De term mindfulness zie je steeds vaker verschijnen. En niet zonder reden, want mindful betekent “met aandacht”. Als je mindful bent, ben je je meer bewust van jezelf en je omgeving. Doordat we zo druk zijn, leven we veel minder of niet in het nu. We leven met onze gedachten vooral in het verleden of in de toekomst. 

>> LEES OOK: OOTD Girls

Waar zit jij met je gedachten?

Waar zit jij met je gedachten? Bij de was die je nog moet doen, bij de boodschappen die nog gedaan moeten worden? Ben je druk met je telefoon, met Facebook, WhatsApp en Instagram?

Invloed op je baby

Baby’s zijn heel gevoelig en staan als het ware helemaal “open”. Ze voelen heel goed aan hoe jij je als ouder voelt en of je hen oprechte aandacht geeft. Ben je gestrest en niet in het nu? Dan voelt jouw baby dat haarfijn aan.

Aandacht en focus

Om goed te kunnen groeien en ontwikkelen, hebben baby’s veel aandacht nodig. Ik bedoel daarmee échte aandacht door middel van contact. Voorbeelden zijn:

  • veel knuffelen,
  • spelletjes spelen,
  • interactie zoeken,
  • oogcontact maken,
  • praten en vertellen wat je doet.

We zijn tegenwoordig erg snel afgeleid, veelal door de tv (deze staat bij veel mensen gedurende de dag op de achtergrond aan) en in grote mate door onze smartphone.

Weetje

Wist je dat we onze telefoon gemiddeld maar liefst 200 keer per dag bekijken? Uiteraard is hij niet meer weg te denken uit onze wereld, maar een beetje balans in het gebruik ervan zou voor je baby (en voor jezelf) fijn zijn!

Je baby heeft namelijk veel meer aan jou als je met volledige, onverdeelde aandacht contact maakt. Hiermee draag jij op een positieve manier bij aan de groei en ontwikkeling van je baby.

Mindfulness met je baby

Ik noemde hierboven al een aantal voorbeelden die je kunt toepassen. Daarnaast is babymassage dé manier om mindful met je baby te zijn. Babymassage geeft rust en ontspanning. Daarnaast leer je je baby goed kennen, je leert je baby wat vertrouwen is, je geeft geborgenheid en nog veel meer.

Voor jezelf is het geven van een babymassage ook echt een cadeautje!

Video Mindfulness met je baby

In deze video vertel ik je meer over aandacht en focus en hoe babymassage je hierbij gaat helpen. Zo zal je minder afgeleid zijn en kan je jouw baby de aandacht geven die hij of zij verdient!

Babymassagecursus

Meer informatie over babymassage vind je hier:

https://www.babymassageonline.nl

Onderzoek over mindfulness en meer informatie

radboudcentrumvoormindfulness.nl