Het is maandag en dat betekent weer een leuke binnenkijker. Vandaag deelt Melissa de kamer van haar Isa-Mae. Ze deelt hoe ze de kamer heeft samengesteld, waar haar favoriete items vandaan komen en meer.

Even voorstellen: Melissa mama van Isa-Mae

Ik ben Melissa, trotse mama van Isa-Mae. Samen met mijn hubby wonen we samen in Duiven. Mijn man en ik hebben dit huis 2,5 jaar geleden gekocht en er hoefde gelukkig niet veel aan te gebeuren op een behangetje en een verfje na. In die 2,5 jaar tijd is er veel gebeurd. We zijn verloofd, getrouwd en 12 mei dit jaar is onze mooie kleine Isa-Mae geboren.

De voorbereiding

Toen we er eenmaal achter kwamen dat er een klein mensje in mijn buik zat, kon ik niet wachten om de babykamer ready-steady te maken en heb dan ook onwijs veel op Pinterest rondgesnuffeld. Daar kan ik heel lang zoet mee zijn, zoveel te zien!
Ik was er al snel achter hoe het er allemaal uit moest gaan zien. Gelukkig heeft mijn man dezelfde smaak als ik, dus we waren er ook snel uit. Veel wit, hout, lekker clean en zwarte accenten. We kregen dan wel een meisje, maar het mocht best een beetje een stoer kamertje worden zonder al te veel truttige dingetjes. Daar hou ik persoonlijk niet zo van. 

Het behang

Ik ben uren op zoek geweest naar het behangetje wat ik in mijn hoofd had. Makkelijk was het niet, het was ook net op het nippertje (laatste twee rollen die op voorraad waren, en dan maar hopen dat we het muurtje daarmee vol kregen), maar toen het er eenmaal op zat was ik blij dat ik zolang had gezocht en niet voor iets anders ben gegaan. Precies zoals ik het in mijn hoofd had bedacht.
Ook wilde ik graag wimpertjes op de muur hebben. Lucky me is mijn man cad/cam programmeur en heeft hij ze op zijn werk getekend en vervolgens deed de machine de rest van het werk. Verfje eroverheen en klaar! Ik heb ze boven de commode gehangen. Goede plek ook, want Isa-Mae kijkt er graag naar als haar luiertje wordt verschoond. 
Dan de stoel. Er moest en zou een stoel komen, waar we lekker in konden kruipen en konden kijken naar ons meisje als ze ligt te slapen. Ze slaapt nu nog in haar wiegje bij ons op de kamer, maar er word wel flink getut en geknuffeld in de stoel. Buiten dat is het een prima plekje om elke maand een foto’tje te maken van madame.
We hadden besloten dat het bedje en de commode niet al te duur moesten zijn. Laten we eerlijk zijn; de spulletjes die je allemaal nodig hebt voor een kleine, zijn bij elkaar al duur genoeg. Dus haar ledikantje komt van Ikea, helemaal prima! De commode hebben we via Marktplaats gekocht en hebben we zelf opgeknapt met een verfje en deurknopjes.

Tips voor toekomstige ouders

Mijn tip is maak het niet al te gek. Het hoeft allemaal niet heel duur te zijn en het is ook heel leuk om tweedehands meubeltjes een nieuw leven te geven. Je hoeft ook niet alles bij een winkel te kopen, des te leuker juist om iets moois te creëeren met spulletjes die je overal en nergens vandaan hebt (misschien eens bij opa en oma de zolder op?). En als laatste zou ik zeggen: accessoires. Dan heb ik het niet per se over knuffels, maar denk aan lijstjes, plankjes, plantjes, noem maar op. Maak ook dat niet te gek, maar het maakt het kamertje wel af! 
Fotocredits: Melissa