Elke week deelt een leuke mama haar ervaringen omtrent het moederschap. Een populaire rubriek waar moeders altijd graag aan meewerken. Maar ook door moeders graag gelezen wordt. Vandaag deelt Nikky haar ervaringen. Zo schrijft zij voor diverse babywebsites, probeert zo bewust mogelijk te leven en kan absoluut niet zonder haar draagdoek. En dit is iets wat ik absoluut met haar deel. Ik roep namelijk wel eens gekscherend dat dit mijn beste vriend was het eerste jaar;). Nikky stelt zich eerst aan ons voor.

Even voorstellen: mom Nikky

Vertel eens wat over jezelf, wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Mijn naam is Nikky, 26 jaar oud, ik woon in een klein dorpje in provincie Brabant samen met mijn man Rik, zoontje Javi en onze twee chihuahua’s. Ik werk 3 dagen per week als assistente in een orthodontie praktijk, en ik schrijf af en toe blogs voor babywebsites! Het mama-zijn bekijk ik op een nét iets andere manier. Ik probeer zo bewust mogelijk te leven, biologisch te eten, ben spiritueel aangelegd ( HSP ), en ik probeer altijd mijn intuïtie en gevoel te volgen.
Natuurlijk lukt dat niet altijd, maar dat hoeft ook niet, want buiten dat biologische eten, houd ik ook gewoon van een lekker patatje mayo, haha!

Favoriete shop

Wat is je favoriete shop?
Hmmmm, lastige vraag! Het zijn er namelijk nogal wat, haha!
Tijdens mijn zwangerschap hebben we bijna alles gekocht bij babypark, dat vind ik nog steeds een hele fijne winkel ! Ook heb ik veel geshopt bij Noppies, ( heel fijn voor kleine kindjes, Javi begon namelijk met een maatje 44 ) en bezoek ik regelmatig de website van Naif care!

Zwangerschap

Hoe gaat je zwangerschap/is je zwangerschap gegaan?
Naar mijn idee een goede zwangerschap met een aantal ups en downs! De eerste 14 weken was ik wel wat misselijk, en ik heb tot 24 weken bloedverlies gehad. Met 28 weken bleek Javi een klein mannetje te zijn. Vanaf 31 weken moeten stoppen met werken, en mijn rust gepakt. Dat hielp wel goed, mijn buik ging ook ineens als een speer groeien. Uiteindelijk een natuurlijke bevalling gehad met 38 weken precies! Tussendoor ook nog even verhuisd, haha!
Verder kon ik echt onwijs genieten van de momenten waarop hij volop aan het bewegen was in mijn buik. Dat mis ik af en toe nog wel eens! Al ben ik ook heel blij met mijn weer (enigszins) platte buik.

Voorbereiding op bevalling

Hoe bereid je je voor op de bevalling?
Ik heb zwangerschapsyoga gedaan, wat ik echt heel fijn vond! Even dat uurtje in de week bewust contact maken met de baby in de buik. Ook de ademhalingsoefeningen voor tijdens de bevalling heb ik tijdens de bevalling goed kunnen toepassen! Ik zag heel erg op tegen de bevalling, maar achteraf viel deze enorm mee! Ik had toen niet eens door dat mijn bevalling al begonnen was, omdat ik dacht dat echte weeën vast pijnlijker zouden zijn. Toen ik arriveerde in het ziekenhuis bleek ik al 5 cm ontsluiting te hebben. Dus zo zie je maar, bevallingen zijn niet altijd helemaal verschrikkelijk. Ik heb het echt heel mooi en positief ervaren!NIkky

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Met stipt op nummer één : een goede draagdoek/draagzak!
Toen Javi twee weken oud was, hebben wij een draagconsulente bij ons in huis laten komen. Uiteindelijk heb ik toen gekozen voor een geweven draagdoek van het merk ‘Pure Baby Love ‘ Nog steeds gebruik ik deze regelmatig. En sinds kort heb ik een Tula standard draagzak aangeschaft. Ook deze vind ik heel fijn, en een leuke bijkomstigheid is dat mijn man nu ook kan dragen!
Ook als je kindje veel huilt, last heeft van krampjes of reflux klachten heeft ( zoals Javi ) is een draagdoek super fijn. Je kindje is lekker dicht bij je, en hij/zij is mooi rechtop, zodat het omhoog komen van melk minder kans heeft.
Ik ben fan!

Standaard mee in de tas

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Een spuugdoek/hydrofielluier, een flesje water, en een speeltje.

Welk item heb je het meest gebruikt?
De chenille omslagdoek van Baby’s only ( gebruiken we nu nog steeds als dekentje! ) De nurturing crème en badolie van Naif care. De fantasy rammelaar/bijtring van snoozebaby, en heel veel slabbers en hydrofielluiers!! Die kan je niet genoeg in huis hebben.

Eerste hapjes

Wat waren zijn/haar eerste hapjes?
Een zelfgemaakt groentenhapje van (biologische) broccoli. Als ik niet zelf maakte had ik potjes van biobim en HIPP.

Wat is je favoriete uitstapje met de kids?
We vinden het heel leuk om met Javi te zwemmen, hij geniet er zelf ook echt van en dat is leuk om te zien! Ook vinden we het leuk om lekker op een terrasje te zitten met lekker weer om te gaan lunchen. Dan neem ik voor Javi een flesje water en biologische maisfingers mee. ( die maisfingers kan je trouwens gewoon bij iedere supermarkt kopen! )

Schema eten en slapen

Hou je een schema aan betreft eten en slapen?
Dat proberen we wel, maar aangezien iedere dag weer anders is, loopt dat schema iedere dag anders. Het enige wat echt vast staat in ons schema is zijn bedtijd om 19.00uur. Even kort samengevat hoe onze dag er ongeveer uit ziet. Hij begint de dag met een papje/ flesje melk, dan een slaapje, gevolgd door fruit, boterhammetjes en een flesje thee/water. Dan weer even slapen, daarna tijd voor een tussendoortje, avondeten en net voor bedtijd een rijstepapje.Nikky

Tips toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders mee willen geven?
Iets waar ik zelf in het begin heel erg tegen aan gelopen ben, vergelijk jou kindje niet met andere kindjes. Als mama weet je zelf echt het allerbeste wat jouw kindje nodig heeft. Klinkt heel cliché, maar klopt echt!
Waar ik heel erg last van had/heb waren de vragen, : ‘en slaapt ie al door? ‘ of ‘ rolt hij al om, kruipt/loopt ie al? Die van mij doet namelijk dit-dat-zus-zo al. Ieder kindje ontwikkeld zich in zijn/haar eigen tempo. Er is geen goed of fout hierin. Laat je dus vooral niet gek maken door andere ouders!