Kerstmannetjes | KinderfavoritesLast minute stress voor een leuk recept voor het kerstdiner? Deze kerstmannetjes maakte ik vandaag voor Olivia’s eerste kerstdiner op de basisschool. Weer een mijlpaal en dan wil je niet met iets dufs aan komen zetten. En tegelijkertijd (eerlijk is eerlijk) niet uren in de keuken hoeven te staan.

Wat heb je nodig?

  • Aardbeien
  • Decoratiestiften van Dr Oetker
  • Spek of chamallows
  • Aardbeienjam
  • Poedersuiker

En tot slot een leuk dienblad en servetten om op te serveren.

Hoe maak je ze?

Ik begon met het gezicht. Ik maakt de ogen, neus en mond met de decoratiestiften op de chamallow. Vervolgens smeerde ik de bovenkant in met een klein beetje jam en ‘plakte’ de aardbei hierop. Bovenop de aardbei maakte ik een klein wit bolletje. Dit moet dan een pompom voorstellen. En tot slot zette ik alle kerstmannen op de schaal en bestrooide ik ze met poedersuiker. Kortom een simpel recept, maar zo leuk!

 

1 Comment on Recept: kerstmannetjes van aardbei

Comments are closed.