We zijn intussen alweer in oktober aanbeland en dat betekent natuurlijk ook nieuwe boekentips voor de kindjes! Van 4 tot en met 15 oktober 2017 wordt de jaarlijkse kinderboekenweek gehouden. Dit jaar staat het thema “griezelen” centraal. Superspannend voor de kleine snoetjes die onschuldig naar de “leuk enge” verhalen zitten te luisteren! Kijk je mee naar onze favoriete boeken voor de maand oktober?

Boekentips Oktober

Mijn dochter Colbie houdt van boeken en ik probeer dat te stimuleren door geregeld een bezoek te brengen aan de bibliotheek of boekenwinkel. Daar worden nu gedurende tien dagen allerlei activiteiten rondom het kinderboek georganiseerd. Ik merk dat Colbie het spannend vindt en dat ze er ook aan moet wennen. Ze houdt van boeken met veel illustraties en veel kleuren. Het liefste wil ze er ook zelf iets mee kunnen doen. Daarom hebben we samen de leukste boeken geselecteerd.

“Woezel en Pip – Spookjes” van Guusje Nederhorst

Boekentips oktober

Het is herfst in de Tovertuin.
Woezel en Pip geven een spookfeest en al hun vriendjes mogen komen.
Samen willen ze Tante Perenboom en de Wijze Varen eens flink laten schrikken.
Wat een spannend feest!
Spoken bestaan niet, of toch…?

‘Boe!’

De personages die bedacht zijn door Guusje Nederhorst blijven onze favorieten. Ik lees haar boeken met veel plezier voor aan Colbie. De plaatjes en al de fantasierijke verhalen spreken haar enorm aan.

Dit boekje is mooi en gezellig en daarnaast ook wel een beetje spannend, maar kort genoeg om niet eng te worden. Je koopt het hier voor €9,99.

“Mama kwijt” van Chris Haughton

Boekentips oktober

Een snoes van een uiltje dut weg en valt uit zijn nest, en dan is hij zijn mama kwijt. Eekhoorn zal ‘m wel even helpen, maar dan moet kleine Uil wel de juiste aanwijzingen geven. Dat valt niet mee. Uiteindelijk komt het gelukkig allemaal goed en heeft mama voor iedereen die geholpen heeft wat lekkers.

Dit boekje heeft simpele maar mooie tekeningen, is heel mooi vormgegeven en bevat veel grapjes. De herhaling maakt het bovendien lekker voorspelbaar en dat is fijn voor kinderen.

Alle boeken van Chris Haughton vind ik heel fijn om met mijn dochter te lezen. Ook dit is weer een prachtig en fijn, stevig boekje voor kleine lezers. Je kan het boekje hier kopen voor €8,99.

“In de jungle” van Veltman Uitgevers

Boekentips oktober

Dit lieve boekje laat jouw kleintje op speelse wijze kennismaken met verschillende kleuren en dieren die in de jungle leven.
Je kindje zal genieten van de schattige illustraties en de zachte dieren.
Zo wordt lezen echt leuk!

Dit is een boek vol kleurrijke illustraties waarvan ik merkte dat Colbie al snel de kleurcombinaties ontdekt. Ze geniet enorm van de schattige illustraties met jonge dieren. Het grappigste is dat Colbie zichzelf met de dieren associeert. Een klein olifantje noemt ze bijvoorbeeld ‘Colbie olifant’ en in een grote olifant ziet ze ‘mama olifant’. Hoe schattig!!!

Je koopt het boek hier voor €12,50.

‘’Nog even achter mijn oortjes kriebelen” van Jörg Mühle

Boekentips oktober

“Het is al laat en Klein Konijn moet naar zijn bedje toe. Help je even mee?”

Ik denk dat peuters dit boek het allerleukst zullen vinden. Dit is een lief voorleesboekje en tegelijkertijd is het een interactief spel waar de kindjes zelf hun slaapritueel in mogen brengen. Het allerleukst is dat ze het konijntje mogen helpen met het naar bed gaan. Zo mogen ze bijvoorbeeld het kussen van het konijn opschudden. Het is bij ons inmiddels een vast ritueel voor het naar bed gaan.

LEES OOK: Musthaves + winactie

Colbie vindt het boek superleuk. Ik moet het steevast meerdere keren voorlezen voordat ze echt in bed ligt. Ik weet inmiddels wel dat het een trucje is om niet te moeten gaan slapen. Ach, dan lees je het toch voor de aller-, aller-, allerlaatste keer … Ze kent het verhaal uit haar hoofd en vult zelf de zinnen aan.

Je koopt het boek hier voor €8,99.

“Dikkie Dik – Herfstpret” van Jet Boeke

boekentips oktober

Vier nieuwe herfstachtige avonturen over Dikkie Dik, die te maken krijgt met
dwarrelende blaadjes, kriebelende spinnetjes en scharrelende egeltjes
die een wintervoorraad aanleggen.

Dit boek hebben we nog niet in onze boekenkast liggen, maar het lijkt mij ideaal om in deze tijd van het jaar voor te lezen.
Colbie is helemaal gek op de verhalen van Dikkie Dik. Het lijkt me een enorm mooi boek. De sfeer van de herfst wordt mooi weergegeven en de kinderen ontdekken steeds nieuwe dingen.
Ik ga het zeker aanschaffen voor Colbie. Het lijkt mij leuk om voor te lezen na een boswandeling tussen de herfstbladeren en zo in het thema te blijven. Je kan het boek hier kopen voor €9,99.

Doe jij ook mee aan de kinderboekenweek? Welke boekjes ga jij voorlezen?

Veel leesplezier,
Dilva Vader-Brito

2 Comments on Boekentips Oktober

  1. We lezen nu (dochter is 5 jaar) veel voor uit de boeken van Geronimo en Thea Stilton (die eigenlijk voor oudere kinderen bedoeld zijn). Maar wat wij spannend vinden, vindt zij leuk 🙂 Voorheen was het veel Pinkeltje en heel soms zelfs nog Dikkie Dik (zo leuk!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *