Voor de blog ben ik dagelijks op zoek naar de allerleukste (web)shops. Ik heb er weer één ontdekt die je absoluut moet onthouden, NoNo Cards. Je vindt hier bijvoorbeeld mijlpaalkaarten met veel humor. En dat hebben wij wel nodig aangezien we middenin de tropenjaren zitten met de opvoeding, toch?! 

Ik heb een leuke Q&A met de eigenaresse van NoNo Cards gedaan en deze deel ik graag met je.

NoNo Cards

Met welke gedachten ben je NoNo Cards gestart?
NoNo Cards is begonnen met de NoNo Cards baby mijlpaal kaarten.
Ik wist dat er al mijlpaal kaarten al bestonden. Allemaal heel leuk en mooi, maar ik miste mijlpaal kaarten voor ouders met humor. Ik miste ook vooral mijlpalen en situatie kaarten wat niet vaak worden benoemd.
Kijk uit eigen ervaring ( ik ben moeder van 2 kinderen: 5 en 2,5 ) en ik vind dat het soms behoorlijk pittig kan zijn of is geweest. Nu kan ik er om lachen als ik een kaartje terug zie met de tekst “ik-leg-mij-niet-neer-syndroom” , toen destijds kon ik natuurlijk iets minder om lachen, haha. Na de baby mijlpaal kaarten ben ik gaan uitbreiden met andere producten, maar dit was totaal niet de bedoeling. Ik dacht ik maak gewoon leuke mijlpaal kaarten en that’s it. NoNo Cards

Ambities

Wanneer besefte je dat je deze ambities had?
Vanaf het moment dat het in mijn hoofd zat wist ik dit gaan we doen. Ik wist gewoon al precies wat ik wilde en hoe ik alles vorm wilde geven. Goed nu moet ik wel zeggen dat ik vaker een idee had opeens, maar uiteindelijk toch niks verder mee deed. Maar met dit had ik zo iets van : JAAAAAAAAAAA !!!!!
Hoe ben je aan je naam gekomen?
Mijn kinderen heten Noah en Nova , de rest kunnen jullie denk ik wel raden ? Ik vond het ook toepasselijk No No …. kinderen zeggen veel makkelijker Nee dan Ja….NoNo Cards
Hoe heb je de collectie samengesteld?
Ik ben eerst begonnen met de NoNo Cards baby mijlpaal kaarten, ik kreeg daar zo veel leuke reacties op en maakte andere versie mijlpaal kaarten en daarnaast hebben we wat posters en kinder schorten erbij gedaan. Ja nu is de hek van de dam ; ) Er komen nog veel nieuwe dingen aan…. 

Meest verkochte item

Wat is het meest verkochte item?
Hmm, NoNo Cards baby mijlpaal kaarten word veel gekocht samen met de junior versie. Maar soms hebben we weer een periode dat onze posters harder gaan. 
Kan je wat vertellen over het meest recent, toegevoegde item?
Dat zijn de NoNo Cards junior mijlpaal kaarten. Daar hebben wij nu de Nederlandse versie van uitgebracht, dit zijn mijlpaal kaarten van 1 tot 6 jaar ongeveer. Hier komen mijlpalen voorbij die ook niet zo gauw worden besproken. Zoals : mijn eerste straf, mijn eerste stoute woord, maar ook komen hier mijlpaal kaarten voor zoals, mijn leukste uitspraak, mijn grappigste vraag, eerste keer naar school, of mijn eerste zelf gekozen outfit. Zijn zoveel vanzelf sprekende situaties wat wij als ouders zo snel vergeten.NoNo Cards

Collectie

Wat kan je in vogelvlucht vertellen over jouw collectie?
We richten vooral op mijlpaal kaarten, we leven nu eenmaal in de tijd dat er veel fotos worden gemaakt en dit maken herinneringen en aangezien we gek zijn op herinneringen ?  . NoNo Cards heeft nog niet zo’n grote collectie , we zitten op het moment op 7 producten. 
Wat is jouw favoriete item (uit de shop)
De baby mijlpaal kaarten zijn heel speciaal voor mij, maar ik ga toch voor de kinderschorten. 
 
Hoe groot is inmiddels je bereik?
In Nederland verkopen we de kaarten in verschillende winkels, hier zijn we wel selectief in. Ons product moet echt passen in de winkel.NoNo Cards
Ben je internationaal al actief?
We zitten inmiddels in 5 landen. Stapje voor stapje maken we meters.

Inspiratie

Waar wordt je door geïnspireerd?
Mijn eigen kinderen en kinderen om mij heen van familie en vrienden. Ik luister graag naar verhalen van mensen om mij heen wat te gaat over kinderen. Het is zo bizar, maar kinderen zijn zo inspirerend. Als je kind voor de zoveelste keer heeft ondergekotst , dan kan het niet anders dat je daar een kaart van maakt : Mama vandaag ondergekotst! ?  Of als je op de schoolplein staat en je hoort moeders onderling praten over de kinderen, dus moet je voorstellen dat moeder Truus tegen moeder Bep zegt : Ja Bep, ik weet dat mijn wallen bijna tot mijn knieen hangen mijn kind wilde vannacht weer niet slapen. Zulke uitspraken zijn inspirerend voor mij hahah.

Toekomstplannen

Wat zijn je toekomstplannen omtrent de winkel/webshop?
We gaan met meer nieuwe items komen en uitbreiden naar meer landen. 
Wat zijn je dromen?
Stukje van mijn droom is al uitgekomen, 1,5 jaar geleden begon ik met een idee en als ik kijk waar we nu staan dat kan ik soms nog steeds niet bevatten. Daar sta ik dan even bij stil, maar we gaan verder…Ik wil graag dat mijn producten wereld wijd bekend worden, daar gaan we dan ook voor.NoNo Cards

Onderscheiding

Waarmee onderscheid NoNo Cards zich ten opzichte van andere shops?
De humor. De rode draad in mijn bedrijf is humor, je vindt het in alles terug. Ik vind dat zo verschrikkelijk belangrijk, dat je kunt lachen om de producten , soms staan we op beurzen en zo vaak komen er klanten bij ons stand die hard op moeten lachen om de teksten van NoNo Cards. Of soms mensen die dan ook blijven hangen bij de stand omdat ze een herkenbare situatie lezen op een kaart , daar komen dan leuke praatjes van. Ja en dat is gewoon zo gaaf. 
Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt in je carrière?
Als je op sociaal media kijkt en soms bekende Nederlanders zie voorbij komen tijdens het scrollen met jouw producten, dat is wel echt leuk om te zien.
Maar het leukste van alles vind ik tijdens mijn werk, dat ik dit niet zie als werken. NoNo Cards heeft nu een kleine team en hebben echt grote lol met het werk wat we met zn alle verrichten. 
Wat is de leukste reactie die je van een klant hebt gekregen?
Moet eerlijk zeggen dat ik vaak de zelfde reacties krijg, mensen worden echt oprecht vrolijk van mijn producten en dat is gewoon de leukste reactie wat je kunt krijgen. 
Wil je de collectie bekijken? Ik kan je verzekeren, het is de moeite waard! Je vindt hem hier.