Vandaag mogen wij jullie weer blij maken met een te gekke binnenkijker. Ingrid deelt de kamer van haar zoontje Mike. Kijk mee en raak geïnspireerd. 

Even voorstellen: mom Ingrid

Ik ben Ingrid, 30 jaar oud, en ik heb samen met mijn jeugdliefde twee prachtige kindjes Sanne (4 jaar) en Mike (2 jaar).

Nadat we een neutrale babykamer hadden gemaakt voor Sanne, kon Mike na wat kleine aanpassingen in dezelfde kamer. Dat was natuurlijk heel makkelijk, maar toch vond ik dit tegelijk ook jammer! Ik zag op Instagram zoveel mooie kamertjes voorbijkomen en ik wou ook graag aan de slag! We besloten te wachten tot Mike op een peuterbed kon. Dan zouden de kinderen ruilen van kamer en kon ik me uitleven. En afgelopen herfst was het eindelijk zover!

Kleurkeuze en stijl voor Mike

Wat was het lastig, zeg! Er zijn zoveel stijlen die ik mooi vind … Zwart-wit, auto’s, dieren, Batman … Allemaal dingen die ik graag in zijn kamer wou terugzien, maar dan het liefst wel allemaal bijpassend en niet te druk! En dan kwam er nog eens bij dat de kamer van Mike echt heel erg klein is. Elke dag zat ik op Instagram en Pinterest om ideeën op te doen en elke week had ik weer een ander plan.

Ik ben dan maar gewoon begonnen. Ik wilde graag een bedhuisje, maar die zijn nogal prijzig. Het peuterbed van de Ikea hadden we bovendien al, dus was het ook onnodig. Toen heb ik een blauw huisje achter zijn bed geverfd. Dit heb ik gedaan met testers van Flexa. Voor zo’n klein oppervlak is dat goedkoper dan een pot verf. De rest van de muur heb ik geverfd in de kleur ‘denim drift’. Ik ben echt gek op die kleur! Omdat Mikes kamer erg klein is, heb ik het bovenste gedeelte wit gelaten. Zo bleef het geheel toch iets lichter.Aan deze muur hebben we de prachtige wandhaakjes van Sebra gehangen, een echte eyecatcher waar ik verliefd op ben! Vaak hangen er kleren aan voor de volgende dag. Op de foto zie je een setje van Little-Chipmunks.nl. Zij maakt heerlijke en eerlijke kleren, aanrader! De wandhaakjes heb ik trouwens gekocht bij grasonderjevoeten.nl, net als vele andere spullen op Mikes kamer, zoals de Lego-opbergbakken, de auto-poster, de robot-spaarpot, het beddengoed en de Scrabble-naamstickers. Het is echt mijn favoriete winkel!

BatMike

De ‘BatMike’ lichtstraal boven het bed heb ik gemaakt omdat Mike helaas al heel veel heeft moeten meemaken en een echte superheld is! Dit gele vlak heb ik ook geverfd met een kleurtester van Flexa en ik heb er een muursticker van ohmygoody.nl op geplakt. Het kussentje op zijn bed (ma-ciel.nl) en de Batmanslinger (cute-rebel.nl) sluiten weer mooi bij dit superheldenthema aan.

Hartjesslinger

De gekleurde hartjesslinger aan de deur heeft mijn zus voor hem gemaakt toen hij heel ziek in het ziekenhuis lag. Het is de enige kleurbom in zijn kamer. De slingers herinneren ons eraan dat elke dag een feestje is. Het leven is kostbaar en niet zomaar vanzelfsprekend. Vier het zoveel je kan! Ook leuk: het zwart-witte kleed op Mikes bed heeft mijn andere zus gemaakt. Ik ben gek op handgemaakte spullen! Ze maken de kamer zo uniek, en er zit zoveel liefde in. Dat vind ik ook zo heerlijk aan al die leuke winkels die ik ben tegengekomen via Instagram. Er zijn zoveel mensen die supermooie dingen kunnen maken! Zo ligt er ook een letterkussen van rockalilly.nl op Mikes bed. En de pinguïnbanner heb ik zelf gemaakt van vilt. Daar ben ik ook wel erg trots op!

Kast

Dan de kast! Dit vind ik echt het pronkstuk van de kamer. Hij stond er nog van Sanne. We hadden hem gekocht omdat hij niet zo diep is en daardoor weinig ruimte inneemt. Alleen was hij wel wat saai … Op Instagram kwam ik de ‘sticky roads’ van studiojong.com tegen. Dit zijn stickers in de vorm van wegdelen. Zo kan je dus je eigen speelveld maken met megaveel mogelijkheden! Ik was op slag verliefd en plakte ze op en in de kast. Mike kan er uren mee spelen. Op de grond staan de handige en ook nog eens hele mooie Lego-opbergbakken voor al de auto’s van Mike. De konijnenknuffel die erop zit is van Happy Horse in samenwerking met het Ronald McDonald kinderfonds. De opbrengst van deze knuffel gaat geheel naar dit geweldige fonds! Mocht je zo’n heerlijk zacht konijn voor je kleintje willen kopen, dan kan ik je deze echt aanraden!

Trapauto

En toen had ik nog één witte muur waarvan ik niet zo goed wist wat ik ermee moest. Een dierenhoofd stond op mijn verlanglijstje, maar ik zocht toch net even iets anders. Mijn vriend kwam op het idee om een metalen trapauto doormidden te slijpen en die op te hangen … Yes, dat gaat het worden! Helaas ligt dit project in de schuur te wachten op beter weer. Ik wil de auto namelijk graag zwart spuiten en dat moet buiten gebeuren … (Kom maar, lente!)

Ik verfde vast een zeshoekig vlak in de kleur denimdrift, hing het wandplankje op en kocht een stoere autoposter van W-Form voor op de plek waar de auto komt te hangen. Daar ben ik ook erg blij mee! Mike ligt vanaf zijn bed graag naar de auto’s te kijken. En met de muurstickers van hippenaamkadootjes.nl heb ik een soort lambrisering gecreëerd waardoor de muur weer langer lijkt.

En dan zijn we de kamer rond. Ik ben er erg blij mee en Mike gelukkig ook!

2 Comments on Een kijkje in de kamer van Mike

Comments are closed.