Jippie, ik ga vandaag naar mijn lieve vriendin in Rotterdam. We gaan gezellig een high tea doen. Ik kijk ernaar uit. High tea is een van mijn leukste uitjes. Vandaag ga ik naar Rotterdam. Ik ben hier nog nooit geweest dus leuk om uit te proberen. Om rond te kijken om de allerleukste uit te zoeken ben ik er aardig wat tegen gekomen. Je hebt een enorme diversiteit. Zo kan je bijvoorbeeld op 96 meter hoogte een high tea doen. Ik heb de leukste voor je op een rij gezet.

High tea Rotterdam

De eerste high tea waar ik lovende recensies over las was Bagel Bakery. Deze high tea bestaat uit onbeperkt thee, 5 soorten taart, slagroom en coulis en twee halve bagels. Deze high tea is te boeken vanaf 17 euro. Je vindt hier meer informatie over deze leuke tent.

Dudok

Een andere echte aanrader is Dudok. Deze zit gevestigd in een oud verzekeringskantoor uit 1845 middenin de stad. Deze tent aan de Meent is vernoemd naar de architect van het gebouw, Willem Marinus Dudok. Deze is te boeken vanaf 19 euro. Deze bestaat uit hartige sandwiches, een pot thee, bonbons, scones met slagroom en aardbeienjam, bavaroistaart en andere zoetigheden. Je vindt hier meer informatie. Een tip, vergeet niet tijdig te reserveren!

Hotel New York

Hotel New York is ook een van mijn favorieten. Het is gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn op de kop van Zuid. Het werd gebouwd in de periode van 1901 tot 1917. Je kunt hier terecht voor een afternoon tea. Deze kost 18,50 en bestaat uit onbeperkt thee, diverse chocolaatjes, notentaart, vanille cup cake, tompouce, hartige hapjes, scones met jam en clotted cream en diverse sandwiches. Je vindt hier meer informatie. Ook hiervoor is het verstandig om vooraf te reserveren. Een extra tip; je kunt er ook naartoe met een watertaxi, echt een aparte ervaring!

Euromast

Ook een bijzondere ervaring is de Euromast. Je kunt hier eten op 96 meter hoogte met prachtig uitzicht over de stad. De kosten van de high tea zijn 17,50 en je moet 8,90 betalen voor entree voor de Euromast zelf. Deze bestaat uit een etagère vol zoetigheden en heerlijke thee. Meer informatie vind je hier. 

Coopvaert

Ook bij Coopvaert kan je terecht voor een heerlijke thee met veel lekkers. Deze bestaat onder andere uit een kwarktaartje, muffin, mini brownie en heerlijke theesmaken. De high tea kost 19,50 per persoon. Je vindt hier meer informatie over de leuke tent aan de Blaak.

Bakkerswinkel

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de bekende Bakkerwinkel in onder andere Amsterdam. Een high tea is zo leuk. Vandaag ga ik dit doen met een vriendin in Rotterdam. Ik heb de leukste high tea's in R'dam voor je op een rij gezet.Sinds 2014 zijn er ook twee Bakkerswinkels geopend in Rotterdam. Je vindt er een in hartje centrum en de andere is in Kralingen. Je kunt hier terecht voor diverse arrangementen. Wat ik zelf superleuk vind zijn de ouderwetse kopjes en bordjes waarop geserveerd wordt. Kortom Rotterdam is 2 hotspots rijker!