We ploeteren wat af en sinds ik moeder ben heb ik helemaal het idee dat ik van alles een zoektocht maak. Ik heb altijd het gevoel dat ik het wiel aan het uitvinden ben. Dit dacht ik toen Olivia net geboren was, maar die zoektocht duurt nog altijd voort. Welliswaar naar andere dingen, maar toch. Op dit moment oriënteren wij ons op een nieuwe bed met een nieuw matras hierbij. Maar waar let je op? Zijn er bepaalde eisen? En hoe zit dat met de maten? 

Peutermatras

Nu Olivia al ruim 2 jaar is vonden wij het tijd om ons te oriënteren op een nieuw bed. Het ledikant zou nog wel even mee kunnen gaan maar daar moet toch een keer een eind aan komen. Wel spannend eerlijk gezegd, want dit wordt dan alweer een nieuwe fase. Nu wordt mijn kleine meisje echt groot. Maar goed, even to-the-point, het peutermatras.

Er is volop informatie over een babybed te vinden. Ook zijn er op internet legio aan tips voor het slapen van baby’s. Maar een peuterbed, daar las ik niks over terug. Vandaar dit artikel. In de hoop dat jij er iets aan hebt en dat dit een hoop zoekwerk bespaart.

Eve Sleep

Wij zijn terecht gekomen bij een matras van Eve Sleep. Dit label is opgericht in Londen en inmiddels verovert het langzamerhand te Europese markt. Zij zijn van mening dat iedereen een perfecte start verdient. Met als doelstelling slaapproducten te ontwerpen die ‘simply beautiful en beautifully simple’ zijn belooft eve een energieke ochtend en een productieve dag. Eve gelooft dat iedere geweldige dag de avond ervoor al begint. Zelf vind ik het ook heel belangrijk dat Olivia een goed matras heeft en hecht hier dan ook veel waarde aan.

Het peutermatras

Het matras van Eve sleep is een pocketverenmatras die baby’s en kleuters een uitstekende ondersteuning geeft. De matras bevat een ‘nursery grade foam’ laag; die garantie biedt dat de matras aan alle veiligheidsvoorschriften voor baby’s en kleuters voldoet en bevat geen schadelijke chemicaliën. De matras bevat een waterdichte beschermlaag over de volle lengte. Deze beschermlaag, tussen de matrashoes en het “nursery grade foam”, beschermt tegen doorlekken en morsen.

Het materiaal is wasbaar op 60 graden, droogt snel en is 400 keer meer ademend dan de standaard stoffen waarvan matrassen gemaakt worden. Ondanks dat Olivia al een paar maanden zindelijk is vond ik dit wel een pré. Een ongelukje kan altijd gebeuren en dan is dit wel mega handig.

Niet alleen de kwaliteit van het matras is erg goed. Ook aan de service wordt hoge waarde gehecht. Zo mag je het matras 30 dagen uitproberen. Mocht hij dan niet bevallen mag je hem kosteloos retour zenden. Daarnaast zit op ieder matras een garantie van 3 jaar.

De afmetingen

De eve matras is verkrijgbaar in twee maten en is geschikt voor baby’s en kleuters tot 6 jaar.
Eve babymatras: 60cmx120cm. Deze koop je hier voor €150,00.
Eve kindermatras: 70cmx140cm. Dit matras koop je hier voor €180,00.

Naast het babymatras en peutermatras kan je hier ook terecht voor volwassen matrassen, kussens en beddengoed. Zeker de moeite waard om de website te bezoeken. Zij hebben namelijk ook een kortingsactie lopen van maar liefst €100,00. Je vindt de website hier.

Waar je ook voor kiest, je doet het vanuit liefde voor je kind en vanuit de overtuiging dat die manier voor jou en je baby het beste is. Er is dus geen goed of fout. Ik richt mij met dit artikel dus op alle papa’s en mama’s die hun kleintje graag willen trainen om ook zonder hun armen in slaap te vallen. Ben je daar geen voorstander van? Dan is dit artikel niet echt iets voor jou, maar hoop ik wel dat ik je mag vermaken met alle andere onderwerpen waarover je kan lezen op mijn blog

Tot slot moet je natuurlijk kijken naar jouw kind als individu. Ieder kind is immers anders. En wanneer hij of zij geschikt is voor een nieuw bed hangt natuurlijk van diverse factoren af. Wat ik heb geleerd is door vooral op mijn gevoel af te gaan. En dan raad ik jou dus ook van harte aan.