Elke week deelt een leuke mama haar ervaringen over het moederschap. Een populaire rubriek, waar moeders altijd graag aan meewerken. Ook onder de lezers is deze rubriek populair. Het blijft leuk om te horen hoe andere moeders het doen en daarnaast of zij nog praktische tips hebben om te delen. Vandaag deelt Melanie haar ervaringen. Zo heeft zij een aantal leuke tips over uitjes en voeding en is dol op mooie kleding. Zij weet de leukste (web)shops te vinden, maar winkelt net zo graag bij de Zara. Zij stelt zich eerst aan ons voor.

Even voorstellen: mom Melanie

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Melanie Krap, 29 jaar en woon in Alkmaar, met veel plezier.
En woon samen met Mike, Danie en ons hondje Ries. Melanie

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Kids&Bubbles: ik heb de oprichtster leren kennen via Instagram. Sindsdien appen wij wekelijks over onze passie voor kinderkleding en Danie mag sinds haar webshop de lucht in ging brandrep zijn. Een hele leuke winkel waar ik eigenlijk altijd alles wel wil kopen! Kidsdepartment is tevens ook 1 van mijn favoriete stenen winkels, maar i.v.m. de afstand koop ik meestal online. Brenda is een super leuk persoon die mij altijd goede adviezen en styling tips kan geven.
En daarnaast loop ik regelmatig de Zara binnen waar ik ook altijd leuke outfits kan scoren.Melanie

Eerste hapjes

Wat waren zijn/haar eerste hapjes?
Ik wilde mijn kind vanaf het begin het beste meegeven, het leven van je kind begint al in je buik. Niet roken, geen alcohol en ik heb tijdens mijn zwangerschap veel fruit en groente gegeten, meer dan normaal gesproken. 2x per week vis en koffie nam ik niet meer. Ook nam ik extra vitamine en dronk ik ontzettend veel water. Ik had geen trek in bijzondere dingen.MelanieTijdens de hapjes tijd van Danie heb ik dan ook alles zelf gemaakt, potjes kwamen er bij ons niet in. Danie haar lievelingshapje was: avocado met Gala Meloen. Maar ook smulde zij van een zoete aardappel met rozijn en aubergine. Ik heb allerlei variaties gemaakt en tot op de dag van vandaag is Danie een makkelijke eter. Zij vindt alles lekker! Als wij de supermarkt inlopen en zij loopt juichend naar de fruit afdeling die vrijwel naast de koek afdeling staat ben ik toch trots! ik heb iets goed gedaan hier, haha.melanie

Geslacht

Wist je het geslacht en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te horen?
Ik wist al met 14 weken het geslacht, mijn nieuwsgierigheid is soms ziekelijk. bij zo’n 8 weken ben ik gaan googlen en vond ik de nub theorie over het uitsteeksel die elke baby rond die leeftijd nog heeft. bij een jongetje staat deze iets wat omhoog en bij een meisje steekt het recht vooruit. Later vormt dit tot het geslachtsdeel. Ik heb mijn echo foto en google ernaast gezet en heb toen gezien dat het een meisje zou kunnen zijn. een paar weken later bevestigde de echo dit.melanieEen voorkeur hadden wij niet maar over een meisjesnaam waren wij wel al meteen uit. met ruim 20 weken zijn we naar Florida gegaan en kon ik daar heerlijk shoppen en ook de kamer kon ik een roze tint geven.melanie

Favoriete uitstapjes

Mijn favoriete uitstapje met Danie; verschillende dingen vinden wij leuk om te doen. Zo zei ze een aantal weken geleden zomaar achterop de fiets: ik wil de baby eendjes voeren en vasthouden. Dus dat zijn we toen gaan doen. Ze genoot daar heel erg van. Wij noemen Danie thuis altijd onze dr. Doolittle. ZIj houdt zoveel van dieren. Wij hebben een jaarabonnement genomen op Hoenderdael, een leuk dierenpark in onze omgeving waar zij oa alpaca’s een aapjes kan voeren. prachtig vindt ze dat.
Maar ook het Nijntje museum, Disneyland parijs, Sprookjes wonderland, Monkeytown en gewoon een middagje shoppen samen vindt ze fantastisch. Ze begint een eigen smaak te krijgen en kwam met een rieten hoedje aangelopen in de H&M. We hebben deze gekocht en daardoor draagt ze hem nu heel graag en regelmatig.melanie

Slapen

Hou je een schema aan wat betreft slapen?
Danie gaat altijd rond 19.30uur naar bed en slaapt dan tot ongeveer 0800 uur. Wij boffen enorm met haar, als baby sliep zij vrijwel meteen door en nog steeds is zij dus wel een slaapkop. Sinds 2 maanden heeft zij een peuterbed. Ik was zelf nog in twijfel tussen een huisjesbed of tipi tot wij voor een ander doeleinde een meubelzaak binnen liepen en daar een knalroze hello kitty bed in de vorm van een auto vooraan in de winkel stond. Danie was op slag verliefd, ze riep continu dat hij echt heel mooi was en zij hier graag in wilde slapen. Het roze monster is mee naar huis gegaan en ze is er dolgelukkig mee. Als ze sochtends wakker wordt klopt ze aan de binnenkant van haar eigen deur met de vraag of ze naar buiten mag komen.Melanie

Tips voor toekomstige ouders

Een tip van mijn kraamhulp was: plaats een noodpakketje in de auto. (luiers, hydrofiel luier, billendoekjes, rompertje) Je weet nooit of je auto pech krijgt. In mijn geval liet niet de auto maar gewoon mijn organisatie me in de steek en ben ik weleens de luiertas vergeten. Was ik toch blij dat we dit standaard hadden!

 

Fotocredits: Melanie