Grote kans dat je net als ons de afgelopen dagen lekker in de tuin hebt gezeten! Maar naast het genot voor de kids, is het ook wel erg fijn om zelf even een rustmoment te kunnen pakken, terwijl de kids zich vermaken. Maar hoe maak je deze win-win situatie en creëer je de perfecte kindvriendelijke tuin? Wij delen graag onze tips met je in dit artikel. Lees daarom snel verder.

Kindvriendelijke tuin inrichten

Wat ons betreft moet de kindvriendelijke tuin aan een aantal voorwaarden voldoen; zo staat veiligheid voorop, maar ook speelplezier en een fijne tuintafel is een must. Het speelplezier hebben we al vaker belicht bij Kinderfavorites en daarom diepen we in dit artikel meer in op veiligheid en een fijne tuintafels en sluiten we af met linkjes naar reeds gepubliceerde artikel met heel veel toffe tips om de tuin kidsproof te maken. Kindvriendelijke tuin inrichten - Tips, ideeën en inspiratie voor ouders

Veiligheid in de tuin

Wat een absolute must is, is schaduw. Het is alom bekend dat enkel insmeren met zonnebrand niet voldoende beschermd tegen de UV-stralen. Wij hebben daarom een zonnescherm en een losse parasol in de tuin. Deze heb je in alle prijsklassen, maar wij hebben gekozen voor een functionele en goedkope parasol.
Wij keken voor onze parasol naar het materiaal van de stof. Ook hier is oneindig veel keus in. Wij hebben gekozen voor polyester omdat dit stevig en gedegen is. En ook enige bescherming kan bieden tegen de regen. Wel hebben we voor de gebruiksduur een hoes bij besteld. Omdat wij een zonnescherm hebben, ten volle breedte van de muur, zij wij voor een stokparasol gegaan en een parasolvoet op wielen. Wel zo makkelijk om ook te verslepen naar andere plekken binnen de tuin. Bijvoorbeeld boven het zwembad of boven de zandtafel. Absoluut belangrijk is hier hierin dat de voet een dusdanig gewicht heeft, dat hij niet om kan waaien.

Kindvriendelijke tuin inrichten - Tips, ideeën en inspiratie voor ouders

Tuintafel met kinderen

Ook niet onbelangrijk is een goede tuintafel. Wij brengen hier immers vele uren aan door. Lekker met elkaar knutselen, lezen of tafelen, maar ook moppen tappen of mooie gesprekken voeren behoort tot die gouden familiemomenten. Dat laatste gaat met kids de ene dag beter dan de andere. Maar daar kan je zelf denk ik ook een beeld bij maken;)
De grootte hangt natuurlijk af van de oppervlakte, het aantal gezinsleden, krijg je vaak of minder vaak visite en wil je vooral iets heel moois voor het oog of ga je liever, net als ons, voor iets praktisch. Voor ons was dat laatste doorslaggevend. Mijn oog was gevallen op een Hartman tuintafel met een onderstel van aluminium. Aluminium heeft een aantal voordelen. Zo is het licht in gewicht, sterk en onderhoudsarm. Het blad van de Victorio tuintafel is gemaakt van HPL in de kleur Grey Stone. Dit is een kunststof plaat met een harde toplaag. Eigenschappen van HPL zijn; slijtvast, onderhoudsarm en sterk. Aluminium tuinmeubelen gecombineerd met een HPL-tafelblad hebben een lange levensduur. Kortom, vele. voordelen voor een gezin die de set intensief zal gebruiken!

Kindvriendelijke tuin inrichten - Tips, ideeën en inspiratie voor ouders

OOK LEUK: 9x Zwembadjes voor kids!

 

OOK LEUK: Het leukste waterspeelgoed!

 

Kinderfavorites is op geen enkele manier aansprakelijk voor de tips die in dit artikel worden gedeeld. Uiteraard is alles met gezond verstand en eigen verantwoordelijkheid. Wij verwijzen daarom naar onze algemene voorwaarden.