Elke maand delen wij boekentips op de blog in de Augustus boekentips 2018. Wij zijn zelf dol op lezen, maar ook samen lezen geeft ons veel plezier. En gossie, wat zijn er veel leuke kinderboeken op de markt! Deze delen we dan ook heel graag met je. Zo delen wij ook voor de maand augustus weer megaleuke nieuwe boekjes voor de allerkleinsten tot de wat grotere kids. Heel veel leesplezier! 

>> LEES OOK: Boekentips augustus

Boek 1 Boekentips augustus 2018

Titel: Dit is mijn dag

Dagelijkse rituelen met een duidelijke structuur zijn belangrijk voor een kleuter.
Van kleertjes aandoen en netjes eten tot in bad gaan en naar bed.
Met de schuifjes in dit boek leert je kind stap voor stap de structuur van elk ritueel kennen.
Schuifje per schuifje vinkt je kleuter zijn eigen checklist van vaardigheden af. Elk schuifje is een stapje dichter bij zelfstandigheid en geeft je kind een gevoel van trots over wat hij al kan.
Dit is mijn dag draagt bij tot:
– herkennen van de dagindeling
– begrijpen wat er gedaan moet worden
– ontwikkeling van zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel

Dit boek helpt je met het bekende ‘rust, reinheid en regelmaat’. Ons allemaal bekend, maar door de drukte kan het er wel eens bij inschieten. Met dit boek leert jouw kleintje op een speelse manier wat er allemaal bij de vele dagelijkse rituelen komt kijken. Erg leuk om van alles te ontdekken!

Dit boek koop je hier voor €16,99.

Boek 2

Titel: Woezel & Pip ‘Geheimen van de Tovertuin’

In dit grote zoekboek over de natuur helpen Woezel en Pip je op weg om zoveel mogelijk te leren en te ontdekken. Welke kleuren vind je in een regenboog? Weet jij welke pootafdrukken bij welk dier horen? Wat is de grootste vis in de zee? Welke dieren wonen onder de grond? En kun jij de verstopte dieren ontdekken? Ga samen met Woezel en Pip op ontdekkingsreis in dit grote lees-, kijk- en ontdekboek boordevol interessante weetjes uit de natuur. Een prachtig zoekboek voor het hele gezin, om eindeloos door te bladeren en elke keer weer iets nieuws te leren en te ontdekken!

Zijn jouw kids ook zo’n fan van Woezel en Pip? Of echte onderzoekers? Dan is dit boekje een musthave. Dit boek heeft een interactief karakter en zorgt voor heel wat leesplezier. Leerzaam, mooie illustraties en heel veel te onderzoeken. Wij zijn fan!

Dit boek koop je hier voor €9,99.

Boek 3

Titel: Een kusje van Kleine Vis

Beleef je eigen avontuur met Kleine Vis in dit kleurrijke kartonboek op rijm met vingerpopje.
Hallo! Ik ben Kleine Vis en woon in de zee. Ik ben dol op zwemmen, zwem je met me mee?
Wiebel met je vinger om Kleine Vis te laten zwemmen en beleef een spetterend onderwateravontuur. Een stevig kartonboek met vingerpopje, van de maakster van Muis.
De tekst op rijm en vrolijke platen geschilderd in sprankelende kleuren maken dit boek perfect om voor te lezen met kleine kinderen.

Dit boekje is niet alleen leuk voor peuters en kleuters, maar ook mega interessant voor de kleinsten. Dit boek heeft een soort vingerpoppetje van een vis die samen met jullie de verhalen beleeft uit het boekje. Wij gebruiken hier ook onze fantasie bij en verzinnen er extra teksten bij. En wat is dat toch leuk om samen te doen!

Je koopt dit boek hier voor €11,50.

Boek 4

Titel: Bloterik

Er zijn maar een paar dingen waar Bloterik niet van houdt. Broeken, bijvoorbeeld, en truien. Want die zijn altijd te strak, te kort, te kriebelig of te groot. En daarom draagt Bloterik liever gewoon niets! Maar dan vindt Bloteriks opa op een dag iets in de appelboom dat daar niet thuishoort. Iets groots en blauws dat Bloterik over zijn hoofd kan trekken en aan alle kanten precies goed is…

Als wij dit boek van Sabine Büchner en Simone Henning lezen hebben wij het idee dat het over onze eigen peuter is geschreven. Lekker eigenwijs en altijd in de weer met kleding. Op zich geen probleem, want dat heeft ze niet van een vreemde … Wel extra leuk is het om hier dan samen over te lezen. Vol met humor, herkenbare situaties en leuke illustraties. Kortom, leespret gegarandeerd.

Je koopt het boekje hier voor €12,99.