Sinterklaas vinden wij één van de leukste kinderfeesten van het jaar. Het mysterie rond het schoentje zitten, het smullen van de pepernoten én natuurlijk als kers op de taart: pakjesavond. Speciaal voor iedereen die even dol is op deze traditie als wij van Kinderfavorites hebben we de leukste sinterklaasboeken geselecteerd. Met deze boeken wordt de voorpret nog leuker en bereid je de kleintjes alvast voor op het spannende sinterklaasfeest. Lezen is erg goed voor de ontwikkeling van je kind, ideaal om mee tot rust te komen voor het slapen gaan en een gezellige activiteit met de kids op een koude winterdag. Vervang het sinterklaasjournaal (kids kijken immers al zoveel naar beeldschermen!) dus eens voor een door jou voorgelezen sinterklaasverhaal uit een van deze kinderboeken. De kindersinterklaasboeken uit ons lijstje bevatten zowel traditionele als spannende verhalen. Voor ieder kind wat wils dus! En wat Kinderfavorites betreft dé cadeautip voor in de schoen, voor verjaardagen of als extraatje.

De leukste sinterklaasboeken

We delen dit jaar niet alleen prentenboeken, maar ook de leukste andere sinterklaasboeken voor peuters én kleuters. Kortom heel veel leesplezier!

Mineke bezoekt Sinterklaas

Wij hebben de mooiste en leukste sinterklaasboeken voor je uitgelicht. Veel prentenboeken over Sinterklaas en voor peuters en kleuters.Prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar, met tekeningen van Marion Verhappen. Mineke helpt Sinterklaas in Spanje bij het uitzoeken van nieuwe pieten. Een prentenboek verrijkt met pictozinnen waardoor kinderen die niet of nog niet kunnen lezen toch de mogelijkheid krijgen om te lezen via picto’s.

Auteur: Rosé Hermans

Sinterklaas zonder baard

Wij hebben de mooiste en leukste sinterklaasboeken voor je uitgelicht. Veel prentenboeken over Sinterklaas en voor peuters en kleuters.Sinterklaas zonder baard is een geweldig voorleesboek in de weken voor 5 december. Kinderen (en ouders) zullen smullen van dit unieke verhaal, waarin Sinterklaas zijn baard ineens spuugzat is. Zittend in zijn ligstoel op het warme strand in Spanje, krijgt de Sint een ingeving: zijn baard moet eraf. Veel te warm, hij wordt veel te lang en de kinderen zijn er bang voor, denkt Sint. De pietjes weten niet wat ze horen.
`Doe het niet!’
`Wacht tot na 5 december!’
`0, u krijgt zo’n spijt!’
Maar wat de pieten ook roepen, Sint trekt zich er niets van aan.
Hij loopt recht op de knipsalon van Knippiet af
`Scheer mijn baard eraf, Knippiet.’

Auteur: Sanne de Bakker

Sinterklaasboeken peuters

Ook voor de peuters vonden wij een walhalla aan leuke Sinterklaas boekjes. Boer Boris hebben wij leren kennen via de bibliotheek en eigenlijk ieder boek dat we hiervan lezen is een succes. Maar er is nog veel meer leuks!

Boer Boris – Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

Wij hebben de mooiste en leukste sinterklaasboeken voor je uitgelicht. Veel prentenboeken over Sinterklaas en voor peuters en kleuters.Boer Boris een paard voor Sinterklaas is zonder twijfel het leukste sinterklaasboek van het jaar. Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben… Met honderdduizenden verkochte exemplaren blijft de Boer Boris-serie van auteur Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman mateloos populair. Ook dit deel in de serie is weer een schot in de roos. Het is zonder twijfel nu al het leukste sinterklaasboek van het jaar te noemen.

Auteur: Ted van Lieshout

Sinterklaasje, kom maar binnen

Wij hebben de mooiste en leukste sinterklaasboeken voor je uitgelicht. Veel prentenboeken over Sinterklaas en voor peuters en kleuters.De sinterklaassliedjes van nu, met sfeervolle illustraties én Spotify-playlist om de leukste sinterklaasliedjes uit volle borst mee te zingen!
“De sinterklaasliedjes horen bij de mooiste bagage die kinderen in Nederland meekrijgen op hun levensreis. Makkers Paul en Thedo hebben ze met weinig geraas en heel poëtisch de 21ste eeuw ingeschreven, zodat deze prachtige liedjes weer 200 jaar mee kunnen.’

Auteur: Paul Passchier en Thedo Keizer

 

 

Jip en Janneke – Sinterklaas komt!

Wij hebben de mooiste en leukste sinterklaasboeken voor je uitgelicht. Veel prentenboeken over Sinterklaas en voor peuters en kleuters.Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten… Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus. Tien heerlijke sinterklaasverhalen met feestelijke prenten van Fiep Westendorp.

Auteur: Annie M.G. Schmidt

Fien en Teun – Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

Wij hebben de mooiste en leukste sinterklaasboeken voor je uitgelicht. Veel prentenboeken over Sinterklaas en voor peuters en kleuters.Hoera, Sinterklaas is in het land! Fien en Teun mogen vanavond hun schoen zetten. Ze kunnen bijna niet wachten tot het zover is. Ze spelen dat ze Sinterklaas en Pietje zijn, pakken cadeautjes in, strooien met pepernoten en vullen de schoenen van papa en mama met echte nepcadeaus. Zo gaat de tijd heel snel voorbij! Zou de Sint ook iets in de klompjes van Fien en Teun stoppen?
Vrolijk en herkenbaar Sinterklaasverhaal met leuke extra’s: bak samen heerlijke speculaasbrokken, knutsel je eigen Sinterklaas- of Pietenmuts en zing mee met de Sinterklaasmedley van Fien & Teun!

Auteur: van Hoorne

Sinterklaasboeken kleuters

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

Wij hebben de mooiste en leukste sinterklaasboeken voor je uitgelicht. Veel prentenboeken over Sinterklaas en voor peuters en kleuters.‘De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas’ is hét sinterklaasboek van nu. De zusjes Saar en Janna kunnen haast niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Natuurlijk staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten, kijken de zusjes naar het Sinterklaasjournaal en vieren ze pakjesavond. Op school kan Janna een echt pietendiploma verdienen! Maar Saar en Janna vinden het ook spannend. Door alle drukte vergeet Janna haar brief aan Sinterklaas te geven, weet hij nu wel wat ze als cadeautje wil op pakjesavond? Bekend van YouTube-kanaal De zoete zusjes. Met heel veel illustraties in kleur van Iris Boter, een zoekplaat én een recept voor pepernoten!

Auteur: Hanneke de Zoet

Daar is Sinterklaas!

Wij hebben de mooiste en leukste sinterklaasboeken voor je uitgelicht. Veel prentenboeken over Sinterklaas en voor peuters en kleuters.Tijs is drie. Samen met papa en zijn zus Hanna gaat hij naar de intocht van Sinterklaas. Hij vindt het reuze spannend! Gelukkig kan Hanna hem uitleggen hoe het allemaal werkt, met Sinterklaas en de Pieten. Zij is al vijf, dus ze weet precies hoe je je schoen moet zetten en een verlanglijstje maakt. Het enige wat Hanna niet weet, is hoe lang het nog duurt tot Pakjesavond. Maar daar maakt mama een handige afstreepkalender voor!

Auteur: Vivian den Hollander

Dag Sinterklaasje

Wij hebben de mooiste en leukste sinterklaasboeken voor je uitgelicht. Veel prentenboeken over Sinterklaas en voor peuters en kleuters.Het is midden in de nacht en iedereen slaapt. Papa, mama, Marieke en Sam. Overal in huis is het donker, behalve bij Lieke op de kamer, want daar schijnt de maan naar binnen. Lieke wordt er wakker van en kan niet meer in slaap komen. Ze denkt aan Sinterklaas. Morgen komt hij aan met de stoomboot. Morgen zal Lieke hem zien, van vlakbij, van zo dichtbij dat ze hem een hand kan geven. Zou Lieke dat durven? Voor Sam en Lieke breekt een spannende tijd aan, met schoen zetten, verlanglijstjes maken en veel sinterklaasliedjes zingen! Dag Sinterklaasje van meesterverteller Jacques Vriens is een ware klassieker en is bijna veertig jaar na verschijning nog even herkenbaar en aansprekend voor kleuters van nu. Deze geheel herziene editie met nieuwe illustraties van Marja Meijer kan weer generaties mee!

Auteur: Jacques Vriens

Aadje piraatje

Wij hebben de mooiste en leukste sinterklaasboeken voor je uitgelicht. Veel prentenboeken over Sinterklaas en voor peuters en kleuters.Een ware sinterklaasklassieker met een prachtig, feestelijk linnen ruggetje. Aadje en Sinterklaas Er vaart wel een hele bijzondere boot langs het piratenschip van Aadje Piraatje: de stoomboot van Sinterklaas en zijn meeuwenpieten. De piraten, die normaal zo stoer zijn, kijken angstig toe terwijl Sinterklaas aan boord komt. Zijn ze wel braaf geweest? Gelukkig kan Aadje de situatie redden en krijgt iedereen een mooi cadeautje.

Auteur: Marjet Huibert

Sinterklaas ABC

Grappig ABC-boekje op rijm, over alle aspecten van het sinterklaasfeest.
A is van Aankomst na de reis overzee. Sint staat aan dek en de Pieter zijn mee…
Van Aankomst tot Zingen en Zwaaien: in dit feestelijke ABC komen alle belangrijke sinterklaasthema’s voorbij. De letters van het alfabet zijn natuurlijk van chocola! Met een tekst op rijm en vrolijke kleurenillustraties is dit het ideale boek om samen met kinderen te lezen in de spannende sinterklaastijd.

 

Auteurs: Mariska Hammerstein & Juliette de Wit

 

Je koopt de sinterklaasboeken via onderstaande link:

 

Meer informatie vind je HIER!

 

Afbeelding homepage: shutterstock door Sharomka