vrij voor de overige bagage.

Tips reizen met vliegtuig

Waar ik zelf te makkelijk over had gedacht was de melk. Ik gaf nog borstvoeding dus dat was ideaal ook in het vliegtuig maar vulde dit af en toe aan met een fles, simpelweg omdat dit praktischer was. Ik had gedacht dat melk wel redelijk overeen kwam qua smaak maar Oliva wilde echt geen enkele melk die ik daar kon kopen.

Als je met iets oudere kindjes reist zou ik ook echt aanraden om diverse versnaperingen van thuis mee te nemen. Ik ben namelijk een paar maanden later weer naar Kaapstad geweest en toen weigerde Olivia al het eten in het vliegtuig. Dan is het wel relaxed om genoeg bij de hand te hebben van het ‘vertrouwde’ eten.

Ik vond het best spannend om mijn nieuwe, mooie kinderwagen mee te nemen. Ik had als tip gekregen om hiervoor een speciale tas op Schiphol te kopen. Dit is als het ware een beschermhoes, echt ideaal. Deze koste slechts 15 euro en past de kinderwagenbak in. Het onderstel en Maxi-Cosi nam ik mee tot aan de gate maar daar zou je ook zo’n tas voor kunnen open en de spullen bij de gate in doen.

Douane

Mijn laatste tip maar misschien wel de meest belangrijkste! Kijk op de site van de ambassade van het desbetreffende land waar je op vakantie gaat vooral voor Afrikaanse landen. Ik had dit niet gedaan en de internationale richtlijnen aangehouden voor reizen met kinderen en dan ook nog alleen reizen met kind maar Zuid Afrika had zelf nog een aantal regels toegevoegd wat hier in Nederland ook niet bekend was. Ik heb toen een paar uur op het politiebureau gezeten i.v.m. verdenking kind ontvoering. Echt een vreselijke ervaring die ik graag iedereen bespaar!

Samengevat zou ik het reizen met een baby aan iedereen aanraden. Het is zo makkelijk dat je baby alleen in de wieg ligt en veel slaapt. Ook is het tillen nog prima te doen omdat ze nog relatief licht zijn en je hoeft niet heel veel rekening te houden met slaapjes en eten omdat je overal wel borstvoeding kan geven of een fles klaar kunt maken.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en of jullie nog aanvullende tips hebben? Laat je het mij weten in een bericht!?reizen met baby