Yay! Het is vrijdag, bijna weekend en tijd dat weer een leuke mama haar ervaringen omtrent het moederschap deelt. Vandaag deelt Marjolein haar ervaringen. Zo geniet zij volop van boottochtjes, heeft zij de perfecte babygym ontdekt en hebben zij al een heel fijn schema wat betreft voedingen en slapen. 

Even voorstellen: Mama Marjolein

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie er uit?
Ik ben Marjolein, 28 jaar en woon samen met mijn vriend Dirk van 31 jaar. We wonen in een twee-onder-eenkap woning in het kleine stadje Sloten in Friesland. 22 februari 2017 zijn wij de trotse ouders geworden van ons zoontje Jurre! Hij is nu bijna 6 maanden oud.Marjolein
Wat is jouw favoriete shop?
Ik shop veel op internet. Voor kleertjes shop ik bij Zara en H&M. En Fieppie.nl vind ik een hele leuke wat kleinere webshop. Daarnaast ga ik vaak naar Hema en voor de baby uitzet heb ik bijna alles bij Babyplanet en Babyhuis Wierdsma in Sneek gekocht.

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Hydrofiele doeken! Ik doe er alles mee. Ik gebruik ze als spuugdoek, als lakentjes en om Jurre mee af te drogen.
Wat neem je standaard mee als je op stap gaat?
Een aantal dingen heb ik standaard in de luiertas zitten: hydrofiele doek, luiers, billendoekjes, speen, speeltje, extra setje kleding en afhankelijk van hoe lang ik van plan ben weg te gaan neem ik voeding en een flesje mee.

Meest gebruikte item

Welk item heb je het meest gebruikt?
Wij hebben in de box een babygym van Loullou, daar kun je zelf speeltjes aan hangen, je kunt dus ook vaak variëren. Jurre vind dat echt heel leuk en vermaakt zich daar goed mee. Die gebruiken we dus heel veel.
Wat is zijn lievelingsspeeltje?
Een grote gekleurde vlinder van Lamaze en een aap van Frank Fischer.

Eerste hapjes

Wat waren zijn eerste hapjes?
Dat was een groente hapje. Wortel stond er op het menu, maar dat was niet echt een succes haha. Hij vond er niks aan, de hapjes kwamen er meteen weer uit. Inmiddels is dat wel anders gelukkig!
Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Jurre is nog maar 5 maanden, dus echte uitstapjes zoals naar de dierentuin hebben we nog niet gedaan. Maar wij hebben een kruiser waarmee wij in het weekend graag weg gaan en Jurre vind dit gelukkig ook erg leuk, dus dat is erg genieten! Jurre slaapt heerlijk op de boot, we hebben alles bij de hand en we kunnen korte uitstapjes doen in het plaatsje waar we op dat moment liggen met de boot.
Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Ja zeker! Jurre wordt meestal rond 07:30 uur wakker, dan krijgt hij zijn eerste flesje. Om ongeveer 09:30 uur gaat hij weer even slapen. Dan tussen 11:00 uur en 11:30 uur krijgt hij zijn tweede flesje. Rond 13:30 uur gaat hij weer slapen. Zijn ochtend en middag slaapjes duren meestal anderhalf tot twee uur. Dan krijgt hij om 15:00/15:30 uur zijn derde flesje en daarna een groente/fruithapje. Om 17:00 uur doet hij dan nog een klein dutje en krijgt dan om 19:00 uur zijn vierde en laatste flesje. Dat laatste flesje is een papfles en na die fles breng ik hem op bed voor de nacht. Jurre is straks een half jaar dus dan wil ik de vaste voeding wat uit gaan breiden en zal het schema wel weer wat veranderen.

Tips voor toekomstige ouders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Misschien het grootste cliché dat je kunt bedenken. Maar geniet echt van elk moment. Die kleintjes veranderen en groeien zo snel! 
Fotocredits: Marjolein

1 Comment on Q&A met mom Marjolein

  1. Wat leuk om te lezen! Wij varen ook met Jop op onze kruiser, wanneer we maar kunnen… heerlijk hoe die kindjes slapen op het geluid van de motor en genieten van het buitenleven.
    Je zegt het heel goed, geniet van elk moment, het gaat zo enorm snel!

Comments are closed.