Koken met kinderen is hartstikke leerzaam en gezellig. Om deze reden zijn wij tijdens de lockdown regelmatig in de keuken te vinden. Olivia maakt graag salades maar ook een cake of simpele taart is voor haar een feestje om te maken. En het leuke is, vaak staan de kinderkookboeken boordevol simpele gerechten. Leuk om ze zelf aan de slag te laten gaan of om samen op te pakken. Vandaag delen we bij Kinderfavorites onze favorieten.

Kinderkookboeken

We trappen het rijtje favorieten af met ’t Waanzinnige kookboek. Dit kookboek is speciaal geschreven om samen te koken. Krijgen jullie er al een beetje zin in? Wij in ieder geval wel! Er moet immers ook ontspannen worden tussen de thuisstudie door! Lees snel verder wat voor leuks we nog meer hebben geselecteerd.

Kinderkookboeken #1 Fien en Teun kookboek, de lekkerste gerecht voor kinderen

Kookboek Fien & Teun

(Klik hier voor meer informatie over het kookboek)

Dit superleuke kookboek van Fien & Teun (4+) staat boordevol typisch Hollandse recepten én verhalen. Hiermee ook super leuk om met opa en/of oma aan de slag te gaan. Met duidelijke stap-voor-stap-instructies. Fien en Teun duiken de keuken in om samen met papa en mama typisch Nederlandse gerechten te maken. Van boerenkool met worst, vegetarische hutspot tot frietjes met appelmoes. En natuurlijk pannenkoeken, pindakaas, kruidnoten en nog veel meer. In dit superleuke kookboek voor kinderen vind je naast gezellige voorleesverhalen de leukste en lekkerste oer-Hollandse recepten om samen met kinderen te maken – én op te eten natuurlijk!

Kinderkookboeken #2 ’t Waanzinnige kookboek door Hugo Kennis & Mark Haayemt waanzinnen kookboek door Hugo kennis & Mark Haayema

(Klik hier voor meer informatie over het kookboek)

In het kookboek “ik heb zo wa wa wa waanzinig gekookt” draait het allemaal om het restaurant LeQuer. Chefkok Hugôt bereidt hier samen met zijn team de heerlijkste gerechten. Uiteraard gaat dit niet zonder slag en stoot en krijgt het restaurant te maken met muizen, kritische kinderen en licht ontvlambare gerechten. Het boek is voorzien van leuke tekeningen en zit boordevol met humor. Het plezier van de auteurs spat van de bladzijden af. Naast dat dit kookboek je ongetwijfeld inspireert, is het simpelweg een leuk boek om eens door te bladeren onder het genot van een grote kop thee.

Lees ook: Onze review over “Ik heb zo wa wa wa waanzinnig gekookt!”

Kinderkookboeken #3 Kinderbakboek door Rutger van den Broek en Mark Haayema't verrukkelijke kinderbakboek door Rutger van den Broek & Mark Haayema

(Klik hier voor meer informatie over het kookboek)

Het Kinderbakboek is geschreven door Rutger van den Broek (winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt) en Mark Haayema (acteur en kinderboekenschrijver). In het boek vind je 28 heerlijke recepten en daarnaast leuke tips en weetjes over bakken en koken. Hierdoor is het Kinderbakboek ook een leuk boek om door te bladeren en te lezen samen met je kind (bijvoorbeeld als jullie aan het wachten zijn tot de strandkoekjes of andere baksels uit de oven mogen).

Lees ook: Onze review over “Het Kinderbakboek”

Kookboeken en Pinterest

Wist je al dat we sinds ook kort ook actief zijn op Pinterest? Een prachtige zoekmachine waar ook al onze pareltjes van artikelen terug te vinden zijn. Onderstaande afbeeldingen kan je zelf ook pinnen! En leuk als je ons daar ook gaat volgen!

Meisje dat kookt met kinderkookmuts. Wij delen onze favoriete kinderkookboeken