Boekentips juli 2023 | De leukste nieuwe kinderboeken

Maandelijks delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. We hebben van alles geselecteerd in de “Boekentips Juli 2023”. 

Boekentips Juli 2023

Voor deze maand hebben we voor diverse leeftijden kinderboeken geselecteerd voor de ‘Boekentips Juli’. Lekker om mee te nemen op vakantie, een middagje op de bank of lekker voor het slapen gaan

Boekentips Juli #1 Mus en Kapitein Kwaadbaard – Kevin Hassing

Mus en kapitein kwaadbaard

Je koopt het boek HIER!

In de recensies in het boek schreef een enthousiaste leerling “Elk hoofdstuk eindigt spannend, daarom wil ik steeds doorlezen”. Dit is exact ook hoe Olivia dit boek beleefde. Ze heeft hem dan ook in rap tempo uitgelezen. Het gaat over een geheimzinnig schip wat recht op de kade van Zeeburgerdam afvaart. Het blijkt De Amorfe te zijn, een schip gemaakt van glas. De kapitein van het schip, Nero, vertelt dat hij met zijn bemanning naar een drijvende stap in de oceaan gaat varen, De Parasela. Hij roept de hulp in van Mus en haar stoere vrienden, maar Mus twijfelt. Er kan namelijk nogal wat vanaf hangen en er zijn mogelijk gevaarlijke dingen in het verleden gebeurd waar niet openlijk over gesproken wordt.. Maar Mus staat hierop dat dit boven water komt en komt er zo achter dat er al eens iemand is overleden. Het geldt hier ‘de een zijn brood is de ander zijn dood’, letterlijk. Maar dit boek bevat niet alleen maar drama. Het is bovenal avontuurlijk, spannend en vol met humor. Kortom, een aanrader!

Extra leuk: dit boek is winnaar door de kinderjury 2022!

Boekentips Juli #2 De Wisselaar – Maren Stoffels

Je koopt het boek HIER!

We gaan snel door naar het volgende boek. Ook dit boek is een ware aanrader. Het doet ons een beetje denken aan het toffe tv programma ‘Puberruil’. En dit maakte ons nieuwsgierig naar het boek. Want hoe zou het zijn als je van leven kunt wisselen met iemand? De jongen Anders ontdekt dat hij een speciale gave heeft. Hij kan namelijk wisselen van leven met iemand anders. Wanneer Anders moest nablijven op school en daarna alleen naar huis liep, werd hij achtervolgd door een man, Skeg. Deze man nodigde hem uit op het wisselkantoor. Hij mocht dit met niemand delen en moest strikt geheim blijven. Met enige argwaan nam hij een briefje in ontvangst waar het adres stond van het wisselkantoor. Na wikken en wegen besloot hij toch om een kijkje te gaan nemen. Voor de buitenwereld leek dit een advocatenkantoor, want ook hier moest alles geheim blijven en vooral zo ‘normaal’ mogelijk lijken.

Extra leuk, dit boek is momenteel in de sale bij bol.com!

OOK LEUK: Boekentips Februari!

En hiermee heb ik slechts het begin van het verhaal uit het boek weergegeven. Wat een mooie avonturen volgen er! Er is alleen wel een probleem, hoe hou je dit grote geheim van zijn nieuwe leven voor zijn tweelingbroer Tomas?

Boekentips Juli #3 Kapitein Onderbroek en de revanche van de radioactieve robo-boxers – Dat Pilkey

Je koopt het boek HIER!

Kapitein Onderbroek is een van de favorieten van Olivia. Dit zijn boeken die ze letterlijk verslind. Wanneer ik er dan ook achter kom dat er weer een nieuwe deel uitkomt, staat hij dan ook direct op nummer 1 op haar verlanglijstje. De avonturen van Sjors en Harold zijn hot! In alweer dit tiende deel zijn Sjors en Harold veranderd in boosaardige zombienerds die gedoemd zijn om voor eeuwig rond te zwerven op een post-apocalyptische planeet. Helaas krijgen de jongens geen hulp van ‘Kapitein Onderbroek, omdat Piepie Planpantalon er met zijn tijdreisfanaten voor zorgde dat Kapitein Onderbroek nog niet bestaat! Hiermee direct een grote uitdaging, zij moeten nu een manier bedenken om de geschiedenis terug te veranderen in wat-ie was.

Dit verhaal borduurt verder op het vorige deel. Maar ook als je deze niet gelezen hebt, is het verhaal prima te volgen en zal je ongetwijfeld enthousiast maken om eerder gelanceerde boeken ook te willen lezen. Deze boeken zijn niet alleen leuk om zelf aan te schaffen, maar ook om cadeau te doen. Hiermee ben je namelijk van succes verzekerd!

Boekentips Juli #4 Flip Fiasco en nu is het klaar! – Stephan Pastis

Je koopt het boek HIER!

Dit is alweer het zevende deel van de populaire striptekenaar Stephan Pastis. Hij gaat over Flip Fiasco, de directeur en ceo van detectivebureau Fiasco & Co. Van zijn fans moet Flip met pensioen gaan om een boek te schrijven over zijn leven. En dat zal dan later ook verfilmd moeten gaan worden. Maar eens een detective, altijd een detective en dat bloed kruipt waar het niet kruipen kan. Dus is er een nieuwe, geheime missie: zoek de broer van assistent ijsbeer Fiks. Het begin van weer talloze avonturen die onder andere mogelijk naar Rusland en naar Groenland lijden. Fiks hielp Flip met het oplossen van eerdere misdrijven en is nu wederom van de partij.