De zon is flink in aantocht en de bruiloften en tuinfeesten zijn vol aan de gang. Hoog tijd voor een dosis feest-decoratie inspiratie! In al mijn enthousiasme heb ik de styling van een groot verjaardagsfeest op mij genomen. Super leuk, maar waar ik mij op interieurgebied als een vis in het water voel, was dit weer iets nieuws. Ik deel graag het resultaat met jullie en zorg voor inspiratie bij het vinden deze accessoires. 

styling feestHet idee voor styling

De styling verzorgen van verjaardagen, dat is iets nieuws voor mij maar wat is dat leuk! Deze verjaardag moest fantastisch worden, want het was er niet zomaar één. Het is de 80ste verjaardag van mijn opa.
Een paar maandjes geleden gaven zij (mijn opa en oma) aan dit groots te willen vieren. Hoe en waar wisten zij nog niet. Bij hen thuis was wat veel van het goede en een zaaltje huren vond mijn opa wat onpersoonlijk. Mijn ouders stelden toen voor het bij hen thuis te doen, maar 60 man in je huis is toch niet niets. De catering werd geregeld en al snel was de lijst met dranken gemaakt. Er miste echter nog 1 ding, de styling.

Dankbaar

Tijdens een borreltje hadden wij het over het feest en ik raakte meteen enthousiast, “ik zorg voor de organisatie en de styling!” stelde ik voor. Ik hoorde het mijzelf zeggen en vroeg mij direct af waarom ik dit zei. Ach, ik ben zo gek op ze en ben zo dankbaar dat ik ze (helemaal op deze manier) nog heb. Ze mogen zelfs hun achter kleinkind (mijn dochter Lily) nog meemaken, dat schept zo’n lieve band. Dan maar iets harder werken, ik wilde dit heel graag voor ze doen!


styling feest

Twinning

Omdat het zo’n groot feest zou worden wilde ik niet alleen dat de styling er goed uit zou zien, maar ook wij. Sinds vorig jaar ben ik verliefd op de Girls collectie van de Steps. Nu Lily (eindelijk) maat 92 heeft moest zij er aan geloven. En dat wilde ze maar wat graag. Met een feestjurk alleen waren we er niet, mijn oma heeft deze ingekort en heeft deze zelfs voorzien van een extra petticoat. En omdat ze deze jurken zowel voor dochter als mama hebben kon ik natuurlijk niet achter blijven. Ook die voor mij moest iets vermaakt worden, dus op deze manier konden we elkaar mooi aan het werk zetten. Het feest was niet ter ere van ons, maar met een groot ontvangst kwamen wij de trap af!

Voorbereiding

Ter voorbereiding van een groot huwelijk waar ik volgend jaar de styling mag gaan doen leek mij deze gelegenheid perfect om alvast in de stemming te komen. Omdat ik de styling van een huwelijk en verjaardagsfeest wel echt even anders zijn ben ik meteen al om mij heen gaan kijken en spullen gaan verzamelen. Kleuren die momenteel (vooral voor bruiloften) het goed doen zijn perzik en mint, dit in combinatie met veel wit is prachtig. Dit uitgangspunt wilde ik gebruiken voor de dit feest. Omdat het trouwseizoen al helemaal bezig is zijn er gelukkig genoeg adresjes te vinden. Heel handig omdat je dan alles kant en klaar kunt aanschaffen en direct gebruiken. Toch houd ik er altijd van een extra Finishing Touch te geven.

styling feest

Grafisch

Met een basiskennis wat betreft het grafische vak kom ik aardig uit de voeten maar ik ben geen grafisch ontwerper. Mijn zusje is dit wel (fijn!) en helpt mij vaak met het opmaken van grafische ontwerpen. Ik lever de ideeën aan, zij voert ze uit en samen passen we het aan waar nodig. Super handig, op deze manier kan ik met haar bestand weer aan de slag. Zo heb ik deze stijl overal doorgevoerd en zowel de kleuren als de stijl lopen naadloos in elkaar over.

styling uitnodiging 1

Bestellingen

Het feest is gevierd op een zondag, prima zal je denken. Maar toen ik heliumballonnen wilde bestellen vond ik dit toch wat minder leuk. Heliumballonnen doen het gemiddeld 5 tot 7 uur. Zaterdag middag een zooitje ballonnen halen ging hem niet worden. Er bestaat een middeltje (High – Float gel) dat ervoor zorgt dat ze langer in de lucht blijven. Ook bestaan er bezorgers van feestartikelen. Maar omdat ik een klein aantal ballonnen wilde, werden de bezorgkosten hiervan hoger dan de ballonnen zelf. De oude tip was een heliumtank(je) aanschaffen. Ik kan je zeggen, TOP! Mijn keuze ging voor een tank voor 30 ballonnen van nog geen 30 euro, 3 kleuren ballonnen erbij en ze lekker op de dag zelf opblazen. Ik heb hem besteld bij de Partywinkel in Nieuw Vennep. Om 22.00 ’s avonds besteld en hij was de volgende ochtend al binnen!

styling entree

Must have

Tapkannen met heerlijke dranken konden natuurlijk niet ontbreken. Deze heb ik gevonden bij Blokker. Het leuke aan deze kannen is dat ze niet alleen lekker groot (4 liter!) zijn, maar ze hebben ook een fruit infruser, heerlijk voor vers fruit! Ik heb deze kannen gevuld met sangria (rode, en een rosé variant) en een non alcoholische mint-citroen water. Een succes! Ze zijn niet alleen handig voor verjaardagen, maar op een warme zomerdag zal ik ook flink gaan tappen uit deze kannen.

styling feest
Altijd handig

Omdat ik zo’n perfectionist ben moest ik natuurlijk ook speciale glaasjes hebben. Omdat mijn dochtertje Lily gek was op potjes babyvoeding hebben wij er behoorlijk wat versleten. Onder het mom van “altijd handig” heb ik steeds deze glazen potjes bewaard, en of ze handig waren! Ik heb de potjes voorzien van een zelf gemaakt kaartje in hetzelfde thema. Mocht je een kaartje willen maar ben je wat minder handig, vergelijkbare kaartjes zijn tegenwoordig overal te vinden. Zelfs bij Bol.com bijvoorbeeld! Je schrijft er iets leuks op, hangt ze aan een touwtje of lintje, feestelijk rietje erin en klaar! Deze rietjes komen bij de Hema vandaan, zijn van papier en worden niet snel zacht.

styling feest glaasjes

Ouderwets

“Gipskruit? Nee dat is zo uit de mode, dat hebben wij niet meer hoor”. Dit en nog vele andere antwoorden hoorde ik voorbijkomen toen ik bij diverse bloemisten bloemen willen halen voor mijn vaasjes. Na lang zoeken toch gelukt, want (vast heel herkenbaar) als ik iets in mijn hoofd heb ga ik door tot ik het gevonden heb. Deze vaasjes zijn lege pasta potten, deze heb ik qua styling voorzien van een eenvoudige decoratie.

styling feest

Hergebruik

Meedenkend met het feit dat de jarige natuurlijk enorm verwend gaat worden moest er een plekje komen voor alle cadeaus. Een grote oude fruitkist leent zich hier perfect voor. Ik heb hem aangekleed met een slinger van een jute vlaggetjes. Deze vlaggetjes heb ik gemaakt van jute van de Sinterklaas zakken die ik nog op zolder had liggen. Met witte verf schilder je hier letters op en maak je ze vast aan een touw of koortje. Je kunt de vlaggetjes ook kopen, bijvoorbeeld bij PartyDeco. Dit is een website waar ze sowieso hele leuke dingen hebben voor alles wat betreft bruiloften, feesten e.d.

styling

Finishing Touch

En zelfs het toilet moest er aan geloven. Iets kleins en grappigs wat je deed beseffen hoe lang 80 jaar eigenlijk is. 2.524.694.400 seconden, dat is echt heel erg lang!

styling feest 9

Een feest om nooit te vergeten, dat moest het worden. En dat is gelukt, waanzinnig goed gelukt!

Liefs Lisa

Fotocredits: Lisa

2 Comments on Inspiratie: styling van een feest

  1. Styling ten top
    Wij mochten hierbij aanwezig zijn. Niets dan lof over de gezellige aankleding en de organisatie. Perfectie ten top

Comments are closed.