Vandaag geeft Leonie jullie een kijkje in de nieuwe peuterkamer van Milan. Sinds eind december is hij verhuisd naar een andere kamer in huis. Zijn kleine broertje Jesse heeft zijn oude kamer overgenomen. Milan heeft nu een stoere, lichte kamer op de zolder.

Peuterkamer van Milan | Kinderfavorites

Peuterkamer: Naar de zolder

Het ouder kamertje van Milan was echt nog wel een babykamer. In de loop van de tijd heb ik ook wel wat aangepast met accessoires, maar ik denk dat het ook zeker door het ledikant nog altijd als babykamer aanvoelde. Milan heeft nu een kamer op de zolder gekregen. Ik vond dit wel ontzettend spannend. Ineens lag hij zo ver bij ons vandaan en kon ik niet alles in de gaten houden. Gelukkig hebben we wel een babyfoon met camera, dus kan ik alsnog goed zien wat hij allemaal uitspookt. En daarnaast hebben we ook een speciale deurknop op zijn deur zitten. Deze kan hij zelf niet open maken. Ik vind het een gerust idee dat hij niet met een slaperig hoofd zijn kamer of misschien zelfs wel de trap af kan.

Van ledikant naar peuterbed

Milan sliep altijd in een ledikant en had alleen zijn pyjama en slaapzak aan. Hij sliep dus zonder dekentjes over zich heen. Ook draaide hij in de nacht zijn hele bed door. Best wel spannend om dan nu een nieuw bed te krijgen. Wat ik wel een fijne overgang vond is dat de matras van dit bed op de grond ligt. Mocht hij eruit vallen, dan valt hij echt maar een klein stukje. We hebben Milan betrokken bij het in elkaar zetten van zijn nieuwe bed. Toen het bed stond was hij ontzettend trots. Waar ik dacht dat het slapen moeizaam zou gaan in een nieuw bed, waar hij zelf gemakkelijk uit kan komen, ging dit juist ontzettend goed! Milan sliep zelfs vanaf die tijd ‘uit’. In plaats van half 6/6 uur werd hij pas om half 7/7 uur wakker. Als hij wakker wordt, blijft hij ook netjes in zijn eigen bed zitten totdat wij hem eruit halen.

Peuterkamer van Milan | Kinderfavorites         Peuterkamer van Milan | Kinderfavorites

Op het bedje heb ik een muursticker met de tekst ‘Ik hou van jou tot de maan en terug’ geplakt. Dit zeggen we altijd tegen elkaar voor het slapen gaan. Later hebben we er ook een maan en sterren bij geplakt. Milan slaapt dus onder zijn eigen sterrenhemel.

Kledingkast

Voor Milan wilde ik graag een stoere kledingkast. Ons oog viel op een mooie lockerkast met drie deuren. Hij past erg mooi in de kamer. Op de zijkant van de kast hebben we een groeimeter geplakt. Leuk om bij te houden hoe Milan groeit!

Peuterkamer van Milan | Kinderfavorites         Peuterkamer van Milan | Kinderfavorites

Bureautje en speel/leeshoekje

Ik wilde in het kamertje van Milan heel graag een gezellig hoekje waar we samen lekker boekjes konden lezen. Om ideeën op te doen heb ik veel op Pinterest gezocht. Uiteindelijk heeft mijn man dit mooie speelhuisje/leeshoekje gemaakt. We zitten hier elke avond samen een boekje te lezen en te knuffelen. En de vaste verstopplek is natuurlijk in zijn huisje. Het is zo’n fijn plekje geworden!

Peuterkamer van Milan | Kinderfavorites         Peuterkamer van Milan | Kinderfavorites

Het bureautje is ook zelf zo gemaakt van twee lockerkastjes en een blad van hetzelfde hout als het speelhuisje. Ik vond het leuk dat dit, net als de kledingkast, ook lockerkastjes zijn. We hebben er zelf leren greepjes op gezet.

Peuterkamer van Milan | Kinderfavorites         Peuterkamer van Milan | Kinderfavorites

Peuterkamer

Milan is erg blij met zijn nieuwe peuterkamer. Hij slaapt er goed en speelt er ook graag. Er zijn nog wel wat dingen die nog op ons to-do lijstje staan. Zo wil ik nog heel graag een paar haakjes ophangen en iets van een plank aan de muur boven het bureautje. Maar ik ben er nog niet over uit wat en hoe groot precies. En bij het speelhuisje willen we nog een trappetje maken van hetzelfde hout als het huisje is. Het hout is al in huis, nu nog de tijd vinden om het te maken. Zo blijven we altijd nog weer bezig!