Goedemorgen! Tijd voor een nieuwe binnenkijker. En wat voor één! We tonen je een kamer met een fantastische opgepimpte commode, perfecte kleurencombinaties en oog voor detail. Kortom, weer een prachtige kamer om je te inspireren. Ik ben erg blij dat Lotje vandaag haar kamer deelt! 

Even voorstellen: Mom Lotje

Ik ben Lotje, 31 jaar en sinds 26 mei mama van June. Naast mijn job als retail marketeer heb ik mijn eigen fotografiebedrijf, Lotshots. Ik fotografeer baby’s, bruiloften en andere leuke gebeurtenissen. Verder doe ik aan klassiek ballet (ja echt) en vind ik het heerlijk om tijd met vriendinnen door te brengen (het liefst met wijntjes, biertjes en lekker eten). Al bijna 8 jaar ben ik met mijn man Ruben en samen wonen we in een heerlijk huis in Ede (Waar? Ja, Ede. Een pittoresk dorpje in de Veluwe, tussen Arnhem en Utrecht in).

>> LEES OOK: Me time

Zwanger

Na vier jaar inspiratie opdoen en wachten, was ik dan eindelijk zwanger. Ik stond te popelen om een kamertje te maken. Met bijna 20 weken was het dan zover. Ik had via Pinterest al wat kamertjes in mijn borden opgeslagen en samen met mijn vader en broer gingen we aan de slag. Ik wilde een neutrale kamer, omdat ik niet van het hele roze of blauwe was. Met witte vloer, want dat is natuurlijk mooi voor fotografie. Een bednest als wiegje was ook een must. Die wilde ik al zoooo lang! Dus extra groot was de verrassing toen we deze voor Sinterklaas kregen van mijn ouders. Verder wilde ik wat roze details, dus ging ik op zoek naar een Perzisch tapijt in het roze. Wat een zoektocht!

Marktplaats

Dagen zat ik op Marktplaats (Wist je dat je nu ook zoekopdrachten kunt opslaan en ze je op de hoogte kunnen houden van je zoekopdracht? Dat was toen nog niet, maar is ideaal!). Na lang zoeken vond ik er uiteindelijk eentje in Halfweg. En de prijs was maar 50 euro, dus super!

Verder wilde ik heel graag een oude commode. Ook die zoektocht heeft vele uren en frustratie gekost. Ik liet iedereen weten waarnaar ik opzoek was en na een hele tijd belde een vriendin van mijn moeder. Ze had er eentje gezien in Utrecht voor 65 euro, bij een vintage winkel. Meteen de volgende dag zat ik in de auto en natuurlijk nam ik hem mee. Er was maar één probleempje: hij was knalroze. Schuren, verven en nog een keer verven en de commode zag er al stukken beter uit (met dank aan mijn vader). Toen kwamen er nog nieuwe leren greepjes op en klaar!

Oude elementen

Ook wilden we graag wat oude elementen in de kamer. Zo stond er een leren stoel die van de ouders van Ruben is geweest en een kledingkast van de overgrootopa van Ruben. Dat maakt het extra bijzonder. Helaas zit er geen hanggedeelte in de kast. Op een sample sale van Costes vond ik echter een houten trap. Ideaal om wat kleding op de hangen!

Met 25 weken zwangerschap kochten we twee spiegels voor aan de muur en de kamer was af. Niet wetende dat we enkele weken later een huis zouden gaan kopen en June maar 3 weken op dit mooie kamertje zou slapen …

>> LEES OOK: OOTD Girls

Lijnen

In het nieuwe huis kreeg June een kleinere kamer en kon ik weer opnieuw beginnen. Ik wist al dat ik iets met lijnen wilde doen. Maar wat? En iets meer roze was toch ook wel leuk … De commode ging mee en de kledingkast ook. Maar helaas paste de leren stoel niet meer. Deze staat nu dus in de woonkamer. Wel heb ik hele fijne herinneringen aan de voedingsmomenten in deze stoel, gelukkig.

Old pink

Omdat ik toch wat meer een meidenkamer wilde, heb ik voor de ‘old pink’ verf van VT wonen gekozen, in combinatie met ‘light grey’. Heel handig: VT wonen heeft ook testers. Deze zijn een stuk goedkoper en ideaal voor kleinere oppervlaktes.

Eerst heb ik met afplaktape banen gemaakt. Ik heb het roze de hoek om laten komen voor het diepte-effect. Nadat ik beide kleuren erop had zitten, heb ik het laatste vlak beplakt met ronde muurstickers. De oude meubels erin en klaar.

Roomblush

Verder heb ik de kamer natuurlijk nog iets meer aangekleed met een leuk aankleedkussen van Roomblush, mooie knuffeltjes en een bedje. We hebben gekozen voor een goedkoper bed van Ikea (omdat ik deze ook heel mooi vond en er echt niet uit kwam) met een wat duurder matras (Aerosleep).
Door de oude ramen vind ik het een hele knusse kamer geworden. Nu nog hopen dat June er snel gaat doorslapen! 😉
>> Sinds kort zijn wij met Onlinelifestylemagazine ook actief op Pinterest. Leuk als je ons hier ook volgt!
Fotocredits: Lotje