De blog groeit hard en dat vraagt om continue verbetering en uitbreiding. Daarom heb ik volop gebrainstormd over hoe we dit kunnen bewerkstelligen. Eén van de nieuwe rubrieken binnen de blog is dat er een professional aan het woord komt. Vandaag trapt Arlette af. Zij is babymassagedocente en heeft haar eigen YouTubekanaal gelanceerd: Babymassageonline. Zij deelt vandaag alle ins & outs van deze babymassage. Erg interessant! Lees daarom snel verder.

Even voorstellen: Arlette Babymassagedocente

Hallo! Ik ben Arlette Dijkstra. Ik ben moeder van twee kids: Quinn, geboren in 2010, en Juune, geboren in 2012. Daarnaast ben ik eigenaresse van twee bedrijfjes. Met 4NaturalKids maak ik samen met mijn moeder baby-items van biologisch katoen. En sinds de geboorte van mijn zoontje in 2010 heb ik mij verdiept in babymassage.

>> LEES OOK: Mama, zit je nou weer op je telefoon?

Babymassagedocente

Mijn zoontje kwam ter wereld via een spoedkeizersnede en de start was allesbehalve gemakkelijk. De eerste maanden waren een opeenstapeling van slapeloze nachten, enorme huilbuien, het zoeken naar een ritme en onzekerheid. Ik kwam in aanraking met babymassage en vond dat zo fijn! Eindelijk een momentje van rust, écht contact en ontspanning.

Omdat ik dit zo fijn vond, besloot ik een opleiding tot babymassagedocent te volgen. Eind 2010 startte ik met succes mijn eigen babymassagepraktijk. Inmiddels heb ik al enorm veel ouders de babymassagetechniek mogen aanleren. We zijn nu zeven jaar verder en ik vind het nog steeds geweldig om te doen!

Waarom babymassage?

Maar waarom is babymassage zo fijn en goed voor je baby? Inmiddels zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van aanraking bij een baby. Aanraking is voor je baby een eerste levensbehoefte. Anders gezegd: je baby kan niet eens zonder! Babymassage dwingt je om contact te maken met je baby door middel van je handen en op je gevoel. Je doet dit in alle rust, zonder afleiding van de tv, je mobiel en het internet. Alle aandacht gaat naar je baby en dat is precies wat je kleintje nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen en goed te kunnen groeien.

>> Tips om de mooiste foto’s te maken

Voordelen babymassage

 • De voordelen voor je baby:
 • Je baby leert zich beter te ontspannen.
 • Een onrustige baby zal door babymassage rustiger worden.
 • Je kleintje krijgt een beter slaap- en waakritme.
 • Je baby krijgt een groter besef van geborgenheid.
 • Het huilen wordt minder.
 • De bloedsomloop wordt gestimuleerd.
 • Het is heel goed voor het immuunsysteem en spijsvertering.
 • Babymassage vermindert darmkrampjes.

Maar ook voor jezelf heeft het geven van een massage voordelen:

 • Je leert je baby en de lichaamstaal van je baby beter kennen.
 • Je kan steeds meer vertrouwen op je ouderlijk gevoel en moederinstinct.
 • Het levert een positieve bijdrage aan het hechtingsproces.
 • Het is ontspannend.

Babymassage is geschikt voor iedere baby. Tenzij er medische redenen zijn, dan moet je altijd even de arts raadplegen.

Babymassagecursus online

Omdat ik het liefst zoveel mogelijk ouders de massagetechniek wil aanleren en ik natuurlijk niet door heel het land iedere ouder kan bereiken, bied ik sinds begin november de babymassagecursus online aan. Nu kom ik niet meer “in real life” bij mensen thuis, maar doe ik mijn uitleg via videolessen. Je hebt gedurende twaalf maanden toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving waarin je alles kan leren over babymassage.

Mijn missie

Door middel van babymassage wil ik je laten zien dat je kan vertrouwen op je gevoel en je ouderlijk instinct. Als dat je lukt, geeft dat heel veel rust.

Meer informatie? Neem dan een kijkje op Arlettes mooie YouTubekanaal of op haar website.

Fotocredits: Babymassage online