Yeah! Het is maandag en dat betekent dat een van mijn favoriete topics online komt, namelijk ‘Een kijkje in de kamer van..”. Deze week deelt Lonneke de kamer van haar zoontje Pim. Zij wonen in een prachtig jaren 30 huis en hun favoriete kamer is de kamer van Pim. Lees mee, kijk en laat je inspireren! Eerst stelt Lonneke zich graag aan ons voor.

Eerst even voorstellen: mom Lonneke, moeder van Pim

Ik ben Lonneke en ik woon samen met mijn man Erwin en zoontje Pim (van nét 1 jaar) in de mooie achterhoek. Deze paps en mams deden alles in 1 jaar; geregistreerd partnerschap, een huis laten bouwen én zwanger worden… zucht ? best veel, maar achteraf gezien écht een heel bijzonder jaar.babykamer van Pim

Het fijne van zelf bouwen, is natuurlijk wel dat je alles zelf kunt bepalen (helaas kan dat ook wel een nadeel zijn, lees: twijfels twijfels twijfels / keuzes keuzes keuzes). Het werd uiteindelijk een huis in jaren 30 stijl en we kozen voor 3 ruime slaapkamers op de eerste verdieping, met stoere paneeldeuren en veel licht. Één daarvan is het kamertje van onze Pim.babykamer Pim

De kamer van Pim

Het kamertje van Pim is voor mij het fijnste kamertje in dit huis. Ik word er echt gelukkig van als ik Pim’s domeintje binnenstap. Dat gevoel ontstond al in mijn zwangerschap, toen ik natuurlijk al druk was met het stylen, of gewoon in de oude schommelstoel van mijn oma neerplofte en me probeerde voor te stellen dat er over een tijdje een klein mini mensje in het ledikant zou liggen…babykamer van Pim

De lichte kleuren

Waar ik heel blij mee ben, zijn de lichte kleuren combinaties, het wit, kleur RAL 9010 ( niet té wit en dus een mooie warme witte kleur) en het oud mint groene (Early Dew van Flexa). Dit in combi met lieve accessoires die deels zelf zijn gemaakt en het warme hout, vind ik goed bij elkaar passen.babykamer van Pim

Waar haalde je jouw inspiratie vandaan?

De inspiratie heb ik destijds bij Pinterest opgedaan, want toen had ik (wat ik me nu niet meer kan voorstellen!) nog geen Instagram. (Misschien maar goed ook trouwens, want dan was ik helemaal losgeslagen… ?).babykamer PimIk had bepaalde items voor ogen die ik persé in de babykamer wilde, zoals de oude schommelstoel van mijn oma en de stoere knopen van HK-Living die ik tegenkwam bij Barink Wonen in Borculo. Rondom deze items probeerde ik een stijltje te creëren met behulp van Pinterest.babykamer van Pim

Wanneer je het geslacht nog niet weet..

Omdat wij niet wisten of we een jongetje of meisje zouden krijgen, leek me oud-mintgroen een mooie kleur voor beide. Ik vond al snel de kleur Saffire van Koeka prachtig, en ik wist direct “dit moet het worden”. Gelukkig was ik daarin eens géén twijfelkont. De kleur Early Dew, op de muur, past perfect bij deze lijn van Koeka.Babykamer Pim

Schommelstoel

Trots ben ik vooral op mijn vader, die al mijn wilde ideeën in een handomdraai realiseert. Early Dew op de schommelstoel? “Doen we even schat”. Kleine houten decoratie huisjes zagen, schuren en opschilderen? “Natuurlijk”, waarna mijn moeder ze weer leuk inpakt voor in het 10 dagen pakketje wat ik van ze kreeg in de kraamweek. Zelfgemaakt, of zelf gepimpte items, maken een kamertje eigen, vind ik.babykamer Pim

De kaarten

In de oude binnenstad van Deventer kwam ik in één van die gezellige straatjes daar, 2 super lieve kaarten tegen van “kaarten van Tjitske” met daarop een konijn en een hertje. Deze moesten zeker in de babykamer komen en zo ontstond het idee om deze lieve diertjes aan een houten kralenketting te hangen (gevonden bij Loods 5). De ketting heb ik boven het stoere kledingkastje (van Karwei) gehangen.babykamer Pim

Favoriete shops

Eén van mijn favoriete online shop adresjes is Mevrouw Aardbei. Van kinderkamer accessoires tot speelgoed, ik kan er altijd wel wat vinden. Overigens ook erg handig voor inspiratie omtrent je baby’s eerste verjaardag!babykamer PimKleine accessoires zoals het konijntje (wat tevens ook een nachtlampje is) vond ik daar.
Toen ik daarna nog het uilenlampje tegen het lijf liep van Xenos vormden al die lieve bosdiertjes een leuk geheel in het kamertje. Hoe toepasselijk ook, dat ik op marktplaats houten laddertjes vond, die een oude man zelf maakte van hout uit het bos achter zijn boerderij. Het lichtsnoer van Cotton Ball Lights slingerde ik erom heen en maakt het geheel zo gezellig!babykamer Pim

Zusssie

Het merk Zusss heeft ook een leuke kinderlijn genaamd “Zusssie”. Zij hebben accessoires in neutrale kleuren die heel goed passen in een babykamer. Zo vond ik het kussentje met “Kusje” erg mooi voor in de schommelstoel.babykamer van Pim

Tips voor aanstaande ouders

Natuurlijk heb ik nog goede tips voor aanstaande mama’s en papa’s. De ladekast “Hemnes” van Ikea is ideaal om te gebruiken als commode. Het aankleedkussen past er prima op en aan weerszijden is er genoeg ruimte voor een lampje of een handig mandje waar verzorgingsproducten in kunnen. Ook zitten er genoeg lades in, die ik gebruik voor hydrofiele doeken (waar je er, geloof me, écht genoeg van nodig zult hebben), luiers + billendoekjes, de navul verpakkingen van de tommy-tippy prullenbak (ideaal ding) en lakens/dekentjes/moltons). Ik kan alles er makkelijk in kwijt!babykamer PimIk zou ook zeker een fijne (schommel)stoel in het kamertje plaatsen als daar ruimte voor is. ’s Nachts, als je kleintje wakker wordt, om te troosten of te voeden. Of wanneer je kleintje ouder is, om in voor te lezen. Heerlijk toch, zo schommelend door een avontuur heen voorgelezen worden? Pim wordt er in ieder geval lekker doezelig van.

Vind je het leuk om inspiratie op te doen van mijn Instagram account, volg me dan onder de naam “thuis_bij_lon” of klik hier!

Heel veel plezier met het stylen van het kamertje!

Liefs, Lonneke