Op een vrije dag doen we niets liever dan lekker met de kids erop uit trekken. Samen fietsen, zwemmen of een museum bezoeken: we vinden het allemaal even gezellig. Een tijdje geleden zijn we met de kids naar Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur geweest. Dit museum is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk voor de kids. De kids kunnen hier namelijk naar hartenlust spelen en ontdekken. Iets wat (zeker voor kleintjes zoals Liam) echt een must is. In het museum is bovendien een bijzondere expositie over de Fabeltjeskrant gaande. Hoewel dit de kinderen niet zoveel zegt, ging ons hart stiekem sneller kloppen bij het idee om “Meneer de Uil” eindelijk eens in het echt te mogen bewonderen. Lees hieronder meer over Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum en onze ervaring! Speurtocht in Oude Ambachten en Speelgoed Museum

 

Ook leuk: Tips voor een tof Halloween Feest!

Over Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum

In Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum is ontzettend veel te beleven. Zo kun je ontdekken hoe de mensen vroeger leefden, live meekijken hoe oude ambachten werden uitgevoerd én een super uitgebreide collectie met speelgoed bekijken. Van antiek speelgoed tot aan super veel beren: je vindt het allemaal in het museum. Voor de kids is er een speciale speelruimte waar er met het speelgoed gespeeld mag worden. Op het buitenplein kan het hele gezin bovendien deelnemen aan oud-Hollandse spelletjes zoals zaklopen. De afwisseling tussen kijken en spelen, maakt het museum een echte aanrader met de kids. De kinderen zullen zich namelijk niet snel vervelen. Wat is er bovendien leuker dan een educatief, interactief én gezellig uitje in één ondernemen?

Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur | Kindermuseum

De Fabeltjeskrant expositie in het Oude Ambachten en Speelgoed Museum

De Fabeltjeskrant expositie neemt je echt even terug in de tijd. Zo kun je verschillende karakters uit het Grote Dierenbos en het Praathuis van Bor de Wolf bewonderen. Voor de kids zijn er leuke activiteiten zoals een knutselworkshop, meet & greet met Meneer de Uil en poppenkast show. De expositie duurt nog tot 31 december 2021 en is een feest van herkenning voor de wat ouderen onder ons. De expositie is dan ook zeker leuk om te bezoeken met opa en oma.

Meneer de Uil uit FabeltjeskrantHoewel onze kids de Fabeltjeskrant dus niet echt kennen, vonden we het museum én de expositie zeker leuk om te bezoeken. Door de workshops en verschillende activiteiten hebben we ons allemaal prima vermaakt. Terwijl de kids speelden en leerden hoe wij vroeger de dagen doorkwamen zonder mobiele telefoons en iPad, haalden wij oude herinneringen op bij het zien van bepaalde gebruiksvoorwerpen en speelgoed. Ben je benieuwd geworden? Plan je uitje naar Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum dan direct!

 

Meer info over het museum vind je HIER!

 

Welk museum vind jij een aanrader met kids?