Yes! Ik mag jullie wederom laten binnenkijken in een prachtige kinderkamer. Vandaag deelt Lore de kamer van haar dochtertje Victoria. Prachtige kleuren worden afgewisseld met stijlvolle accessoires. Gewoon alles is mooi!. Kijk en lees je mee?  

>> LEES/KIJK OOK: Weekvlog 4

Even voorstellen: Lore, mom van Victoria

Hallo, mijn naam is Lore, ik ben 32 jaar en ik woon in Brugge (België). Ik ben getrouwd en heb twee kindjes, Louis is 4 jaar en Victoria is 19 maanden oud. Voor de kinderkamers ben ik lang bezig geweest om de uiteindelijke vibe te bekomen die ik in mijn hoofd had. Na veel Pinterest-gesurf had ik een combinatie in gedachten, en na veel combineren, decoratie verzetten/verhangen is het voor mij perfect geworden.

Prinsessenkamer

Vandaag vertel ik iets meer over Victoria’s kamer. Voor haar kamer wilde ik een prinsessenkamertje met zachte kleuren, pastel, goud en een dromerig gevoel. Haar kamer is dan ook mijn favoriete plaats in ons huis.De eyecatcher in haar kamer is sowieso de hemel van Numéro 74 die ik extra decoreerde met gouden sterren, tule pompons en een lichtjessnoer binnenin. Als ’s avonds enkel de lichtjes aanstaan, geeft dat een feeëriek gevoel. Ik kocht de hemel bij Lidor. De ene muur schilderde mijn man in het grijs en we kleefden er muurstickers op die ook terugkomen als rappel op een witte muur. Die stickers vind je op veel webshops, zoals bijvoorbeeld bij liefenklein.nl. Muurstickers geven vaak een extra touch aan een muur die anders misschien wat leeg oogt.

Decoratie en speelgoed

Naast Victoria’s bedje hangt er een muurhuisje dat ik kocht bij Mevrouw Aardbei. Wij gebruiken het huisje om Victoria’s babyfoon in te plaatsen. Als decoratie staat er wat houten speelgoed in dat ik kocht bij Hema. Over het huisje hangt een lichtjesslinger van cottonballs.Een kinderkamer moet natuurlijk niet alleen mooi en gezellig ogen, maar moet ook een echt speelterrein zijn voor die kleine mensjes. Daarom staat er een mooi groot poppenhuis van Le Toy Van. het staat vol met schattige meubeltjes in pastelkleurtjes. Zowel Victoria als Louis kunnen er echt heel lang mee spelen. Ik kocht het via plustoys.be.De wandplankjes komen van Ikea. Het zijn eigenlijk plankjes om kadertjes op te zetten, maar voor boekjes en andere spulletjes werkt dit ook perfect. Het neonhartje van A little lovely Company vind ik zo leuk, net zoals het wolkenlampje dat ik kocht bij Hema.

Als je leuke kadertjes zoekt voor aan de muur, kan ik zeker ook Pinterest aanraden. Ik vond er heel veel leuke prints die gratis te downloaden waren. Steek ze in een simpel kadertje van Ikea, en je hebt meteen iets leuks om op te hangen!

De meubeltjes in haar kamer komen van Ikea. Om het een beetje persoonlijker te maken, kocht ik andere deurknopjes bij Zara Home voor het kleerkastje.

De roze mandjes van de ververstafel komen van bij H&M. Daar vond ik ook het leuke dierenkopje dat aan de muur hangt. Ik gaf het een extra touch door er een bloemenkrans over te hangen.

De zetel komt ook van Ikea en daar hebben we al uren in gezeten, als ze ziek is, als ze even wil knuffelen ’s nachts, enz. Ik vind het heel belangrijk om een comfortabele stoel of zetel te hebben in de kinderkamer.

Er is een heel groot raam in Victoria’s kamer en dat zorgt voor aangenaam licht. We hebben een dubbel gordijn gehangen zodat we alles mooi kunnen verduisteren.

Tip voor toekomstige ouders

Als tip voor parents-to-be kan ik meegeven dat het een proces is dat moet groeien. Plaats eerst je meubels en hang dan beetje bij beetje je decoratie op. Combineer verschillende winkels, dan heb je een mooiere mix en komt het meer naturel over.

 

 

 

 

 

 

Fotocredits: Lore