We zitten midden in de week tegen het pesten. Iets waar ik ook heel graag aandacht aan besteedt op mijn blog. Niet omdat het leuk of interessant is, maar helaas nog veel te veel voorkomt. Ben jij zelf gepest of ken je iemand die gepest is? 

De week tegen het pesten

Dit jaar is het thema van de ‘online pesten’. Er worden diverse activiteiten georganiseerd om dit onder de aandacht te brengen. Ook op de website van School en Veiligheid worden er tips tegen pesten gegeven. Een actieve samenwerking tussen ouders, leerlingen en medewerkers van school is hierbij essentieel.De week tegen pesten
Wellicht heb je al in het nieuws voorbij zien komen dat er in Amsterdam een ‘anti-pest- rechtbank’ is opgericht. Deze rechtbank wordt gedraaid door jongeren die proberen het pestgedrag aan te pakken. De pesters moeten voorkomen en de school hoopt via deze manier bewustwording te creëren en hiermee het pesten te doen afnemen.

Zelf vond ik dit een heel mooi initiatief. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de pesters helemaal niet door hebben wat voor schade zij aanrichten. En daarnaast denk ik dat het goed is dat leeftijdsgenoten ze hierop aanspreken en niet volwassenen met een wijzend vingertje.

Spel Wij zijn LIT

Tijdens de start van de ‘Week Tegen Pesten’ lanceerde de KRO-NCRV in aanwezigheid van 300 leerlingen de online game ‘Wij zijn LIT’. ‘Wij zijn LIT’ is een game waarin jongeren online in gesprek gaan en pestsituaties meemaken in een fictieve groepsapp. Bij de game is lesmateriaal voor scholen ontwikkeld door Stichting Kikid. Ik ben heel benieuwd of de school van jouw kids het pesten ook onder de aandacht brengt en wat het beleid hierin is?

Film over pesters

Wat pesten met iemand doet… ?#weektegenpesten eo.nl/antipestclub

Geplaatst door Evangelische Omroep (EO) op Maandag 18 september 2017

 

Ben jij zelf gepest of jouw kinderen? Of heb je dit van dichtbij meegemaakt?