Yeah! Het is weer maandag en dat betekent een nieuwe babykamer. Vandaag deelt mom Amy de babykamer van haar Bo. Na volop inspiratie te hebben opgedaan, via internet, heeft zij een prachtige kamer samengesteld. Ik ben in ieder geval laaiend enthousiast.

Amy stelt zich graag aan jullie voor.

Even voorstellen: Amy moeder van Bo

Hallo mijn naam is Amy Huibertse, ik ben 27 jaar en woon in het Gelderlandse dorpje Kerkdriel samen met mijn vriend Dennis (29 jaar) en mijn dochtertje BO (7 maanden).

Hoe het allemaal begon?

Eindelijk was ik na 2 jaar was zwanger van ons eerste kindje.
Ik ben via IUI (Intra-uteriene inseminatie) na 4 behandeling zwanger geworden en wat waren wij blij dat het ons eindelijk gelukt was, na een zware rot periode van verdriet en onzekerheid.
Joepie de poepie, ik kon helemaal los gaan nu. Natuurlijk had ik allang bedacht hoe alles zou moeten worden. De babykamer, alle spulletjes, de kleuren etc.

Inspiratie

Ik had, voordat ik zwanger was, al veel inspiratie op gedaan op Facebook, Instagram en Pinterest.
Dit vond ik zo leuk om te doen, ook om even ergens anders aan te denken, maar ook omdat ik enorm fan ben van shoppen en van leuke spulletjes spotten. Dus er kwam al vrij snel een style naar boven hoe dat ik alles zou willen. (Mijn vriend vond alles prima “dat zijn vrouwen dingen zei hij” haha lekker makkelijk, toch?)
Toen ik dus wist dat ik zwanger was, wilde ik ook graag meteen de eerste spullen gaan aanschaffen en zo snel mogelijk beginnen aan de babykamer.

De antieke meubels van mijn oma

Mijn ouders hadden op hun zolder antieke babymeubeltjes staan van vroeger, dat is van mijn oma’s familie geweest is (meer dan 95 jaar oud).
Mijn vader heeft dat gekregen, toen ik geboren werd en het is dus een echt familie stuk geworden.
Haar ouders stelden voor of wij de meubeltjes over wilde nemen. Hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. Dus wij de zolder op en alles voor de dag gehaald en ik was meteen verliefd. Een mooi wit oud bedje, een witte commode met marmer blad en een spiegel erboven, wauw dit was het helemaal. Het moest nog wel even opnieuw wit gemaakt worden. Maar dat was geen probleem, want dat zouden mijn ouders doen.
Alleen de kledingkast ontbrak nog. Ik ben helemaal fan van oude kasten, alleen die paste niet door het trapgat naar boven, omdat je ze niet uit elkaar kan halen. Dus heeft mijn zwager (die timmerman is) een hele mooie 1-deurs kast nagemaakt, zoals ik hem wilde hebben. Toen stonden er meubels in het kamertje en kon ik de accessoires gaan shoppen. Ik ging voor de kleuren taupe, wit en oud roze (toen wisten we dat het een meisje werd).

Favoriete items

Hieronder de foto’s van het kamertje en uitleg over de spulletjes waar het vandaan komt.de babykamer van Amy
Het schapenvachtje komt uit de winkel van mijn schoonzus: Sanne woon- en mode in Kerkdriel.
Amy De houten wandhuisjes naast de kast heb ik online gekocht bij Mevrouw Aardbei. De lichtbollen die over de houten huisjes hangen heb ik gekocht bij de Xenos.Deze Nijntje lamp is van Mr. Maria, gekocht bij Bol.com. Het krukje waar de Nijntje lamp op staat, heb ik gekocht bij Xenos en de bovenkant geverfd in de kleur roze. En zelf heb ik er een leuk haarbandje aan toegevoegd. De roze pluche dierenkop is van Bibib. Het wolkenkussen in het ledikant is van Bloomingville en heb ik gekocht bij Bol.com. Het ledikantdekentje is van Baby’s Only. De mandjes naast de commode en de grote mand op de voorgrond naast de kast zijn van het merk Zusss. Het aankleedkussen op de commode is van Koeka.  De letterlamp B heb ik gekocht bij de Hema.
Ik ben super blij met het eindresultaat. Alle spulletjes heb ik zelf bij elkaar verzameld en er komen stiekem elk keer weer wat leuke spullen bij, die ik dan weer ergens tegen kom.

De samenstelling

Waar ik echt op gelet heb, bij het kopen en inrichten van de kamer, is op spulletjes waar ze heel lang mee kan doen en die tijdloos zijn. Ook als ze straks een echte, grote meiden kamer krijgt, kan ze veel spulletjes meenemen, omdat het voor alle leeftijden leuk is.
Ook heb ik erg gelet op de basis, omdat je daar alles bij kunt combineren.
We hebben op zolder een mooi antiek peuterbed staan voor als ze uit het ledikant gegroeid is. We hebben namelijk geen meegroeibedje, dus ze kan hier niet heel lang in blijven liggen. Maar dit nieuwe bed moeten we nog opknappen, dus dat wordt het volgende project.

Tips voor toekomstige ouders

Begin bij de basis. Ga op zoek naar een bedje, commode en goede kledingkast en vanuit daar ga je spulletjes aanschaffen. Schaf de grote en dure spullen basis aan, zodat je er alle kanten mee op kunt. Accessoires kan je eindeloos wisselen en dat kost meestal niet zoveel geld. Kijk ook naar de kleuren die je bij elkaar mooi vindt staan. Zorg dat het er maximaal drie verschillende zijn, die ook bij elkaar passen natuurlijk, zodat het geen kermis wordt. Ook is het sowieso erg leuk om elke keer weer iets nieuws aan te schaffen.Neem dus je tijd en uiteindelijk wordt het een kamertje wat bij jou en je kleintje past.