Over een week is het zover: wij gaan op reis. 3 weken kamperen in Italië en dat vergt wat voorbereiding. Ben jij benieuwd hoe ik mij voorbereid op de lange autoreis, lees dan gauw verder! 

Voorbereiden op de reis

Dit wordt voor ons de eerste keer dat wij 3 weken gaan kamperen met de kids, eigenlijk is het überhaupt onze eerste keer kamperen, want Wesley en ik hebben dat nooit gedaan samen. Ik vroeger wel, dus ik weet heel goed hoe leuk het is! Onwijs veel zin in, maar er moet een hoop gebeuren voor we kunnen vertrekken. Naast alle kampeerspullen die we hebben moeten aanschaffen (bedankt zus), bereid ik mij ook voor op de autoreis zelf.

Een week of 2 geleden zijn wij begonnen met voorbereiden, te beginnen met het opzetten van de tent. Wel zo handig om dat even geoefend te hebben (dank andere zus). Vrij vlot stond de tent; namelijk binnen 45 minuten. Best oké toch? Daarnaast hebben wij een dakkoffer aangeschaft, want er moet een hoop mee! Dus manlief heeft de koffer tevoorschijn gehaald: wat kan er in en hoe delen we deze het beste in. Komt vast goed!

De autoreis met 2 kleine kinderen

Bijna 1400 km moeten wij rijden. Jep, dat is best wel een stukje met 2 kleintjes achterin. Maar hey, er zijn er vele met ons, dus het moet vast goed komen! We zullen in 2 stukken rijden: dag 1 lekker op tijd weg (vroeg in de ochtend) en ongeveer 900 km rijden. We overnachten in Zwitserland. Dag 2 kunnen we dan de laatste 400-500 km rijden.

Otis is natuurlijk nog heel klein, dus buiten een tablet met leuke filmpjes van Muis, Nijntje en Dribbel heb ik nog wat leuke boekjes met geluiden mee en wat klein speelgoed. Voor Yuna heb ik besloten een mandje te maken met spulletjes die zij zelf uitkiest voor tijdens de reis; boekjes, knuffels, kleurtjes en de tablet. De tablet hebben wij vol gezet met filmpjes van K3, leuke Disney films en veel spelletjes. Als je nog tips hebt voor leuke spelletjes tijdens de autoreis, ik zou het leuk vinden als je ze deelt!

Verder heb ik voor Yuna allemaal kleine kadootjes verzameld, deze pak ik voor haar in en kan ik geven op het moment dat ze zich verveelt. Allereerst heb ik een heel mooi zoekboek gevonden bij Kruidvat, deze ligt nu nog in de winkel voor maar EUR 3,99.

Autoreis

Autoreis

Verder kocht ik bij Kruidvat ook nog een Hello Kitty knuffeltje en een My Little Pony paardje met kammetje. Het laatste heeft ze nog niet, dus het is iets nieuws. Daar zal ze zich vast wel even mee vermaken!

Autoreis

Yuna vindt het altijd heel leuk om stickers te plakken, dus kocht ik hier 2 dikke stickerboeken. Overigens staat hier autoraamstickers bij, ik ben er nog niet achter of deze daar ook geschikt voor zijn. In ieder geval doen stickers het altijd goed!

Autoreis

Eigenlijk kun je van alles inpakken, ze vinden het al gauw leuk en het is maar voor de autoreis. Dus kom je kleine kadootjes tegen zoals hieronder, neem mee en pak in. Alleen het uitpakken is al een feestje! Verder hebben wij een CD van Woezel & Pip en K3, dat vinden allebei de kids leuk. Lekker dansen en zingen tijdens de lange autoreis!

Autoreis

Koek en Zopie

Een autoreis is natuurlijk niet compleet zonder eten en drinken. Ook hiervoor kun je goed terecht bij Kruidvat. Reepjes van oa Naked, superlekker en gezond! Maar ook zakjes snoep van het merk Goodies: no junk, dus verantwoord snoepen. Uiteraard pakken we ook lekker brood en fruit in en neem ik flesjes water mee. Yuna vindt het heel leuk om uit een Woezel en Pip flesje te drinken. Deze verkopen ze bij Jumbo supermarkten. Ziet er leuk uit en zo’n flesje is heel interessant natuurlijk ;).

Autoreis

Heb jij al eens een lange autoreis gemaakt met kleine kinderen en heb jij tips, leuk als je ze deelt met ons!

Vind je het leuk om ons eerste kampeeravontuur te volgen, volg mij dan hier op instagram!

Liefs Joene

 

Fotocredits: Joene

4 Comments on Autoreis met de kids, de start van de vakantie!

 1. Zo een hele voorbereiding! Rijden jullie allebei? Anders is het best wel een stuk. Wij zijn naar Hongarije geweest, maar dan zonder kinderen. Wij hadden veel wegwerkzaamheden in Duitsland. Als je een TomTom hebt, is het goed om hierop te letten, wanneer jullie toe zijn aan pauze. Het kan dan best lang duren en soms sluiten ze tijdens de werkzaamheden de benzinestations en parkeerplaatsen af.

  • Hoi Irene!

   Ja wij rijden allebei en dus met een overnachting, wel zo fijn! Beide ook gewend wat langer te rijden dus dat komt goed! Tom Tom gaat mee, goed om idd van te voren wegwerkzaamheden ed te checken! En verder dus alle voorbereidingen getroffen ivm Kids :). Ik ga nog een blog schrijven na de vakantie over de reis etc. Wellicht heb ik daarna nog waardevolle tips!

   Groetjes Joene

  • Leuk om te horen Gerdi! Er volgt ook een leuke blog na de reis met wie weet nog meer nuttige en waardevolle tips!

   Groetjes Joene

Comments are closed.