Vandaag delen we een heerlijk recept op de blog. De insteek is iets anders dan jullie van ons gewend zijn. Wij delen vandaag namelijk een recept uit Mangiamo, een geweldig Italiaans kookboek. Mangiamo werd recent bekroond met een hoge prijs. En van dit recept voor semifreddo met kersen liep het water ons in de mond. Lees snel verder hoe je het klaarmaakt!

>> LEES OOK: Alcoholvrije cocktails!

Achtergrondinfo

Vandaag delen we het recept voor semifreddo met kersen, oftewel semifreddo alle ciliege.

De prijs

Uit handen van de Italiaanse ambassadeur én de Commissaris van de Koning in Utrecht ontving auteur Antoinette Coops op zondag 3 juni, tijdens het Italië Evenement Smaak & Stijl, de Pomo d’Oro – de prijs voor het Beste Italiaanse Kookboek – voor het prachtige boek Mangiamo! De beoordeling van de jury liegt er niet om en is iets om mega trots op te zijn:

Mangiamo! is een heerlijk leesboek dat naast lekkere recepten ook veel informatie bevat. Het boek laat de verscheidenheid van de wereldberoemde Italiaanse keuken zien. Antoinettes culinaire kennis en vaardigheden maken haar tot een waardige ambassadeur van de Italiaanse keuken in Nederland!’

Semifreddo met kersen, semifreddo alle ciliege

Semifreddo met kersen

De Valpolicella, een regio in de Italiaanse provincie Verona, staat niet alleen bol van wijnranken en olijfbomen, het wemelt er ook van de kersenbomen. Om die enorme hoeveelheden kersen te verkopen, zijn er drie overdekte kersenmarkten in de Valpolicella, waar een paar maanden per jaar alleen in kersen wordt gehandeld.

In het begin van de lente veranderen de heuvels van gedaante. De amandelbomen veranderen het eerst, op de voet gevolgd door de kersenbloesem. Drie weken lang kun je genieten van plukjes fris wit tegen een groene achtergrond. De bloesemperiode begint in de dalen en eindigt hoger op de heuvels. Als je in deze periode een wandeling maakt langs de kersengaarden of een ritje maakt over heuvelweggetjes, ben je vol van de lente.

Benodigdheiden

Voor 10-12 porties

  • 175 ml kersensiroop uit een pot Amarena-kersen of zelfgemaakt
  • 400 ml slagroom
  • 100 g witte en roze meringue
  • 200 ml yoghurt
  • 2 eiwitten
  • Amarena-kersen

Nog meer nodig..

Een cakeblik met een inhoud 1,75 liter of groter.

OOK LEUK: Scroppino recept

Bereiding

  1. Schenk de siroop en slagroom in een kom. Klop er lobbige room van. Roer de meringue en de yoghurt losjes door de room. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Spatel de eiwitten voorzichtig door het roommengsel.
  2. Pak een stuk bakpapier, hou het onder de kraan en wring het uit. Bekleed de cakevorm met het bakpapier en verdeel de semifreddo gelijkmatig over het blik. Laat de semifreddo minstens 3 uur opstijven in de vriezer.
  3. Heeft de semifreddo een nachtje in de vriezer gezeten, zet hem dan 20 minuten voordat je hem wil serveren in de koelkast.
  4. Serveer de semifreddo met een sliert kersensiroop en een paar amarena-kersen.

Wij zijn benieuwd wat je van het recept vindt en natuurlijk van deze opmaak van een lekker recept uit een kookboek. Mochten de reacties positief zijn, willen wij in de toekomst vaker zo’n artikel onder de aandacht brengen. Deel dus vooral wat je ervan vindt onder dit bericht of op social media. Dank je wel daarvoor alvast!