Dit jaar ziet de zomervakantie er bij velen anders uit dan anders. Wellicht door de drukte met het werk en weer anderen kunnen vanwege financiële reden niet weg en zo kunnen we nog tal van redenen bedenken. Maar niet getreurd, wij geven je we volop inspiratie om toch een hele leuke vakantie te krijgen. Vandaag leuke budgetproof uitjes bij Kinderfavorites. Het hoeft immers niet veel geld te kosten om je kids heel veel plezier te geven. Lees daarom snel verder voor leuke budgetproof uitjes en tips.

Wat te doen in de zomervakantie 2023?

Budgetproof uitjes 1: Picknicken met kind

We trappen de tips af met picknicken. Dit is altijd een feest voor onze kids. En ook als we vriendjes of vriendinnetjes over de vloer hebben, gaan zij dolgraag mee. Je kunt dit simpel maken met gesmeerde boterhammen en wat rauwkost en/of fruit erbij en je hebt al snel een gezellig kleed gevuld. Ook staan op veel plekken picknicktafels die je kunt gebruiken. De zomervakantie 2023. Wij delen de leuste budgetproof uitjes die je vaak al vlakbij huis kunt doen. van blote voetenpad tot aan picknicken.Wij namen recent voor dit uitje een mooie set mee van Mymepal. Deze bestond uit borden, bestek en bekers van goede kwaliteit. We gaan er dan ook vanuit dat we hier heel lang plezier van gaan hebben. En vergeet voor de kleintjes dan vooral geen accessoires, zoals een zonnehoedje naast de zonnebrand.

Budgetproof uitjes 2: Slapen in de achtertuin

Dit hadden wij vorig jaar al eens ‘geprobeerd’ in de huiskamer en was zo’n succes dat ik het Olivia aanbood om in de tuin te gaan doen. Dat hoefde ik geen twee keer te zeggen en haar vriendin was al snel uitgenodigd. Wij hadden nog een simpel koepeltentje waar ik vroeger zelf al in sliep als wij naar de camping gingen. We moesten alleen nog een luchtbed scoren en het werd een groot feest. Ik maakte in de ochtend verse croissantjes voor de meiden en het was net alsof zij zich waanden in Frankrijk. Kortom, slapen in de achtertuin is een mega succes!

Budgetproof uitjes 3: Kleding versieren

Rompers versieren kennen vele moeders waarschijnlijk wel. Tijdens de babyshower een romper versieren met de mogelijke naam en/of datum van bevalling. Maar er is natuurlijk meer. Hier thuis zijn ze dol op Tie dye. Je kunt het kant en klaar kopen, maar dit is ook hartstikke leuk en simpel om thuis te doen. Gegarandeerd een succes! Olivia maakt het met haar vriendinnen, maar ook Liam doet graag mee. Voor de kids koop ik dan effen shirts. Liam is net uit de babykleding gegroeid, maar ook de net iets grotere maat heeft volop betaalbare effen witte shirts.

Budgetproof uitjes 4: Fietsen

Hier is alleen een beetje goed weer voor nodig en een goed fietsstoeltje. Vaak al dichtbij huis kan je mooie plekken vinden om naartoe te gaan. Wij wisselen dit af met een ritje naar de ijscoboer, nieuwe speeltuinen ontdekken, een picknick of enkel een rondje. Ook dit kan je weer zo lang laten duren als je zelf wilt en dit breekt nog wel eens als de vriendinnen weg zijn en we iets moeten bedenken tot aan het avondeten.Een andere leuke optie is naar een mooi park gaan en fietsen meenemen op de twinnyload.

OOK LEUK: 9x zwembadjes voor in de tuin!

Budgetproof uitjes 5: Blote voeten pad

Dit hebben wij recent voor het eerst ‘kennis gemaakt’ met het ‘blote voeten pad’ tijdens een verjaardag. En wat was dit leuk voor de kids. Het spreekt voor zich dat ze avonturen mochten beleven op hun blote voeten. En dan is het wel zo leuk als er een beetje vochtige plekken zijn om vies te mogen worden. Neem daarom altijd een handdoek en schone kleren mee. Al is het maar voor de zekerheid. Je hebt dit door heel Nederland en kunt gerust via Google een locatie bij jou in de buurt vinden. Onder andere in Noordwijk heb je een hele leuke.

Budgetproof uitjes 6: Museum; activiteiten tijdens de zomervakantie

Er zijn veel musea die activiteiten organiseren voor kinderen tijdens de zomervakantie. Soms betaald maar er zijn ook veel musea die kinderen gratis toegeven geven. Zo is het Van Gogh Museum gratis voor kinderen tot 18 jaar en organiseren deze vakantie op de woensdagen en donderdagen gratis activiteiten voor kinderen. Dit duurt tot het einde van de zomervakantie. Volg dan een familierondleiding,  doe een schilderworkshop of je kunt een museumtekening maken in de museumzalen. Kortom voldoende keus voor een geslaagde dag.

Budgetproof uitje 7: Een rondje in de bolderkar van Coleman

Sinds kort zijn wij de trotse eigenaar van een bolderkar van Coleman. En dan het type ‘Coleman Camping Wagon’. Deze stond al even op mijn verlanglijstje na het horen van zoveel positieve verhalen. Het is een sterke bolderkar die maar liefst 100 kg kan dragen. Echt ideaal voor een dagje uit of om mee te nemen naar de camping bijvoorbeeld.

De zomervakantie 2023. Wij delen de leuste budgetproof uitjes die je vaak al vlakbij huis kunt doen. van blote voetenpad tot aan picknicken.Voor Olivia daarom een feestje om er samen met Liam in rondgereden te worden. Ik breng, bij goed weer, de kinderen nu in deze` bolderkar naar de crèche en dat is al een uitje op zich. Het kan zo simpel zijn he?!

Budgetprooftip 8: Kinderboektentip “Op zoek naar kriebelbeestjes”

Olivia had op school het thema ‘kriebelbeestjes’. Dat bracht mij op het idee om op zoek te gaan naar een leuk boek dat ons hierbij kan helpen. Hoe meer je over insecten weet, hoe leuker het wordt om naar ze te kijken. En het mooie is: insecten zijn overal.
Het Doe-boek insecten – en ander klein spul – biedt een schat aan informatie voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Spelenderwijs leren ze welke insecten ze waar kunnen zien, in het bos, langs de kust of in het Hollandse weidelandschap. Al lezend, puzzelend en kleurend leren kinderen alles over insectennamen en waar de insecten vandaan komen.

De zomervakantie 2020 in coronotijd. Wij delen de leuste budgetproof uitjes die je vaak al vlakbij huis kunt doen. van blote voetenpad tot aan picknicken.
Maar uiteraard kan je hier op internet ook genoeg leuks over vinden. Zo zagen wij leuke kaarten op Pinterest bijvoorbeeld. Of je gaat lekker zelf op ontdekkingstocht.

Budgetprooftip 9: Voor 1 dag de baas zijn

Dit was de grote hit via Instagram. Ik heb zelden zoveel reacties en dm’s gekregen over tips die ik deelde. Ik had dit idee op YouTube gezien`en leek mij het einde voor Olivia. Tijdens het avondeten opperde ik het idee dat zij de volgende dag de ‘baas’ mocht zijn. Ik vroeg haar om na te denken over wat we moesten eten, welke kleding we aan moesten, of we een uitje gingen doen, etc. Ze bleek de volgende dag bescheiden gelukkig en ik hoefde niet met twee verschillende schoenen naar de supermarkt gelukkig. Wel hebben we veel gelachen en kijken terug op een geweldige ervaring, met ontbijten met ijsjes, lunchen met broodjes knakworst, in de bolderkar Liam wegbrengen, weer een ijsje kopen bij de ijsboer en naar een speeltuin.