Boekentips september 2023

Maandelijks delen we onze favoriete boeken met jullie bij Kinderfavorites. Naast dat wij Olivia en Liam voorlezen super gezellig vinden, is samen met je kind lezen hartstikke goed voor zijn of haar ontwikkeling. Zo zouden kinderen die vaker lezen een grotere woordenschat hebben, sneller leren lezen en schrijven, beter begrijpend kunnen lezen en meer zelfvertrouwen hebben op school. We hebben van alles geselecteerd in de “Boekentips September”. 

Boekentips September 2023

Voor deze maand hebben we voor diverse leeftijden kinderboeken geselecteerd voor de ‘Boekentips September’. Lekker om mee te nemen op vakantie, een middagje op de bank met regenachtig weer of lekker voor het slapen gaan. Met een mooi boek ben je van succes verzekerd.

Boekentips september #1 Bureau speurneus en het eilandmysterie – Jozua Douglas

Graag delen we het derde deel in succesvolle serie Bureau Speurneus! Na de junglebende en de boekenmaffia is er wederom een pareltje uitgebracht van Jozua Douglas. In dit deel probeert meneer De Bruin de verdwijning van een schrijver op te lossen, maar hij raakt echter zelf vermist. Lev en zijn vrienden moeten op onderzoek uit.
Hans Grietje wordt al een jaar vermist. Hij verdween spoorloos van het eiland Wiermonnikoog. Zijn verdwijning is een mysterie, maar meneer De Bruin weet precies hoe het zit: het is een complot van de regering en dat zal hij wel even bewijzen. Lev weigert mee te gaan, maar als zijn vader zelf ook verdwijnt móét hij wel in actie komen. Samen met zijn vrienden probeert hij te ontdekken wat er met zijn vader en met Hans Grietje is gebeurd. Dit grappige boek wordt geadviseerd voor kinderen vanaf 8 jaar. En mocht jouw zoon of dochter een boekbespreking willen houden over dit boek? Neem dan zeker een kijkje op de pagina van de auteur. Hij heeft namelijk leuke pakketten hiervoor! Je koopt het boek HIER!

Boekentips #2 Lijf, brein en slijm – Dr Paul Ian Cross

Lijf, brein en slijm is actueel en informatief, barstensvol supergrappige feitjes en quizjes. De walgelijke weetjes zijn het leukst. Een lust om uit voor te lezen, een must voor elk kind. Dit boek leert jouw kids alles over scheten, weetjes over teennagels en meer. Extra grappig; er wordt in het begin al gewaarschuwd dat veel walgelijk is wat in het boek voorkomt. Er wordt zelfs een ‘walgschaal’ gedeeld, van ‘doet me niks’ tot aan ‘ik ga over mijn nek’. Maar het is niet alleen walging. Er wordt ook geleerd over de geschiedenis van de mens, hoe het brein werkt, het grootste orgaan, luchtige longen en hoe magnifiek je zelf bent.
Wist je bijvoorbeeld dat je huid meer dan 1.000 bacteriën huisvest? En dan nog niet te beginnen over je darmen. En dat je met je spuug wel twee badkuipen per jaar kunt vullen? Of dat eeneiige tweelingen niet dezelfde vingerafdruk hebben? Iedereen is uniek, iedereen heeft een geweldig, maar soms ook weerzinwekkend lichaam. Lijf, brein en slijm is een actueel en informatief boek, barstensvol supergrappige feitjes en quizjes. De weerzinwekkende weetjes zijn het leukst. Een lust om uit voor te lezen, een must voor elk kind.

 

Lijf, brein en slijm | Boekentips september

Je koopt het boek HIER!

Boekentips september #3 Als er 100 dieren op de wereld waren – Miranda Smith

We gaan snel door met een volgend nieuw pareltje in ‘kinderboekenland’, namelijk Als er 100 dieren op de wereld waren’. Onze trouwe volgers is het bekend, we zijn groot fan van alles wat met dieren te maken heeft. Of dit nou gaat om kinderkamerstyling of iets anders.

Dit is ook informatief boek, in behapbare stukken en heldere infographics. Over het leven op aarde en hoe we dat het beste kunnen beschermen. Perfect voor kinderen die van dieren én feiten houden! Liam bladert het lekker in en dan praten we erover. We hebben het over hoeveel dieren hij kent, of hij weet wat huisdieren zijn, etc. Olivia is nieuwsgierig en leest dit boek zelf. Kortom, voor vele leeftijden wat ons betreft geadviseerd!

Waarschijnlijk leven op aarde zo’n 20 triljoen dieren. Stel dat we die kunnen terugbrengen naar een groep van honderd. Hoe zou de verdeling dan zijn? Hoeveel dieren zouden nog ontdekt moeten worden? Waar leven zoogdieren in het wild en hoe ‘wild’ zijn die nog? Wat zijn de populairste huisdieren? Hoeveel diersoorten zijn uitgestorven en hoeveel worden met uitsterven bedreigd? Maar ook losse dieren worden uitgelicht. Denk hierbij aan hoeveel een volwassen koala per dag eet, dat van de oceaanbodem slechts 10% in kaart gebracht is en dat vleermuizen de enige vliegende zoogdieren zijn. En laten we vooral niet de illustraties vergeten uit te lichten. Want die zijn werkelijk adembenemend. Zo mooi hoe dit boek is opgezet.

Dit informatieve boek met heldere en aantrekkelijke vormgeving is perfect voor kinderen die van dieren én feiten houden!

Je koopt het boek HIER!

Kinderboekenweek 2023

En wanneer je van 4 tot 15 oktober een boek aanschaft, krijg je het kinderboekenweekgeschenk cadeau.