Webshops schieten als paddenstoelen de grond uit. Maar hoe leuk is het als je allemaal leuke webshops bij elkaar hebt? Demico Kids is zo’n conceptstore. Hier vindt je namelijk 40 webshops onder een dak. Kortom al je favoriete shops bij elkaar. 

Ik was razend benieuwd naar dit concept en mocht Isabel, de eigenaresse, het hemd van het lijf vragen.

Demico Kids

Met welke gedachten ben je Demico Kids gestart?
Ik merk dat er veel behoefte is aan samenwerken tussen webshops het is best moeilijk om op te boxen tegen grotere shops / merken. Als je samenwerkt is het vaak veel leuker maar je bent ook sterker! Een conceptstore is daar ideaal voor, verschillende producten kunnen gecombineerd worden zonder steeds bijkomende verzendkosten. En alles ligt op voorraad en kan dus meteen worden verzonden.Q&A Demico Kids

Ambities

Wanneer besefte je dat je deze ambities had?
Ik heb zelf meerdere webshops gehad. Ik vind het promoten en het verkopen ontzettend leuk maar in mijn webshops verkocht ik alleen maar handgemaakte artikelen. Voor mij als chronisch zieke mama met drie kinderen niet altijd even handig dus heb ik deze verkocht. Maar mijn creatieve brein en ondernemersbloed blijft toch gaan. Ik bedacht dat dit een heel tof concept was maar ook past bij mij. Ook kan ik beter mijn tijd indelen en ben niet heel de dag alles aan het maken en helemaal kapot aan het einde van de dag. En als de kinderen uit school komen ben ik er voor ze.Q&A Demico Kids

Hoe ben je aan je naam gekomen?
DEMICO zijn de eerste twee letters van mijn drie kinderen (Dean, Miley en Cooper)

Collectie

Hoe heb je de collectie samengesteld?
Gelukkig hoef ik dat niet zelf te doen, ik werk samen met inmiddels meer dan 50 webshops. Zij bepalen zelf (in overleg met mij om zo dubbel aanbod te voorkomen) wat online komt.

Ik heb zelf ook een kleine eigen collectie met de artikelen die ik al verkocht in mijn andere webshop From Wood with Love namelijk de bekende houten speelgoed camera’s en de babygroeikaarten voor in de zwangerschap en baby’s eerste jaar. Ik wilde graag unieke kaarten en zwart wit kom ik al veel tegen dus bedacht: krijtbord, toch monochroom maar net even anders. Inmiddels zijn er ook kaarten en ons unieke schoolfotoboek en binnenkort een nieuw boek!Q&A Demico Kids

Meest verkochte item

Wat is het meest verkochte item?
Momenteel mijn eigen schoolfotoboek. Ik kan het zelfs niet bijbenen met het bestellen dus hij blijft maar als pre order staan. Maar goed dan genieten de mensen meteen van een leuke korting dus met een beetje geduld wint iedereen.Q&A Demico Kids

Meest recent, toegevoegde item

Kan je wat vertellen over het meest recent, toegevoegde item?
In ons schoolfotoboek kun je alle schoolfoto’s van je kind kwijt, in plaats zwervend door het huis in envelopjes of in de kast. Het is een mooi hardcover boekwerk met plaats voor 12 groepen (dus vanaf de Peuterspeelzaal tot en met groep 8 en twee extra). Je kunt voorin alle kleine pasfoto’s kwijt om te zien hoe je kleine groeit, en in elk jaar past er een portretfoto en je klassenfoto in. Natuurlijk is er ook ruimte om een stukje te schrijven door je meester of juf of zelf wat te schrijven, deze ruimte heb ik niet ingevuld om met je eigen creativiteit een uniek boek te maken wat ontzettend leuk is voor later! Natuurlijk in onze bekende krijtbord ontwerp, helemaal vintage straks met al die digiborden 😉Demico Kids

Collectie Demico Kids

Wat kan je in vogelvlucht vertellen over jouw collectie?
Mijn eigen collectie kenmerkt zich duidelijk in de krijtbord look (al zou ik ook wel wat graag met een kleurtje willen doen) ik houd altijd wel van dingen met een knipoog zoals onze kaart “My Mom’s Instagram is cooler than yours” niemand meent dat natuurlijk maar ik vind zoiets wel grappig, we hebben er inmiddels ook rompertjes van.

Onze houten camera’s doen het altijd goed en zijn in diverse kleuren leverbaar, ze zijn uniek doordat de lens en knopje bovenop echt kunnen draaien en wij deze kunnen personaliseren met je naam! En natuurlijk helemaal gemaakt van veilige materialen (hout wat niet splintert bijvoorbeeld).

Favoriete item

Wat is jouw favoriete item (uit de shop)
Van mezelf toch wel de babygroeikaarten, ik vind deze nog steeds erg leuk en handig. Andere merken die ik zelf erg leuk vind zijn Boefjes en Bijtjes, Oh My Goody, Huusje, Chewies and More, Diniemini, Suede Design, Ma-ciel, Vantes, Tiny Little Cactus, okay laat maar ik kan niet kiezen haha

Hoe groot is inmiddels je bereik?
Geen idee, op dit moment nog niet zo natuurlijk, we zijn pas net anderhalve maand open, we hebben net geen 2000 volgers op Instagram en maar een paar honderd op Facebook. Toch zie ik wel een stijgende lijn, mensen moeten ook altijd even kat uit de boom kijken en je naam een paar keer horen vallen. Er kan bij ons veilig worden besteld en betaald, we dragen een Webwinkelkeur, mensen kunnen recensies achterlaten, we verkopen een deel van onze eigen collectie ook op Bol.com.Q&A Demico Kids

Inspiratie

Waar wordt je door geïnspireerd?
Door mijn kinderen en ben zelf soms nog een groot kind dus dat maakt het makkelijker.

Toekomstplannen

Wat zijn je toekomstplannen omtrent de winkel/webshop?
We moeten nog enorm groeien natuurlijk, het liefst zou ik een stenen winkel willen hebben of dat haalbaar is moeten we kijken, misschien wanneer de jongste ook op school zit? Ik wil nog graag naar de 9 maanden beurs een keer, ik doe dingen niet altijd perse omdat het verstandig is of zo “hoort” maar echt omdat ik gewoon iets tof vind of altijd al eens gedaan wilde hebben. Ik ben bezig met leuke nieuwe samenwerkingen en nieuwe producten en langzaamaan groeien we lekker door.

Dromen

Wat zijn je dromen?
Het lijkt mij ontzettend leuk om een kinderboekje uit te brengen en deze op te dragen aan mijn drie kinderen, hun zijn mijn alles! Op de eerste plek ben ik altijd mama en daarna pas ondernemer, veel mensen vinden dat raar en niet ambitieus genoeg. Maar ik haal juist mijn energie en ideeën hieruit dus zonder hun ook geen webshop, het gaat allemaal om balans!

Onderscheiding

Waarmee onderscheid Demico Kids zich ten opzichte van andere webshops?
Onze shop bestaat echt door de andere ondernemers die ontzettend hard werken om de leukste spullen op de markt te brengen die ik dan mag verkopen, tof toch?
Mijn eigen collectie vind ik heel leuk maar vind het vooral leuk om samen te werken en andere shops te helpen zoals hun ook weer bij mij doen (cirkeltje rond!)Demico Kids

Leukste ervaring

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt in je carrière?
Ik denk dat mijn boek uitverkocht was binnen nog geen twee dagen terwijl ik voor mijn gevoel best groot had ingekocht. Daar hebben we hier thuis wel een klein feestje om gehad hoor dat mensen een product van mij zo leuk vinden. Ik vind ik echt te gek!

Leukste reactie

Wat is de leukste reactie die je van een klant hebt gekregen?
Ik vind het altijd fijn als mensen het gevoel hebben met een persoon te hebben gesproken in plaats van een bedrijf. Het persoonlijke aspect is soms best moeilijk te onderhouden als je druk bent maar vind ik zelf erg fijn. Dus wanneer mensen zeggen dat ze zo fijn geholpen zijn dan is dat voor mij heel belangrijk. Je kan helaas nooit iedereen blij maken heb ik wel geleerd. Bij mijn vorige webshop had je soms klanten die boos werden dat hun bestelling niet de volgende dag (terwijl de normale levertijd 3-5 werkdagen was) er was. Er werd dan soms heel naar commentaar achterlaten. Ik werkte vaak 70/80 uur in de week en trok me dat echt persoonlijk aan. Ik kan dat heel moeilijk loslaten. Het voelt als een persoonlijk aanval omdat in alles wat ik doe leg ik mijn hart en ziel. Helaas kan je daarmee nooit iedereen blij maken.

Winactie

Goed nieuws want in samenwerking met Demico Kids mogen wij het populaire schoolfotoboek weggeven.Q&A Demico Kids

Hoe maak je kans?
– Like onze facebookpagina
– Like het bericht op Facebook
– Laat in een reactie weten waarom jij kans wilt maken.
– Delen vergroot je winkans

8 Comments on Q&A met Demico kids

  1. Dat vind ik nou eens een leuke winactie. Super leuk en waardevol om dit voor mijn dochter te maken. Doe graag mee.

  2. Wat leuk! Mijn zoontje gaat bijna naar school, echt leuk om hier straks alle foto’s in te doen. Ik vind de stijl ook erg mooi.

  3. Lijkt me erg leuk voor de schoolfoto’s van mijn dochtertje. Ze zit nog op het kinderdagverblijf maar ook daar komt ieder jaar de schoolfotograaf.

  4. Dat is echt een gat in de markt! Ik heb nog nooit zo’n boeken gezien maar ze zijn sowieso zooo handig! Ik heb mijn eigen klasfoto’s her en der los in fotoboeken zitten maar het zou veel toffer zijn mocht ik voor mijn kleintje een speciaal boek hebben waarin alles zo gemakkelijk geordend kan worden! 😀

  5. Wat een mooie prijs ik doe graag mee voor mijn zoontje.

  6. Zo leuk! Mijn dochtertje heeft dit jaar haar eerste schoolfoto´s gekregen, en het zou geweldig zijn om deze zo te bundelen.

  7. Gaaf voor Gijs! Hij zit sinds februari op school en vorige week hebben ze voor het eerst schoolfoto’s gemaakt. Dit leuke boek zou hier dus goed van pas komen.

Comments are closed.